Ezt a 18 dolgot adja fel minden sikeres ember!

2018. december 30. 07:30 - Life Advisor

dan-gold-151326-unsplash.jpgA siker titka, hogy tisztában kell lenned azokkal a dolgokkal, amelyeket fel kell adnod és nem csak azokat kell számon tartanod, amit nyerhetsz, ha sikeres vagy. Készen állsz lemondani a késő esti szórakozásokról, hogy cserébe dolgozz? Készen állsz arra, hogy a kritikák, amelyeket kapsz süket füleket találjanak? Készen állsz arra, hogy hallgass segítő tanácsokra? A valódi kérdés tehát, hogy hajlandó vagy-e élni? A sikeres emberek megértik, hogy amit ma teszünk, az fogja meghatározni a jövőnket. Íme 18 dolog, amit a sikeres emberek feladtak.

1. Félelem a bizonytalanságtól

Az életben semmi sem biztos. Nincs garancia semmire. A saját üzletünk beindítása, egy új projekt elkezdése, egy új munkalehetőség nem azt jelenti, hogy nincs bizonytalanság az életedben. Csupán arra kell fókuszálnod, hogy te igenis képes leszel a lehető legtöbbet kihozni bármibe is kezdj és ne engedd, hogy a bizonytalanság félelme visszatartson.

2. Figyelmen kívül hagyni az érzéseid

A harag? Megmutatja, ha valahol erőtlennek érzed magad. Szorongás? Megmutatja, ha az életedben valami kiegyensúlyozatlan. A félelem? Megmutatja, hogy mi az, ami igazán érdekel. Az érzéseid nem véletlenül törnek rád, üzenetet hordoznak és figyelned kell rájuk. Bárhova is akarsz eljutni, bármit is akarsz elérni az életedben, nem hagyhatod figyelmen kívül az érzéseid.

3. Úgy tenni, mintha a problémáid nem léteznének

Írd össze az adósságaid. Írd össze azokat a szokásokat, amelyek károsak az egészségedre. Gondold át, kik azok az emberek, akiktől bocsánatot kell kérned. Nézd meg, hogy melyek azok a dolgok, amelyek megváltoztathatják az életed. Légy őszinte magadhoz és tedd rendbe a problémáidat.

4. A kényelmetlenség elkerülése

Az összes "rossz szokás", amely megakadályoz abban, hogy elérd a céljaid és kihozd a benned rejlő potenciált és a legtöbb olyan dolog, ami számodra kellemetlenséget okoz, sokszor megerősítenek téged, hogy kihozd magadból a legtöbbet. Bizonyára te is tudod, hogy a legjobb dolgok a komfortzónádon kívül történnek.

5. Az egészségtelen szokások

A valódi siker nagyszerű dolog és nem fog megtörténni, ha úgy érzed, hogy minden szar körülötted. Próbáld meg azonosítani azokat a dolgokat, amelyek károsak az egészséged szempontjából és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy ezektől a szokásoktól megszabadulj. Nem a tökéletességre kell törekedned, csak arról van szó, hogy törődj az egészségeddel. 

6. Az áldozati mentalitás

Nem a múltad határozza meg az életed. A jelenlegi körülményeid szintén nincsenek befolyással az életedre. Az egyetlen dolog, amit számít, hogy hogyan reagálsz azokra a dolgokra, amelyeket az élet eléd tár. A múltad csak akkor lesz a jövőd, ha te is így akarod, de dönthetsz másképpen is.

7. Kifogások

Rendben van, ha meg akarod magyarázni, hogy miért nem jöhet össze amit szeretnél, vagy miért nem csinálod meg, amiről tudod, hogy meg kellene tenned, de ezekkel a kifogásokkal valójában csak a saját sikereidet késlelteted. Az életben csak igen vagy nem létezik. Vagy megcsinálod, vagy nem. Vagy elveszted az időt, amíg a kifogásaid mögé bújsz, vagy őszinte leszel magadhoz és változtatsz, amin kell. 

8. A tanult tehetetlenség

A megtanult tehetetlenség az, amikor az ember olyan sok kihívással szembesült már az életében, hogy beletörődnek mindezekbe és nem lesznek hajlandóak változtatni a helyzetükön. Ahhoz, hogy tovább lépj az életedben vissza kell szerezned az irányítást a saját sorsod felett.

9. A problémáid védelme

Ez összefügg a tanult tehetetlenséggel. Akkor véded a problémáid, amikor valaki tanácsot, új perspektívát, megoldási lehetőséget kínál egy problémáddal kapcsolatban, de te ahelyett, hogy cselekednél a homokba dugod a fejed és/vagy kifogásokat keresel, nem változtatsz és továbbra is a sebeidet nyalogatod. Van értelme? Nincs.

10. Zavaró tényezők

Minden olyan dolog, ami nem segít neked abban, hogy jobbá tedd az életed, egyszerűen csak zavaró tényezőként vannak jelen az életedben. Pontosan ezektől az akadályoktól és zavaró tényezőktől kell minél előbb megszabadulnod.

11. Az igény, hogy kedveljenek

Eszméletlen hülyeség úgy élni, hogy mindenki kedveljen minket és hogy mindenkinek tetszünk. Nem fog össze jönni. Mindig lesznek olyanok, akik belénk kötnek és akiknek nem leszünk elég jók. Ezért fontos, hogy önmagadnak felelj meg és ne azzal törődj, hogy mit gondolnak rólad mások.

12. Mindent egyedül megcsinálni

Nem az az életed célja, hogy minden szerepet, munkát és felelősséget egyedül vállalj. Nem kell mindenhez értened, elég ha ismered azokat az embereket, akik értenek hozzá. Vedd körül magad olyan szakértőkkel, akik képesek segíteni neked és ne akarj mindent te egymagad megcsinálni és mindenben tudós lenni.

13. Ellenállás

Az ellenállás teljesen normális reakció, amikor a komfortzónádból kilépsz, hiszen valami teljesen új dolgot készülsz kipróbálni. Meg kell tanulnod, hogy hogyan végezd el a feladataid akkor is, ha nem érzed magadban a teljes biztonságot. Bízz önmagadban és meglátod, hogy legyőzhetetlen vagy.

14. Gyors változás

Semmi sem változik meg tartósan egyik napról a másikra. A valódi és tartós változások fokozatosan történnek. Ahelyett, hogy arra összpontosítasz, hogyan változtathatsz meg valamit 100%-osan, koncentrálj arra, hogy mindennap tegyél meg csak 1%-t hogy beindítsd és tovább vidd a változást.

15. Várni a tökéletes pillanatra

Nem létezik tökéletes pillanat. Ha igazán elkötelezted magad és belülről jövő szenvedély mondatja azt veled, hogy igenis csináld, akkor ne várj a tökéletes pillanatra, hanem cselekedj. A tökéletes időpont és a tökéletes pillanat éppen most van. Ne késlekedj tehát! Kezdj neki és a motivációt megfogod kapni hozzá folyamatosan.

16. A kudarctól való félelem

A kudarctól való félelem biztos, hogy nem tesz sikeressé, viszont lényegese hátráltat. A hiba és a kudarcok nem véglegesek, hanem tanulási és fejlődési lehetőségeket hordoznak magukban. Az élet bizony megmondja, hogy mi van és mi az, ami nem működik. Ahhoz, hogy sikeres legyél, ezeket bizony ismerned kell és a kudarcaidból képesnek kell lenned tanulni és fejlődni.

17. Irigyelni a példaképeid

Az, hogyan beszél a példaképeidről és azokról, akik motiválnak téged sok minden elárulnak rólad is. Ne irigykedj ezekre az emberekre, hanem próbáld meg megfigyelni mik azok a dolgok, amelyek őket is sikeressé tették. Ne a hibáikra összpontosíts, ne beszélj róluk úgy, hogy minden sikerüket és eredményüket irigyled, hiszen ez téged is csak hátráltatni fog és soha nem fogsz tudni egyről a kettőre jutni. Mi marad így hát neked? A sóvárgás. 

18. Változást várni, mielőtt bármit változtattunk volna

Ha nem változtatsz, nem változik semmi. A változás belülről kezdődik ezért elsőként nekünk kell változtatni, ha az életünkben változásokat szeretnénk. Ha mindez megtörtént, akkor jogosan várhatjuk a pozitív dolgokat az életükben. 

komment
süti beállítások módosítása