Utálod a munkád? Ezt mond, ha új emberekkel találkozol!

2018. november 17. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-340966-unsplash.jpgAz utolsó dolog amire vágysz, ha utálod, amit csinálsz, hogy beszélj valakinek erről a munkáról. Mit csinálhatsz? Nos, elkerülheted a kapcsolatépítő eseményeket, mint a pestist, gubbaszthatsz a sarokban egy bulin, vagy elvonulhatsz a mosdóba, ha megkapod a kellemetlen kérdést : "Mivel foglalkozol?" Személyes tapasztalatból mondom, hiszen én is reménykedtem abba, hogy mire visszatérek a mosdóból, valaki már megváltoztatta a korábbi beszélgetés témáját, azaz kevésbé koncentráltak rám és a munkámra, amit gyűlöltem.

Ez azonban nem a legjobb módja annak, hogy megismerkedj olyan emberekkel, akik pozitív szemlélettel rendelkeznek és esetlegesen segítségedre lehetnek abban, hogy egy jobb elfoglaltságot találj magadnak.

Ehelyett tehát, inkább próbáld ki ezt :

1. Első lépés : Ne beszélj arról, amit csinálsz!

Ne fuss el a mosdóba! A túlzott részletekbe se merülj bele, legyen szó akár arról, amit te csinálsz a munkahelyeden vagy úgy teljes egészében, amivel a céged foglalkozik. Ha azon kapod magad, hogy kiselőadást tartasz a munkahelyedről mindenféle irreleváns nézeteket is megosztva másokkal, akkor ezt azonnal hagyd abba.

Fókuszálj inkább a karriered egy lényeges elemére, amely fontos számodra vagy legalábbis, ami összeegyeztethető a tapasztalataiddal. Ha például marketinges vagy egy cégnél, amit mellesleg utálsz, akkor csak annyit mondj, hogy marketinges vagy és stop.

Ha nem rajongsz a pozíciódért, akkor teljesen kihagyhatod és összpontosíthatsz az iparágra, amelyben dolgozol. Ha például üzleti elemző vagy, de nem szereted ezt a címet, mert éppen pozíciót váltanál, de egy jól ismert cégnél dolgozol, mint például a McKinsey, elég ha azt mondod, a McKinseynél dolgozom.

Akárhogy is döntesz, legyél rövid és lényegre törő. Nincs semmi szükség arra, hogy eláruld mennyire gyűlölöd a főnököd, a munkatársaid vagy a céged.

2. Második lépés : Fókuszálj arra, amit csinálni akarsz!

Nem arról beszélek, hogy azt mond : "Új lehetőségeket keresek." Soha nem mondj ilyet. Ez egy teljesen homályos kijelentés és nem segít másoknak, de rajtad sem.

Ehelyett inkább legyen pontos és érthető, amit szeretnél : "Marketing koordinátor vagyok, de remélem, hogy hamarosan márkastratégiai szerepet tölthetek be."

Ha tisztán beszélsz a jövőbeli céljaidról lehetőséget adsz másoknak, hogy megismerjenek és anélkül biztosíthatsz magadnak karrier és kapcsolati lehetőségeket, hogy könyörögnöd kellene. Ezenkívül kiszabadulsz abból a dobozból, amiben a jelenlegi munkád van és megengedi a régi és új barátaidnak, hogy arra emlékezzenek, ami igazából szenvedéllyel tölt el, ami valójában win-win szituáció mindenkinek.

Tehát a következő alkalommal, amikor új emberekkel találkozol, ne felejtsd el azt mondani, hogy "A [cégnév] -él dolgozom, de nagy szenvedéllyel vagyok a [más karrier szerep] iránt és remélem, hamarosan lehetőségem lesz megtapasztalni egy új pozíciót."

Azáltal, hogy ilyen módon mutatkozol be, jó úton haladsz afelé, hogy valódi és befolyásos kapcsolatokat építs ki olyan emberekkel, akik segítséget nyújthatnak a karriered fejlesztésében és többé nem kell a mosdóban vagy a sarokban bujkálnod, amikor megkérdezik : "Mivel foglalkozol?"

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása