10 dolog, amit mentálisan erős ember nem tesz!

2018. november 23. 07:30 - Life Advisor

greta-farnedi-728913-unsplash.jpgAz életnek megvan az a különleges képessége, hogy tesztelje a mentális erőnket akkor is, amikor egyáltalán nem számítunk rá. A mentális erő nem abban mutatkozik meg, hogy mit teszel, hanem abban, hogy mit nem csinálsz meg egyáltalán. Minél nagyobb a kihívás, annál nehezebb dolgunk van. Szellemileg erősnek lenni piszok nehéz feladat. Egy óriási káoszból a mentálisan erős emberek sokkal könnyebben képesek lesznek felállni. Vegyük például Thomas Edisont, akinek 1914-ben leégett a gyára benne egy 23 millió dollárt érő prototípussal. Edison így reagált : "Köszönöm Istenem, hogy minden hibámat felégetted. Most tiszta lappal kezdhetek." Íme 10 olyan dolog, amit mentálisan erős ember soha nem csinál.

1. Nem engedik, hogy a hibák elnyomják az életüket

A mentálisan erős emberek tudják, hogy a figyelmük összpontosítását az érzelmeik határozzák meg. Ha tehát a problémára fókuszálsz, akkor továbbra is negatív lesz az életed, stresszes leszel, ami gátolja a teljesítményed. Ha viszont a megoldásra összpontosítasz, az életed pozitív fordulatot vesz. Nem roppannak össze a hibáktól, tanulnak belőlük majd elengedik őket.

2. Nem töltenek időt negatív emberekkel

A negatív emberek ha problémával szembesülnek, nem foglalkoznak a megoldásokkal. Hasonló hasonlót vonz, így a negatív emberek negatív társaságot alkotnak egymással. Az érzelmileg intelligens emberek kerülik ezeket a társaságokat, hiszen nem engedik meg, hogy sáros lábbal végig gázoljanak az elméjükön.

3. Nem veszítik el az önmagukba vetett hitet és bizalmat

Kitartók. Nem adják fel egy kudarc miatt, hanem felállnak, leporolják magukat és bebizonyítják, hogy képesek megcsinálni, amit elterveztek. Ugyanígy nem hagyják, hogy más emberek véleménye befolyásolja őket. Hisznek saját magukban mindig minden körülmények között.

4. Nem várnak bocsánatot azért, hogy felejtsenek

A mentálisan erős emberek nem szennyezik az életüket azzal, hogy haragot tartanak. Tudják, hogy az életük sokkal jobban megy, ha nem cipelik a haragot és megbocsájtanak azoknak is, akik soha nem voltak hajlandóak beismerni amit tettek. A szerETET a gyűlÖLET!

5. Nem sajnálják önmagukat

Az önsajnálat az egyik legrosszabb dolog. Az önsajnálat lényegében azt jelenti, hogy tehetetlen vagy és áldozati szerepet játszol. A mentálisan erős emberek soha nem sajnálják magukat, mert az azt jelentené, hogy feladták a hatalmukat az életük felett.

6. Nem tartanak haragot

A harag rossz tanácsadó ezért a mentálisan erős emberek nem tartanak haragot. A viszálykodás és a harag stressz közeli állapotot eredményez, amelyre abszolút semmi szükségünk.

7. Nem engedik meg, hogy mások korlátozzák a boldogságukat

Amikor az öröm és az elégedettség érzése másokkal való összehasonlításból fakad, akkor már nem vagy a saját boldogságod mestere. Amikor a mentálisan erős emberek örülnek valaminek, akkor nem hagyják, hogy mások befolyásolják vagy korlátozzák ezt az örömüket és nem foglalkoznak azzal, hogy mit gondolnak róluk mások.

8. És más örömét sem korlátozzák

Kapcsolódva az előző ponthoz, a mentálisan erős emberek soha nem ítélkeznek mások felett és nem korlátozzák mások boldogságát és örömét. Nem féltékenyek, hiszen tudják, hogy azzal csak önmagukat degradálnák. Ahelyett tehát, hogy féltékenységi rohamot kapnának, együtt örülnek másokkal, mások sikereit is képesek megünnepelni, hiszen tudják, hogy ez mindkettőjük javára válik.

9. Nem lustálkodnak

Nincs kifogás, a sport és a testmozgás az életük része. Kutatások is kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás pozitív hatással van az életünkre. Ezt a mentálisan erős emberek jól tudják és inkább választják a sportot, mint a tv előtt tespedést.

10. Nem engednek a negativitásnak

A mentálisan erős emberek nem aggódnak amiatt, amit nem tudnak irányítani. Nem foglalkoznak negatív dolgokkal. Ahelyett, hogy egyik napról a másikra megpróbálnák megváltoztatni azokat a dolgokat, amelyre nincs befolyásuk, inkább azzal foglalkoznak, amely teljes egészében a saját hatalmuk alatt van : a saját figyelmük és erőfeszítéseik.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása