5 ok, amiért a jó pénzügyi képesség boldoggá tesz!

2018. szeptember 15. 07:30 - Life Advisor

money-2696228_640.jpgPénzért nem lehet ugyan boldogságot venni, de a pénz hiánya gyakran vezet minket depresszióhoz és szomorúsághoz. Amikor arra gondolunk, hogy megtervezzük a pénzügyeinket és elkezdünk takarékoskodni, akkor úgy érezzük, mintha már most a jelenben kemény árat kellene fizetni érte. A pénzügyeink megfelelő kezelése rendkívül fontos, olyan szinten, hogy segíthet boldogabbá tenni minket.

1. Eltudsz menni nyaralni!

Közel azonosa vélekednek az emberek a tekintetben, hogy a nyaralás szórakoztató, kikapcsol és minden embernek módot kellene találnia rá. Új országok, kultúrák, zene, emberek, ételek, nyelv, építészet és történelem megismerése mindig jobb emberré tehet minket. A jó pénzkezelés pedig azt jelenti, hogy megengedheted magadnak, hogy elmenj nyaralni.

Az utazás segít kikapcsolódni, miközben feltöltődsz energiával, amire szükséged is lesz az élet mindennapi kihívásaihoz. A jó pénzügyi gazdálkodás feltétele, hogy minden hónapba tegyél félre egy kicsit, így nem érzed majd magad kényelmetlenül, amikor minden munkatársad,szomszédod arról számol be,hogy milyen helyeken nyaralt.

2. Megfogod találni az örömöt magad körül is!

A valódi barátság jelentése, hogy ott vagyunk a barátainkkal, ha szükségük van ránk és ezt fordítva is megkapjuk. De nézzünk szembe a ténnyel : nagyon kevés ember szeret együtt lenni valakivel, aki végtelen ciklusokba keveredik, különösen ha ez éppen a pénzügyekről szól.

A pénzügyi tudatosság itt azt jelenti, hogy bármennyire is alacsony a jövedelmed képes vagy rendesen kezelni, anélkül, hogy mondjuk 35 évesen is a szüleid segítségét kéred a pénzügyeid javítása érdekében.

3. Lehetőséged lesz jótékonykodni!

Ha van egy jól felépített pénzügyi stratégiád és terved, akkor arra kell törekedned, hogy sikerüljön úgy szervezned, hogy adakozásra, segítségnyújtásra is jusson. Nem kizárólag csak a szegényekre, alapítványokra gondok, hanem ha szükséges, akkor a családodra, barátaidra is gond nélkül jusson elegendő összeg. 

Ez a fajta segítségnyújtás szintén magasabb lelki és testi elégedettséget fog kihozni belőled, ami által az egész életed jobb irányba fog terelődni. 

4. Találkozhatsz a mindennapok gazdagságával!

Remek dolog spórolni a nehéz napokra, de mindeközben nem szabad megfeledkeznünk sem a jövőnkről és ami talán még ennél is fontosabb a jelenünkről. Mindannyian korlátozott ideig élünk ezen a földön ezért nem érdemes azon vacakolni, hogy még spórolok, spórolok hátha majd egyszer alkalmam lesz megvenni a régóta kinézett ruhát, cipőt, ágyat, szekrényt stb. 

A jelen megélése és az az öröm, hogy igenis jár neked például a dupla karamellás latte teljesen más irányba fog sodorni. Remélhetőleg nem fogsz úgy gondolni a pénzre, mint egy olyan dologra, amit ha nem költesz el és csak a párnád alatt tartogatsz, akkor leszel csak biztonságban. 

Tudatosítsd magadban, hogy mindig van annyi pénzed amitől az egod és a lelked jól érzi magát és biztonságban van. 

5. Megszűnik a bizonytalanság!

Az életben rengeteg olyan dolgot tapasztalunk amelyet előre láthatunk, de ugyanennyi alkalommal kapunk váratlan helyzeteket is. Akkor ha anyagilag nem állsz stabil lábakon és beüt egy váratlan helyzet, sok álmatlan éjszakát tud okozni. A megfelelő pénzügyi tervezés azonban - ideértve a biztosításokat - lehetőséget ad számodra, hogy nyugodtabb legyél és viszonylag minden helyzetben felkészült. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása