A 6 legmérgezőbb negatív gondolat, ami szabotálja a sikereidet!

2018. szeptember 06. 07:30 - Life Advisor

woman-3599869_640.jpgÚgy érzed, hogy az élet ellened dolgozik? Utálni fogsz, ha azt mondom, hogy ezt a gondolataidat köszönheted? Hidd el engem is sokként ért, amikor először szembesültem ezzel. Mindannyiunknak vannak negatív, önfeláldozó gondolatai, amelyek ellenünk dolgoznak. A probléma az, hogy a legtöbben fel sem ismerik a gondolkodásuk által okozott károk mértékét. Évekkel ezelőtt én is közéjük tartoztam.

Akár tudod, akár nem, akár elhiszed, akár nem, a gondolataid a cselekedeteid mögött megbúvó hajtóerők. Még akkor is, ha úgy érzed, hogy megpróbáltad, ha közben úgy gondolod, hogy nem vagy elég jó, szabotálhat a sikerben.

Nézzük melyek a legmérgezőbb negatív gondolatok :

1. "Nem vagyok elég jó!"

Ez talán a leggyakoribb és legkárosabb negatív gondolat. Mindannyiunknak vannak kétségeik, amelyek arra sodornak minket, hogy valamit nem tehetünk meg.

Mindannyiunknak vannak erősségei, gyengeségei, de gyakorlás nélkül senki nem juthat fel a csúcsra. A jó öreg próbálkozások és hibák azok, amik segítenek nekünk, hogy a legjobbak legyünk. Amikor valami új dolgot próbálsz ki, ez lebegjen a szemed előtt : Biztos, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy kipróbáljam!

Nem lehet már rögtön a startnál tökéletes, viszont tökéletes vagy ahhoz, hogy megtedd az első lépést és ettől kezdve csak jobb lehetsz.

2. "Ő vagy ő, de még ő is jobb nálam!"

Nézegeted a barátaid Facebook vagy Instagram profilját és látod, hogy milyen jól megy nekik. Pénz, siker, csillogás, utazások, bulik, család, gyerekek, kutya, lakás, autó stb.

Óriási hiba egyfolytában másokhoz hasonlítani önmagunkat, ráadásul mindezt a közösségi médiában látottakra alapozva egyszerűen halálos. Tudjuk nagyon jól, hogy az emberek nagy többsége egyáltalán nem azt az életet éli, amit a közösségi oldalain mutogat.

Ha másokhoz hasonlítod önmagad, azzal semmit nem érsz el, de kapsz egy jó adag szorongást, stresszt és depressziót. Szükséged van ezekre? Persze, hogy nem.

Ne feledd : Bárkihez hasonlítod önmagad, mindig fogsz találni jobbat vagy rosszabbat, de arra a feladatra, amire te születtél, egyedül te vagy a tökéletes.

3. "Mindent elszúrok!"

Ha nem ott vagy az életben, ahol lenni akarsz, akkor könnyebben találnak meg a negatív gondolatok. Talán elkövettél egy vagy kettő rossz lépést, ami miatt ott vagy, ahol most tartasz. Ez nem azt jelenti, hogy el kell ítélned magad a múltban elkövetett hibákért. Tény, hogy a hibák következményekkel járnak, de a múlt, már elmúlt. A hibákból tanulni és fejlődnünk kell!

4. Mindig valaki más a hibás!

Súlyos hiba másokat okolni a saját magunk életében bekövetkezett változásokért. Persze, könnyű másra mutogatni, de ilyenkor valójában önmagadra mutogatsz.

Fontos túllépni az előzőekben elkövetett hibáinkból, ugyanakkor vállalnunk kell a felelősséget a hibáinkért és az életünkért is. Amikor felelősséget vállalsz az életedért, csodálatos dolgok kezdenek el történni.

Elsőnek ijesztőnek tűnhet, de hamarosan megfogsz erősödni. Te irányítod az életed, a sorsod a saját kezedben van.

5. "De mi van ha...."

Mi van,ha nem sikerül? Mi van, ha a tervem kudarcba fullad? Mi van ha sikerül? Mi van, ha még nem állok rá készen?  Ez a fajta szorongás nagymértékben képes parkoló pályára tenni téged. Mindenki aggódik, amikor valami olyat kell tennie, ami komfortzónáján kívül van. A sikeres emberek viszont megértik, hogy mennyire fontos, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

6. "Az emberek nevetni fognak rajtam."

Szintén egy káros gondolat. Lehet, hogy van vagy volt olyan ember az életedben, aki örömmel látta volna a kudarcaid, bukásaid és a sikertelenséged.

Mi erre a helyes válasz?  Na és!

Ha a nevetés lesz a legrosszabb kimenetel, akkor annyira nem is vagy rossz helyzetben. Szóval mi van akkor ha kinevetnek? Te megpróbáltad, ők nem. Te tanultál valamit, ők nem. Te tettél egy lépést a helyes irányba, ők nem.

Ha jobban megnézed, ezek az emberek valójában azért nevetnek, mert ők soha nem fogják tudni azt elérni az életben, amit te.

komment
süti beállítások módosítása