9 kérdés, ami segít megtalálni az álommelód!

2018. november 25. 07:30 - Life Advisor

ben-white-152183-unsplash.jpgEgy újabb durva munkanapon vagy túl? Amikor pedig arra kerül a sor, hogy a karriered elveszett és kilátástalan helyzetéről beszélsz egy jó szándékú barát vagy rokon csak annyit kérdez : "Nos, mit akarsz csinálni?" Csend....csend....csend. Ha ilyen egyszerű lenne, ugye? Bármilyen karrier újítás függetlenül attól, hogy 180 fokos fordulatot vagy csak egy kisebb változást szeretnénk, sokszor valóban lehetetlennek tűnik. Íme 9 kérdés, ami segít megtalálni az álommelód!

Miért is tűnik annyira lehetetlennek a karrier változtatás? Rengeteg lehetőségünk van, nem tudjuk, hogy valójában mire vagyunk képesek. Őszintén szólva pedig annyira lefoglal az aggódás, hogy ne történjen semmi gond a jelenlegi munkáddal kapcsolatban, hogy nem jut saját magadra egy fél óra sem, hogy átgondold, mit szeretnél csinálni valójában. Amikor pedig elkezdesz gondolkodni, nos akkor keveredik az elméd egy felhős zűrzavarba.

Valamikor az elkövetkező 1 hétben, tedd meg az első lépést az álom karriered megtervezéséhez az alábbi 9 mondat kiegészítésével :

1. Ha választhatnék egy embert a barátaim közül, akivel közös üzletet csinálnék az _________ lenne, mert _________.

2. Mindig is kíváncsi voltam, milyen lenne _______________ lenni. Érdekel, mert _____________________.

3. Ha meglenne a megfelelő iskolám, képességem, biztosan megpróbálnám a _________, mert _________.

4.Ha holnap visszamennék az iskolába _________________tanulnék, mert __________________________.

5. A munkatársaim és a barátaim mindig azt mondják, hogy nagyszerű vagyok ___________________-ben, mert ________________.

6. Amiért a jelenlegi munkámat szeretem az az, hogy _______________________, mert ________________.

7.Ha a főnököm megengedné akkor többet __________________, mert _______________________.

8. Ha lenne egy szabad napom, ahol valamin mégis dolgoznom kellene, akkor az a _______________lenne, mert __________________.

9. Amikor nyugdíjas leszek, szeretném ha ismernének engem a _____________-ról, mert __________________.

Miután végeztél, tekintsd át a listádat. Lehet, hogy világosan látszik, hogy mit is szeretnél. Ha például minden kiegészítés a sporttal kapcsolatos, akkor egyértelmű, hogy ezzel kellene foglalkoznod. Persze megtörténhet, hogy ilyen gyorsan nem látod át egyértelműen, akkor viszont azt próbáld meg kiszűrni, hogy mi a közös a leírt dolgokban. Például lehet, hogy felfog tűnni, hogy bár különböző lehetőségek felé kecsegtetsz mégis közös bennük, hogy emberekkel foglalkoznál, vagy épp az, hogy sokat utazgatnál hozzá.

Ha tényleg karrier váltáson gondolkodsz, akkor ne hagyd, hogy a bizonytalanság és a félelem eltántorítson, gondolj arra a lehetőségeidre, amelyek bizony ott vannak az életedben. Persze nyilván te is tudod, hogy ha például kommunikációs szakember vagy, de lenyűgöznek a törvények, akkor hosszú és rögös út vezet a jogi karrier felé, DE ez sem lehetetlen.  Ugyanakkor felhívja a figyelmünket, hogy biztos ez-e az egyetlen lehetőségünk. Segít ez a többi embereken? Egy ügyet megvitatni sokszor? Rengeteg más olyan szakma is van, ahol hasznosítani tudod a képességeid és össze tudod kapcsolni a szenvedélyeddel.

De mi van, ha megválaszolom a fenti 9 kérdést, de még mindig nem tudom mi tévő legyek? Add oda a listát egy barátodnak vagy a mentorodnak. Néha egy objektív személy jobban látja a helyzet, mint mi magunk.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása