10 ok, amiért az emberek nem érik el a céljaikat!

2018. november 19. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-755616-unsplash.jpgÉrezted már vala úgy, hogy hetek, hónapok vagy évek során sem jutottál egyről a kettőre? Miért van az, hogy egyesek többet érnek el, mint mások, holott ugyanannyi időt fektetnek bele a céljaik megvalósításába? Az ördög a részletekben van különösen igaz ez akkor, ha nem sikerül elérni a célunkat. Szóval,ha bármely helyzettel azonosultál már, vagy éppen a jelenlegi életedre igaz, akkor ideje szembesítened magad a következő 10 okkal.

1. Nincs önbizalmad.

Az egyik legnagyobb oka annak, ha az emberek nem érnek el sikereket az, hogy nincs önbizalmuk. A múltunknak nagy szerepe van abban, hogy mennyire erős az önbizalmunk. Ezért tehát képesnek kell lenned elfogadnod, hogy a múltad ne gátolja tovább sem a jelened, se a jövődet. Az önbizalmad növelésére itt olvashatsz 17 tippet >>>

2. Mindig ugyanazokat a hibákat követed el.

Az alapos önértékelés kulcsfontosságú része a siker elérésének. Ha például azért rúgnak ki a munkahelyedről, mert folyamatosan elkésel és ezt ugyanúgy eljátszod az összes többi munkahelyeden is, akkor nem számíthatsz sikerre és pozitív változásra. Itt jön képbe az önértékelés, hiszen ugyanez vonatkozik minden álmunkra. Ezért tehát dolgozz keményen és tegyél meg mindent, amit csak lehet.

3. Nem vagy hajlandó kockázatot vállalni.

A kockázatvállalás nem csak a vállalkozók életében van jelen. Mi is ugyanúgy találkozunk vele. Hányan vannak ugyanis akik nem mernek szakítani a reggel 8 és este 5 közötti munkarenddel, csak azért mert nem merik vállalni a vállalkozás kockázatait vagy azt,hogy a szenvedélyeiket kövessék? Soha nem tudhatod, mit hoz a holnap, ezért ne habozz, kockáztass!

4. Nem akarsz megszabadulni a produktivitásod gyilkosaitól.

Mire gondolok? Facebook kommentek, Instagram szelfik, Netflix és társai. Nevetségesen hangzik, de tény, hogy rengeteg értékes időt lopnak el az életünkből a közösségi oldalak és amíg ezekkel foglalkozunk nem az álmainkért dolgozunk.

5. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek gondoltad.

Az első lépés a legfontosabb, azonban a folyamatos fejlesztés és csiszolgatás még fontosabb, hogy sikeres legyél. A médiában gyakran csak azt látjuk, hogy valaki egyik napról a másikra lett sikeres. Amit nem mutatnak meg az a rengeteg küzdelem, verejték, könnyek és elutasítás, ami a sikerhez vezetett.

Ha tényleg egyszerű és könnyű lenne elérni a sikert, akkor értelmetlen lenne. Próbáld megtalálni a módját, hogy motivált maradj és hogy soha, de soha ne add fel!

6. Negatív emberekkel vagy körülvéve.

A körülöttünk lévő emberek óriási hatással vannak az életünkre. Már többször írtam én is arról, hogy a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy és ez bizony óriási igazság. Nem hiszed el? Rendben, de akkor a sikerről is lemondhatsz.

7. Egyszer már elbuktál és úgy érzed újra elfogsz.

Ez talán a legnagyobb oka annak, hogy az emberek nem érik el a céljaikat. Sok tanulmány kimutatta, hogy a vállalkozások 20%-a az első évben sikertelen. Ez azt jelenti, hogy a maradék 80% valami különleges varázslat szerint lesz sikeres? Nem ez csak azt jelenti, hogy sikerült felállniuk és újra próbálkozni.

8. Hiányzik a terv és a cselekvés.

Ha nincs előtted a célod, akkor nem is fogsz cselekedni annak érdekében, hogy megvalósítsd azt. Meg kell találnod a szenvedélyed és folyamatosan a szemed előtt kell lebegnie rendületlen hittel párosítva.

9. A gondolat, hogy nincs elég időd a céljaid megvalósításához.

A legtöbben úgy tartják, hogy a céljaik megvalósításához nincs elegendő idejük. Tévedés! Soha nincs késő ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaid és hogy azt csináld, amit szeretnél. Ne hagyd, hogy a gondolataid sakkban tartsanak.

10. Csak akkor leszel sikeres, ha azt csinálod, amit mások mondanak

Mások gondolatai, korlátai, tanácsai és a te saját határaid tökéletes kombinációja annak, hogy elbukj és elkerüljön a siker. Mások azért korlátoznak téged, mert nem akarják, hogy sikeres legyél. Saját magad akadályai pedig az első pontban említett önbizalomhiánytól is kialakulhatnak. Legyen az a motivációd, hogy megmutasd másoknak, hogy mire is vagy képes.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása