5 módszer, hogy a legtöbbet tudd kihozni a bukásaidból!

2018. december 16. 07:30 - Life Advisor

ben-white-302160-unsplash.jpgAzt szokták mondani, hogy az életben csak két dolog biztos : a halál és az adók. Lehet, hogy fel kellene venni még egy plusz dolgot erre a listára : az elutasítást. Nem számít ki vagy, hol élsz és milyen életet bizonyára lesznek olyan esetek, amikor elutasítást fogsz tapasztalni. Persze ez a helyzet senkinek sem jó, nem szeretünk szembesülni azzal, hogy nem vagyunk elég jók az adott pozícióhoz, projekthez stb. Zavarba ejtő és frusztráló érzés lehet, mialatt legszívesebben ordítanál. Azonban a legtöbb esetben ezekből a bukásokból igenis hatalmas előnyöket lehet kovácsolni.

1. Alkalmazd az 5 perces szabályt

Amikor rossz híreket kapunk, vagy negatív visszajelzést vágnak hozzánk, akkor bizony a legtöbbünkön nem lehet segíteni, hiszen rettenetes hangulatba kerülünk. Ahelyett, hogy önsajnáló életmódba kezdenél, engedj meg magadnak 5 percet, mialatt kitisztítod a fejed minden negatív gondolattól. Alkalmazhatsz akár egy rövid 5 perces meditációt is, amely szintén segít rendet rakni a fejedbe kialakult káoszban, aminek köszönhetően az életedbe is helyre áll majd a rend.

2. Nézd a helyzetet másik perspektívából

Nagyon fontos, hogy megtanuld az adott helyzetet kívülről szemlélni. Nem kaptad meg a munkát? Bizonyára egy sokkal jobb vár rád. Ha nem nyertél, valahogy helyre jön az anyagi helyzeted. A lényeg, hogy tudd, ha egy ajtó becsukódik, kettő másik minden esetben és mindenkinél kinyílik. Nem ez nem bulshit, nem nem kell különleges embernek lenned hozzá, egyszerűen az életed ( a tiéd, az enyém, mindenkié) így működik.

3. Nézd meg, hogy mi történt valójában

Minden rosszban van valami jó. Ezt a jót pedig úgy találhatod meg, ha képes vagy kiértékelni az adott (elsőre negatívnak tűnő) helyzeted. A legnehezebb az egészben elhagyni azt a negatív gondolkodást és örvényt, amibe ez a helyzet belerántott. Ha sikerül a pozitív dolgokra összpontosítanod, akkor megtalálod a dolgok napos oldalát.

4. Nézd meg, mit csináltál rosszul és hogyan javíthatsz rajta

Miután kiderítetted, hogy mi volt az a dolog, amit nem csináltál jól és ami miatt kialakult ez a helyzet, ideje azon gondolkoznod, hogy ezen hogyan tudnál javítani, hogyan tudnád fejleszteni saját magad. Lehet,hogy egy bizonyos területen még képezned kell magad, többet kell gyakorolnod, vagy csak egy bizonyos részét kell kijavítanod vagy másképp csinálnod a siker érdekében.

5. Ne aggódj, légy boldog

Tedd meg a tőled telhető legtöbbet, ne aggódj, légy boldog! Az életben mindig szembesülhetsz nehézségekkel, de minél jobban kezeled ezeket, annál jobban fogod tudni jobbá tenni az életed. Tekints az életre óriási lehetőségként, éld meg az életed és engedd meg magadnak a boldogságot és a sikert.

Ne feledd el, hogy a nehézségek és a bukások sokszor azért is történnek meg velünk, mert az élet csak így tud minket kimozdítani abból az irányból, amely alapjáraton totálisan a vesztünket okozná. Így tud minket rákényszeríteni arra, hogy a fenti lépések elvégzésével végre felemeld a segged, kezedbe vedd a sorsod és elkezdd megélni az életed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása