A meggyőzés titka! Hogyan lehet pozitívan csinálni?

2018. október 07. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-351765-unsplash.jpgMiért kellene, hogy valaki megadja neked azt a valamit,amire vágysz, ha te magad nem gondolod úgy, hogy megérdemled? Az emberek csak olyanoknak tudnak adni, akik mentálisan és érzelmileg is képesek elfogadni dolgokat. Az elfogadás gondolata olyasmi, ami korlátlanul bővíthető és fejleszthető. Te vagy az az ablak, amin keresztül mások megláthatják az elérni kívánt jövőt.

 

Fontos,hogy mindig szilárd elképzelésed legyen a jövődről, hiszen így mások számára is a határozottságod, a céltudatosságod és a pozitív hozzáállásod sugárzod. Ráadásul elérheted, hogy anélkül tudd befolyásolni az embereket, hogy figyelembe vennék a múltjukban lévő problémákat, nehézségeket.

Az, hogy hogyan kezeled saját magad, hogyan gondolkodsz magadról, meghatározza azt is, hogy az emberek milyennek látnak. Tudat alatt érzik, hogy mire érzed érdemesnek magad.

Mindezek ellenére az emberek mindig ugyanazt a szerepet játsszák, ha egy új közösségbe kerülnek. Bár az új emberek egyáltalán nem ismerik őket, mégis érzik a belülről jövő pszichológiai hatást, vagyis azt a bizonyos belső kisugárzást.

Ha megváltoztatod ezt a belső hatást, akkor ez lesz az új éned. Ha valódi értékeket kezdesz el biztosítani magadnak, akkor az életedben lévő emberek tükrözni fogják ugyanezeket. Ez a változás pedig élethosszig tartó átalakulás lesz. Amikor te jóban vagy önmagaddal, akkor ezt mások is észreveszik, észre veszi az élet is és elkezdesz egyre több pozitív dolgot kapni, olyanokat, amelyekre nagyon is vágysz.

Hogyan lehet mindezt fejleszteni?

A válasz és a legfontosabb szabály, hogy pozitív érzelmeket alakíts ki önmagad felé. Szorosan idekapcsolódik az önszeretet is, amit sajnos még mindig nem tanítanak sehol. Ezek együtt növelik a belső értéked és lehetővé teszik, hogy elfogadd, hogy igenis bármit megérdemelsz, amit csak szeretnél.

A folyamatot magát, tehát pozitív önmegerősítésekkel kell kezdened. Persze ez nem lesz egyszerű, nekem is rettenetesen ment a tükör előtt állva megfogalmazni magamnak, hogy mit is gondolok magamról, mindezt pedig csak pozitív szavakkal. Hogy miért? Nos, mert a kritika folyamatosan ott motoszkált a fejemben. Nem akart elhallgatni, nekem pedig több időbe telt elhinnem azokat a dolgokat, amelyeket mondok magamról.

Viszont minél többször csináltam és mondtam a saját szemembe a pozitív megerősítéseket és véleményeket, a negatív, kritikus hang puff....elhallgatott. Megértettem, hogy jár nekem a boldogság, megengedem magamnak a boldogságot és mindazokat a dolgokat, amelyekre vágyom.

Változtass azon, hogy érzel és megváltoznak a kapcsolataid!

A pozitív érzelmek, pozitív reakciókat váltanak ki. A legnagyobb befolyás - bármely kapcsolatban - azzal történik, hogy hogyan érzed magad a másik személlyel. A kapcsolatok - beleértve a családi, baráti, üzleti kapcsolatokat is - nem logikán, hanem érzelmeken alapulnak.

Amikor szeretsz, tiszteled és csodálod az embereket, ők ezt megérzik. Elindul a kémia. Ha keresed azokat a dolgokat, amelyeket megdicsérhetsz, csodálhatsz a másikban, akkor a kapcsolatod drámai változásnak indulhat. Mély kapcsolatokat hozhatsz létre olyan emberekkel, akik fontosak számodra.

A lényeg,hogy úgy képzeld el ezt a kapcsolatot, amilyennek szeretnéd. Ezzel az a cél, hogy felkerülj egy olyan érzelmi állapotba, ahol készen állsz a kívánt cél elérésére.

Akár egy listát is készíthetsz azokról a dolgokról, amit értékelni, szeretni és csodálni tudsz abban az emberben, így csökkentve a negatív hatásokat és növelni a hála és jóindulat érzését. Képzeld el, hogy ugyanezt alkalmazta Winston Churchill is :

A legcsodálatosabb eredményem az volt, hogy meggyőztem a feleségem, hogy jöjjön hozzám!

Képzeld tehát el a végeredményt és közben maradj benne ebben az emelkedett érzelmi állapotban. Az érzelmek így szilárdan kiépülnek benned és ezzel a kisugárzással, másokat is erre ösztönzöl majd.

A meggyőzés a másik fél érzelmi válaszának megváltoztatásáról szól. Az erős pozitív érzelmi állapot megteremtése ösztönözni fogja az embereket, hogy folyamatosan pozitív válaszokat adjanak. Más emberek azonnal megfognak környékezni, amint hiszel önmagadban és elhiszed, hogy méltó vagy a boldogságra és hogy mindent elérsz, amit csak akarsz.

Az emberi természet arra törekszik, hogy minél több pozitív érzelmet tudjon magáénak és távol tartja magát mindattól, ami káros. Ha folyamatosan arra törekszel, hogy pozitív meggyőzést alkalmazz másokkal szemben, akkor a másik személy is így fog hozzád állni. Ezt fogod tehát visszakapni.

A leghatékonyabb eszköz pedig, ami ehhez rendelkezésedre áll : a pozitív gondolkodás. Mindez magában foglalja a bátorító szavakat és a jó hangulat kisugárzását is. Az emberek olyan mennyiségben adják vissza ezeket a dolgokat, amilyenben kapták. Ez a meggyőzés titka.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása