3 módszer, amivel megtalálod a jobbik és erősebb éned

2018. december 29. 07:30 - Life Advisor

maninthesunshine.pngNézd meg a kutyusod, ő a legaranyosabb állat, aki mindig boldog, örömmel játszik a játékaival és örül neked, amikor hazatérsz. Most pedig gondolj egy farkasra, aki a kölykökkel kedvesen játszik ugyan, de bármikor készen áll arra, hogy egy halálos ragadozóvá váljon. A farkasok félelmetesek, kemények tudnak lenni, ha arról van szó. Ez is a kis gondolatmenet hasznos lehet számunkra, hogy meglássuk a házi kedvenceink és a vadállatok közti különbséget. 

De miért is olyan hasznos mindez?

Miközben a kutyánk a pihe-puha párnákon alszik és boldogan éli az életét, a farkas sokszor éhezik, miközben folyamatosan a zord idő ellenére is a szabadban él, küzd a hidegen ellen és egész nap vadászik. Mindezek teremtik meg az állat elméjét és testét. 

Ugyanez érvényes az emberekre is. Ha rendkívül kényelmes életet élünk, akkor házi kutyává vállunk, viszont ha életünk során sokszor kerülünk kemény és nehéz helyzetekbe, akkor vad farkas lesz belőlünk. 

A kényelem tökéletes számunkra a jelen pillanatban, de hosszú távon szörnyű, hiszen nem készít fel minket arra, hogy képesek legyünk szembenézni azokkal a nehézségekkel, amelyeket az élet kérés nélkül fog ránk rakni. Azonban, ha nem a kényelem dominál az életünkbe, akkor sokkal inkább képesek leszünk megfelelően kezelni az ilyen nehéz helyzeteket, hiszen meglesz hozzá a kellő önbizalmunk és azok a módszerek, amivel megoldhatjuk őket és ezáltal fejleszthetjük az életünket és ezzel együtt önmagunkat is. 

Ezért tehát rendkívül fontos, hogy eldöntsük, hogy igenis szembenézünk ezekkel a kihívásokkal, ugyanis csak így tudunk fejlődni. Íme 3 olyan módszer, ami segíthet mindezt elérni és ami segítségedre lehet, hogy megtaláld a jobbik éned.

1. Sportolj!

Az edzés és maga a testmozgás, ha helyesen csináljuk, akkor nagyszerű módja annak, hogy erősebbé tegyen minket. Próbálj meg túllépni a fáradtságon és fejezd be az edzésedet keményen, csinálj meg még egy plusz sorozatot. Persze nem az a lényeg, hogy megsérülj vagy hogy teljesen kipurcanj. Sokkal inkább azt kell megtanulnod, hogy hol vannak a határaid. David Goggins haditengerész szerint, ha ez elménk azt mondja, hogy végeztünk, akkor valójában 40%-ban vagyunk készen. Tehát, ha úgy érzed, hogy nem megy még egy sorozat koncentrált bicepsz gyakorlat, akkor ülj vissza, fogd meg a súlyzót és csináld meg.

2. Vegyél hideg zuhanyt!

Bár a forróvizes csap ott van és kellemes lenne elfordítani, hogy vegyél egy meleg fürdőt, ennek ellenére nem javasolnám. Maradj erős és próbáld meg alkalmazni a hideg vizes zuhany előnyeit. Persze a jéghideg víz, ami végig folyik a gerinced mentén nem lesz kellemes érzés, de belehalni sem fogsz. 

Indíts először 10 másodperccel, majd folyamatosan növeld ezt a mennyiséget. A hideg zuhany fokozza az éberséget, gyorsítja az izmok regenerálódását, enyhíti a depressziót és javítja a vérkeringést. További előnyeiről pedig részletesebben olvashatsz ide kattintva >>>

3. Olvass!

Az önfejlesztés egyik legjobb módszere a rendszeres olvasás. Olvasással ugyanis képesek vagyunk erősíteni az elménket, pozitív gondolatokat magunkba szívni illetve megtanulhatunk egy egészen új perspektívát, amely talán az életünk jobbá tételében is segítségünkre lehet. 

Ergo, olyan tanácsokat és tippeket kapunk, amelyekkel felkészültek lehetünk az élet különböző nehézségeivel szemben és már tapasztalattal a kezükbe fogjuk tudni megoldani ezeket a dolgokat. 

És mi történik, ha az élet padlóra küld minket?

Amikor az élet padlóra küld minket, bizony nincs hatásunk arra, hogy milyen erős is lesz az az ütés. Egyszerűen erősnek kell maradnunk és tovább kell haladnunk a fájdalom és a harcok útján.

A viharban azonban könnyebben boldogulunk, ha felkészültek vagyunk, megerősítettük az akaratunkat, gondolatainkat és a nyugodt időben kellően fejlesztettük önmagunkat is. Szóval fontold meg a napi kihívások valamilyen formájának a leküzdését, hogy felkészülj a nehéz időkre.

Tudod, amíg a kutya menekül az eső és hideg elől és rázkódik a félelemtől, addig a farkas felemeli a fejét és tovább sétál tudva, hogy elég erős ahhoz, hogy elviselje ezeket a viszontagságokat, amíg a nap újra ki nem süt. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása