4 hazugság, amit soha többé ne mondj magadnak, ha félsz valamit megtenni!

2018. szeptember 21. 07:30 - Life Advisor

photoshop-manipulation-2123207_640.jpgMikor hagytad utoljára, hogy a félelem eluralkodjon rajtad? Akár bevalljuk, akár nem a félelem bizony rengeteg dologban megakadályoz minket. Egyszerűen nem tesszük meg azokat a dolgokat, amelyek közelebb vihetnek minket a sikerhez. A félelem különösen a vállalkozóknak lehet probléma, hiszen nekik minden esetben nagy projekt, egy vállalkozás beindítása. Ebből kifolyólag arra gondoltam, hogy megosztok veled 4 olyan hazugságot, amit a legtöbben mondanak maguknak, ha félünk valamit megtenni.

A célom pedig, hogy felismerd ezeket a hazugságokat és ne hagyd, hogy ezek befolyásoljanak, azaz egyszerűen ne higgy nekik.

1. "Nem állok rá készen!"

A félelem nagy akadályt jelent a kezdeti szakaszban lévő vállalkozóknak és üzletembereknek, amikor elkezdik tervezni a következő lépést a vállalkozásukkal kapcsolatban. Pozitív megerősítések nélkül sok embert megbéníthat ez a félelem és vannak, akik eme félelem miatt soha nem valósítják meg az álmaikat.

Félünk attól, hogy belebukunk, nincs önbizalmunk és nem állunk készen az esetleges kényelmetlenségekre. De van egy hírem számodra : igenis készen állsz!

A nehézségek részei az utazásnak és a siker elérésének. Valószínűleg kudarcot is tapasztalsz majd, de cselekvés nélkül semmit nem fogsz elérni. A rendszeres cselekvés kulcsfontosságú, ezért tűzz ki határidőket és készíts cselekvési tervet.

2. "Rengeteg elképzelésem és ötletem van, de várnom kell, amíg nem lesz egy olyan, ami tökéletes."

Egy másik nagy akadály, hogy nem tudjuk hova, hol és hogyan kellene fókuszálni az energiánkat, időnket és a pénzünket.

Fontos tehát, hogy rendszerezd ezeket az ötleteket és elképzeléseket, és horgonyozz le amellett, amely ténylegesen érdekel, amire van kereslet. Ha megtalálod azt, ami mindkettővel rendelkezik, akkor megvan hol kell kezdened.

3. "Ilyenből már van, nem csinálhatok olyat, amire az embereknek már nincs szükségük."

A másik probléma amivel az emberek vállalkozás indításakor szembesülnek, hogy meg kell tanulniuk hogyan kell eladni a terméküket és önmagukat is. Megvan az ötlet,termék, amit elszeretnél adni és ami másoknak hasznos lehet, azonban rengeteg embernek alacsony az önbecsülése és nem hiszi el, hogy amit kitalált az másoknak hasznos lehet és lesz rá kereslet.

A negatív gondolatok pedig negatív hatással lehetnek az üzleti és magánéletedre is, ezért vigyázz, hogy minél kevesebb alkalommal kalandozz el az ilyen gondolatok tengerére.

4. "Már túl késő, hogy ma elkezdjem, majd holnap újult erővel nekilátok."

Mindenki tudja, hogy a nap első órái a legproduktívabbak. Ezt szem előtt tartva érdemes a napot azokkal a feladatokkal kezdeni, amelyek a legnehezebbek lesznek, majd azokat a feladatokat, amelyek könnyebbek és/vagy kevésbé monotonabbak. Ez azonban nem minden ember számára kivitelezhető.

Sokszor nehéz reggelente felkelni. Lehet,hogy tegnap este túlhajtottad magad, buliztál vagy késő estig nézted a Netflixet. Lehet,hogy nem vagy egy reggelt szerető ember, de ne gondold azt, hogy mindig a megfelelő helyen és időben kell lenned a siker érdekében.

Most elkezdeni valamit minden esetben jobb, mint várni. Az apró haladásoknak köszönhetően előbb utóbb látni fogod az életedben bekövetkezett változásokat. Ne feledd el azt sem, hogy sok kicsi, sokra megy.

Bármit is gondolsz, értsd meg kérlek, hogy felelős vagy a gondolataidért és a cselekedeteidért. De talán, ami ennél is fontosabb, hogy azért is te vagy a felelős, ha nem teszel semmit. A kezedben van a döntés és a hatalom, hogy megváltoztasd az életed. Kezd el még ma!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása