Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

(+18) Pornófüggőség - 10 ok, amiért abba kell hagynod!

2018. október 11. 07:30 - Life Advisor

neonbrand-356967-unsplash.jpgA pornófüggőség olyan szenvedélybetegség, illetve kényszerbetegség, melynek során az egyén erőteljes szorongást és feszültséget érez, amennyiben nem jut a lehető leggyakrabban pornográf tartalomhoz. Az egyén élete gyakorlatilag ezen tartalmak nézegetésére és a hozzájuk társuló maszturbációs tevékenységre korlátozódik. A cikk megírását a Don Jon című film ihlette, és arra gondoltam, hogy bár túl sok oka van annak, hogy abbahagyd a pornó nézést, nézzük meg a 10 legfontosabbat.

Mielőtt belevágnánk szeretnék leszögezni két nagyon fontos dolgot.

  1. Nem vagyok vallásos. Nem ítélek meg senkit. Valahol mindannyian rajongunk a pornó iránt. Ebben a posztban azonban bemutatom azokat a hatásokat, amelyeket te is megtapasztalhatsz, ha lemondasz róla.

  2. Nem minden férfinak van problémája a pornóval. Néhányan akkor néznek pornót amikor akarnak és ettől függetlenül sikeres az életük beleértve a nőkkel kapcsolatos dolgokat is. De ha úgy érzed, hogy téged mégis gátol (a nőkkel kapcsolatban, vagy úgy általánosságban), ha csak egy kicsit is, akkor érdemes ezen a cikken elgondolkoznod.

Nézzük tehát, hogy miért kell abbahagynod a pornó nézést:

1. Önmagad legjobb verziója nem néz pornót

Tudom, hogy nem valós karakter, de szerinted James Bond pornót nézett a rossz fiúk megölése és a gyönyörű nők meghódítása között? Gondolod, hogy Geroge Clooney vagy Brad Pitt a filmforgatások szüneteiben órákat töltenek azzal, hogy pornót néznek? Ezekre nincs sok esély.

Azok a srácok, akiket irigyelsz, mert minden lányt megkapnak, nem vesztegetik pornóra az idejüket. Ambiciózusak, gyengéden és hatásosan közelednek a nőkhöz. Önmagad legjobb verziója pontosan ugyanilyen lehet. Vagy bekapcsolhatod a laptopod. Tőled függ.

2. Lustává tesz

A férfiaknak nem kell többé bizonyítani a szexuális teljesítményüket. Ez a lehető legrosszabb, ami történhet. Lemondasz arról, hogy megnyerd magadnak azt a nőt, akiről mindig is álmodtál. Ehelyett otthon vagy és rengeteg időt töltesz el internetes pornó nézéssel. Ellustulsz és tönkre teszed a szexuális életed.

3. Elszakít az igényességtől

Nincs több okod arra, hogy lemenj edzeni, hogy megmosd a hajad, hogy igényesen nézz ki. A pornó ugyanis soha nem utasít el téged. Ha jól nézel ki, ha nem akkor is megtalálod és az sem számít, hogy mennyi pénzt keresel. Emiatt nem érzed már szükségét annak, hogy magadra vonzd a másik nem figyelmét és teljesen elszakadsz az igényességtől.

4. Bizonytalanságot okoz

A pornó irreális elvárásokat állít a férfiak elé. Amit megtudunk belőle, hogy abnormálisan nagy "tehetséggel" kell rendelkeznünk, ami előbb utóbb azt érezteti velünk, hogy az a normális és ehhez kell felnőnünk.

Ez egy csúszós lejtő, mert ez a bizonytalanság megakadályozza a férfiakat, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek nőkkel, miközben mélyebben elmerülnek a pornó világában.

5. Sok férfi jobban szereti a pornót, mind a szexet

A pornó is egyre fejlettebb. HD minőség, mindenféle fantázia kiélése mindössze egy-két kattintás távolságára. A pornó nézése egyszer csak nagyobb örömöt jelent, mint maga a tényleges szex.

6. Impotenciát okoz

A 4. és 5. ok miatt a pornó impotenciát okoz. A pornó élménye természetellenes ugyan, mégis dopamint szabadít fel az agyunkból, amihez később annyira hozzászokunk, hogy pornó nélkül nem is tudsz erekciót elérni és úgy érzed magad, mint egy darab szar. Bizonyított tény, hogy a pornó ugyanúgy hatással van az agyra, mint a drog.

7. Szebbnek látod a nőket

A pornó megszüntetésének a legnagyobb ajándéka, hogy elkezded meglátni a körülötted lévő nőket. Próbáld csak ki, nem marad el a hatás. Elkezded szebbnek látni őket, értékelni a szépségüket és a rejtett kisugárzásukat.

8. Jobb leszel a nőknél

A magabiztos hozzáállásod és fellépésed segíteni fog, hogy beszélgess nőkkel, ismerkedj, randizz, és fellendüljön a szexuális életed. Hidd el, hogy minden tekintetben előre lépsz a nőkkel kapcsolatban.

9. Jobb lesz a szexuális életed

Szinte kapsz egy szexuális ébresztőt. Erősebb lesz az erekciód, nagyobb intimitást tapasztalsz, sokkal jobban fogsz teljesíteni a szexben, sokkal jobban fogjátok élvezni egymást és az együttlétet.

10. Egyszerűen önmagad jobb verziója leszel

Már maga az a tény, hogy megtudtál szabadulni a pornótól lehetővé teszi, hogy önmagad jobb verziója lehess. Világosabban fogsz gondolkozni, kevesebb stressz lesz az életedben, jobb leszel a nőknél, javulni fog a szexuális életed és több energiád lesz.

Próbáld ki, ha nem így lesz, a pornó ott fog várni, ahol hagytad.

Rengeteg mód van arra, hogy javulj és megszabadulj a pornótól, mégis a pornó annyira betudja hálózni az embert, hogy a legtöbb ember soha nem fog kilépni belőle. De te megteheted. Jobb életet élhetsz és megtapasztalhatod az előnyét.

Ha pedig van még egy kis időd, akkor mindenképpen javaslom, hogy nézd meg Gary Wilson zseniális TED előadását a témával kapcsolatban. Hidd el, segítségedre lesz jobban megérteni a dolgokat és megváltoztatni az eddigi életed:

(A videó eredetileg angol nyelvű, de a fogaskerékre kattintva bekapcsolhatod a magyar feliratot)

További kiegészítések:

  1. A cikk nem foglalkozik a maszturbációval. A maszturbáció természetes és mindannyiunk saját belátása szerint történik. Mindenesetre tanulmányok kimutatták, hogy negatív hatással van az agyunkra, ezért érdemes a valódi szexet választani.

  2. Emberek milliói kezdik felismerni, hogy a pornó elrontotta őket. Nem egy olyan e-mailt kaptam már hölgyektől, akik azt írták, hogy a pornó miatt kellett szakítaniuk a párjukkal. Ha abba a generációba tartozol, ahol még annyira nem tudott magával szippantani a pornó, akkor szerencséd van. Azonban manapság a gyerekek egyre intenzívebb módon találkoznak a pornóval már tizenéves korukban. Tedd meg, amit csak tudsz, hogy magabiztos és szilárd férfivá neveld a gyereked.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása