6 lépés, ha nem éred el a céljaid!

2018. szeptember 30. 07:30 - Life Advisor

step-163948_640.jpgSenki nem akar elbukni, hiszen mindannyian a sikerre vágyunk. A kudarc egy fájdalmas esemény, amelynek elkerülése érdekében megállíthatatlanul dolgozunk mindannyian. Azonban nem számít kik vagyunk, a kudarc nem kerül el minket. Bármennyire is utálod a kudarcokat, mégis elengedhetetlenül szükségesek a sikerhez. Nem létezik siker kudarc nélkül. Mindez pedig azért van, mert a kudarcok során hajlamosak vagyunk mélyebben a dolgok mögé nézni és elgondolkodni a helyzetünkön, amely folyamat során tanulunk és fejlődünk. A legfontosabb dolog nem a kudarc elkerülése, hanem,hogy megtanuljuk kezelni ha nem érjük el a céljainkat.

1. A kudarc jelentőségét és nagyságát te döntöd el!

Az első dolog, amit meg kell értened,hogy a kudarc nagyságát te határozod meg azzal, ahogy reagálsz rá. Henry Ford is azt mondta :

Akár azt hiszed képes vagy rá, akár nem, igazad lesz!

Meg kell értened, hogy nincs jó vagy rossz hír, csak hír. Ezért ha valami nem sikerül, akkor ne fogd fel úgy,hogy ebbe bele kell halnod,hanem tekints rá úgy, mint tanulási és fejlődési lehetőség. A sikeres és sikertelen emberek közti különbség például az is,hogy a sikeres emberek pozitív oldalról képesek nézni a dolgokat, a sikertelen emberek azonban mindig a negatív oldalt nézik.

Ha valami nem sikerül az nem jelenti azt, hogy kudarcra vagy ítélve. A kudarc csak akkor jön el, ha úgy döntesz, hogy feladod.

2.Fókuszálj arra, amit tanulhatsz!

A következő lépés, hogy megtudd, mit tanulhatsz a hibákból. Nem egyszerű, de ha megváltoztatod a nézőpontodat, akkor sikerülni fog. Sok ember úgy tekint a kudarcokra, mint a siker ellentétére. Ez azonban egyáltalán nem igaz. A kudarc nem ellentéte,hanem része a sikernek.

Ne a problémára fókuszálj, hanem arra, hogy mit tanulhatsz belőle. Ha a kudarcot leckeként kezeled és ilyen perspektívából tekintesz rá, akkor sokkal könnyebb lesz az életed és bizony fejlődni fogsz.

3. Emlékezz az álmodra!

A harmadik lépés, hogy emlékezteted magad az álmodra. Ha látod magad előtt az álmaid, elkezdesz ideális életet élni, motivált leszel. A motiváció pedig azért fontos, hogy ne veszítsd el az érdeklődésed a célod iránt.

Kezdetben nagyon motiváltak vagyunk, de ez egyre csak csökken, ezért minden nap meg kell mártóznunk a motivációban.

Soha ne hagyd hogy elveszítsd a motivációd, győződj meg arra,hogy mindig emlékezz az álmaidra és minden pillanatban a céljaid legyenek a fejedben.

4. Újítsd meg a szenvedélyed!

A következő lépés,hogy ismét lángra lobbantasd a szenvedélyed lángját. Ne felejtsd el,hogy mi a te szenvedélyed. Elevenítsd fel a céljaid is, hiszen eme két dolog nélkül nem mehetsz tovább.

A célod a világítótorony, amely végigvezet a céljaid felé vezető úton, a szenvedélyed pedig az üzemanyag, amely minden nap cselekvésre kényszerít.

5. Újratervezés!

Miután újra megtaláltad a szenvedélyed, itt az ideje újra megtervezni a lépéseket. Az újratervezés során jobban átlátod, hogy mit kell tenned, hiszen tanultál az előző hibáidból,kudarcaidból.  Bármit is csinálj, hozz létre egy új tervet és kezd újra cselekedni. Soha ne becsüld alá a tervezés erejét.

6. Tegyél lépéseket, lépj tovább és térj vissza az életbe!

A végső lépés,hogy ismét elkezd megélni az életed. Mostanra már csak két lehetőséged van. Az egyik, hogy úgy döntesz, nem csinálsz semmit. Ezzel azonban soha nem fogsz sehova sem eljutni. Ha nehéz helyzetben vagy, nem szabad benne maradnod, hiszen az nem vezet sehova.

Haladj tehát tovább a második lehetőségre, ami nem más, mint,hogy lépéseket teszel és megéled az életed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása