7 dolog, amivel a pozitív testbeszéd radikálisan javítja az életed!

2018. november 16. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-755574-unsplash.jpgAmy Cuddy, a Harvard pszichológusa tanulmányában az összefüggéseket vizsgálta a pozitív testbeszéd és a bizalom, belső befolyás és végső soron a siker között. Nagyszerű eredményeket mutatott fel a testbeszéd erőteljes hatásairól. A pozitív testbeszéd ugyanis olyan dolgokat tartalmaz, mint például a megfelelő szemkontaktus, az aktív hallgatás és azok a célzott gesztusok, amelyek kiemelik az általunk átadni kívánt üzenetet. A tanulmány kimutatta, hogy azokat, akik pozitív testbeszédet alkalmaztak jobban kedvelik, kompetensebbek, meggyőzőbbek és nagyobb érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Nézzük meg, hogyan működik a gyakorlatban.

1. A pozitív testbeszéd megváltoztatja a hozzáállásod

Amy Cuddy tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy a testbeszédünk öntudatos és pozitív használata javítja a hozzáállásunkat, mert hatalmas energiákat ad a hormonjaidnak.

2. Növeli a tesztoszteront

Amikor a tesztoszteron szó előkerül a legtöbben a sportra és versenyekre összpontosítanak, de sokkal fontosabb szerepe van ennél. Akár férfi, akár nő vagy a tesztoszteron javítja a magabiztosságod és az önbizalmad másokkal szemben és másokat is arra sarkall, hogy sokkal határozottabbnak és pozitív személyiségnek lássanak. A kutatás szerint a pozitív testbeszéd 20%-al növeli a tesztoszteron szintünket.

3. Csökkenti a kortizolt

A kortizol egy olyan stresszhormon, amely gátolja a teljesítményünket és hosszútávon negatív egészségügyi hatásai is lehetnek. A kortizol csökkentése minimalizálja a stresszt és lehetővé teszi, hogy sokkal jobb döntéseket hozz különösen nehéz helyzetekben. A kutatás kimutatta, hogy a pozitív testbeszéd 25%-al csökkenti a kortizol szintünket.

4. Erőt ad neked

A tesztoszteron növelésével, a kortizol szint csökkentésével egy olyan energikus és erőteljes kombináció jön létre, amellyel a sikeres emberek rendelkeznek. Ezen két dolog kombinációja ugyanis az elme tisztaságát és bizalmát erősítik, amelyek segítségével nem kapunk frászt a szűk határidőktől, határozott döntéseket hozunk és képesek leszünk managelni a rengeteg feladatot az életünkben és a munkánkban is.

5. Szimpatikusabbá válsz

A testbeszédnek hatalmas szerepe van abban, hogyan látnak téged mások és fontosabb lehet a hangodnál vagy akár annál is, amit mondasz. Ha alkalmazod a pozitív testbeszédet az emberek jobban fognak bízni benned és szimpatikusabb leszel számukra.

6. Kompetenciát biztosít

A Princeton Egyetemen végzett kutatás alapján akár egy egy másodperces videó is elég ahhoz, hogy kitalálják, hogy melyik miniszter vagy szenátor jelöltet választották meg az emberek. Bár magát a cselekvést, hogy el is menj szavazni mindez nem növeli, de mindez azt mutatja, hogy a pozitív testbeszéd erős kompetenciát biztosít számodra.

7. Javítja az érzelmi intelligenciád

Az érzelmi intelligenciának óriási szerepe van az érzelmeid és az ötleteid hatékony átadásban, kommunikációjában. Azok ugyanis, akiknek a testbeszédük negatív pusztító és fertőző hatással vannak a körülöttük lévőkre. Ha javítod a testbeszéded, akkor az bizony mélyreható hatást gyakorol az érzelmi intelligenciádra is.

Gyakran gondolunk úgy a testbeszédünkre mint az érzéseink és az attitűdünk tükre. Ez igaz, de a kutatások azt is kimutatták, hogy a testbeszédünk megváltoztatása a hozzáállásunkat is megváltoztatja.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása