10 ok, amiért azok, akik rendszeresen olvasnak, sikeresebbek!

2018. szeptember 13. 07:30 - Life Advisor

reading-925589_640.jpgHa van egy dolog, amit érdemes volt a suliban megtanulnunk az nem más, minthogy az olvasás és a tanulás elvezet minket a sikerhez és a kiteljesedéshez. Gondolj csak a legokosabb és legambiciózusabb emberre, akit ismersz. Nyilván nem "csak úgy" lett olyan okos, amilyen. Valószínűleg te is olvastál már olyan írásokat, életrajzokat, amelyekből kiderült, hogy bizony a sikeres emberek szánnak időt olvasásra. Most pedig megismerheted azt a 10 okot, amiért ezt csinálják.

1. Az olvasás fejleszti a fókuszt!

Csakúgy mint a meditáció, az olvasás is segít a fókusz és az összpontosítás javításában. Tényleg figyelmet kell fordítanod olvasás közben minden részletre, hogy megértsd a történetet, különösen, ha regényt olvasol. Ellentétben a filmekkel, ahol létezik visszatekerés, szünet gomb, többször megnézheted ugyanazt a részt, egy könyv olvasása közben muszáj összpontosítanod,hogy elsőre összeálljon a kép.

2. A lelkes olvasók képesek magukba nézni!

Az olvasás segít, hogy az életünket különböző nézőpontokból megtudjuk vizsgálni. Egy jó könyv, téged is gondolkodásra ösztönöz. A legbölcsebb dolog amit tehetsz, hogy tanulsz más emberek hibáiból is, hiszen a könyvekben legtöbbször az író megosztja a saját tapasztalatait. A sikeres emberek pedig megértik, hogy az olvasásnak nagy hatása van az elménkre és tudják, hogyan segítheti őket abban, hogy sikeresek legyenek.

3. Fejleszti a kreativitást!

A regények és a különböző versek olvasása rendkívül igénybe veszi a fantáziánkat. A fikciók különböző világokba visznek el minket és absztrakt szempontból ábrázolják az életet. A könyvek olvasása azonban képes a kreativitásunk fejlesztésére és erre a legjobb példa Elon Musk, akitől megkérdezték,hogy hogyan jutott el odáig,hogy rakétákat építsen. A válasz egyszerű volt : "Könyveket olvasok."

4. Segít,hogy jobban kitudjuk fejezni magunkat szóban és írásban egyaránt!

Az olvasás fejleszti a szókincsünket és a gondolkodásunkat, az érvelési képességeiket. Nem csoda,hogy a történelem legnagyobb szónokai lelkes olvasók voltak. Ha rendszeresen használod az elmédet szókincsfejlesztésre, akkor mind szóban, mind írásban fejlődni fog a kommunikációd.

5. Fejleszti a szókincset!

Külön pontban is kitérnék a szókincs fejlesztésre. Az olvasással új szavakat ismerhetünk meg, sőt rádöbbenhetünk arra is,hogy melyek azok a kifejezések és szavak, amelyek akadályoztak minket eddig a sikerben. Amennyiben a szókincsünk fejlődik, a gondolataink is fejlődésnek indulnak.

6. Fejleszti az elemző képességed!

Jártál már úgy könyv olvasása közben, hogy már a felénél tudtad, hogy hogyan lesz vége? Ez azt jelenti, hogy a kritikai és elemző képességed sikeresen összerakta a puzzle darabjait és a logikád segítségével sikerült előre felmérned az eredményeket.

7. Javítja a memóriád!

Az olvasók tudják, hogy mennyire fontos a működő elme fenntartása. Az olyan mint egy izom, ezért rendszeresen edzeni kell. Az olvasás során az agyunk olyan "kihívások" elé van állítva, hogy építkezzen, képzeljen, emlékezzen. Nem fogod ugyanis megérteni a sztorit, ha nem figyelsz és nem emlékezel a részletekre. Az agy az olvasástól kapott stimuláció hatására segít megőrizni az emlékezetet és javítja a memóriád.

8. Az olvasás motivál!

A siker sokkal több, minthogy arra törekedjünk, hogy a napi céljainkat elérjük. A motiváló könyvek, írások olvasása biztosítja számunkra a szükséges inspirációt, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból. Egyes cikkek igazán  motiválók lehetnek a céljaid elérése érdekében.

9. Az olvasás ellazít!

Egy könyv segíthet abban, hogy megtisztítsa az elméd és segít a stressz levezetésében is. Még a legsikeresebb embereknek is szükséges, hogy néha kikapcsoljanak a mindennapi életből. Ugyanis nem tudjuk elkerülni az életünkben a stresszes időszakokat, viszont az olvasás képes minket a megfelelő állapotba visszarántani.

10. A lelkes olvasók bölcsen töltik az idejüket!

Bár a mai technikai világban nehéz elhinni, de egy könyv olvasása sokkal hasznosabb időtöltés mint a közösségi oldalak görgetése. Nem kell,hogy elhidd, próbáld ki és tapasztald meg.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása