5 dolog, ami megváltozhat a karrieredben (is), ha egyedül utazol külföldre!

2018. augusztus 25. 07:30 - Life Advisor

selfie-3611467_640.jpgNeked mi az első gondolatod, amikor egy munkatársad úgy dönt, hogy kivesz két hét szabit és elutazik külföldre? Lehet, hogy elsőre mindez azt hozza magával, hogy túlóráznod kell, de mi van, hogyha - miután visszatér - minden más lesz? Bemutatok 5 olyan dolgot, ami megfog változni a karrieredben, ha egyedül külföldre utazol.

 

1. Megtanulsz kapcsolatokat építeni a semmiből

Önmagunk megismeréséhez és az önfejlesztéséhez elengedhetetlen a zavartalan én idő. Ugyanilyen kihívás a külföldi kapcsolatok létrehozása és a szocializációs lehetőségek felkutatása. Ha egyedül utazol, kényszerítve leszel arra, hogy megtaláld a közös hangot a külföldi emberekkel, akik más nyelvet beszélnek, más életfelfogással rendelkeznek.

A képesség, hogy bemutatkozz új embereknek, gyors kapcsolatokat építs olyan képesség, amely a karrieredben is nagy haszna lehet. Függetlenül attól, hogy vállalati rendezvényről vagy új kollégákról beszélünk, ez a külföldi tapasztalat új készségeket tanít meg neked.

2. Megtanulod fejleszteni az öntudatod

Amikor egyedül utazol, egyrészt ajándék, másrészt átok, hogy minden döntést neked egyedül kell meghoznod. Nagyon gyorsan megtanulhatod, hogy mi az, amit szeretsz és mi az, amit nem. Minden egyes döntés meghozatala segíti az öntudatod fejlődését.

Bár ezt külföld nélkül is tudod fejleszteni, a külföldi légkör, kultúra, mentalitás mégis egészen más pluszt fog neked adni.

Mindez pedig segíteni fog abban, hogy a karrieredben építő kritikákat legyél képes megfogalmazni. Nem beszélve arról, hogy az öntudat és önmagunk kiváló ismerete segít minket a munkahelyi környezetbe is beleilleszkedni, termelékenyebb és hatékonyabb leszel.

3. Megtanulod kezelni a gyenge eredményeket

Amikor egyedül utazol, ahogy már fent is említettem, minden döntést egyedül neked kell meghoznod, majd pedig a következményekkel és esetleges hibákkal szintén egyedül neked kell majd foglalkoznod. Megtanulhatod, hogy ezeket igenis neked kell kezelned és ha sikerül, akkor proaktívan tudod alkalmazni életed bármely területén, például a karrieredben is.

A karrier területén különösen fontos a hibák beismerése és elfogadása, mert az egész csapat teljesítményére hatással lehet, illetve kollégák közötti konfliktusokat eredményezhet. Amennyiben viszont megtanulod a hibákat kijavítani és a legjobb megoldást megtalálni, biztosan győzni fogsz.

4. Megtanulod megoldani a problémákat

Nem csak hibákat javítasz, problémákat is megoldasz. Az egyedül utazás stresszes. Meg kell szervezned az utazást, a szállást, a programokat stb.stb., ami egyedül nem is olyan egyszerű. Ennek ellenére ez egy remek kihívás, hogy megtanuld megoldani a felmerülő problémákat.

A független problémamegoldás egy fantasztikus képesség az üzleti életben és a karrieredben. A problémák önmagunk által történő megoldása a karrier sikereinkhez elengedhetetlen eszköz.

5. Megtanulsz bízni a megérzéseidben

Egyedül utazóként rengeteg lehetőséged lesz arra, hogy megtanulj bízni a megérzéseidben. Mindenképpen javaslom, hogy vigyél magaddal egy naplót és jegyzetelj az utazásod során. Teljesen új és idegen környezetbe kerülsz, csak magadra számíthatsz,így kénytelen leszel bízni magadban és hízni a megérzéseidben.

Mindez nagy segítségre lesz a karrieredben, legyen szó egy jelenlegi vagy akár egy jövőbeli projekttel kapcsolatban. Rengeteg feladat van, amely egyszerűen csak azt követeli meg, hogy haladj egyenesen tovább, anélkül, hogy újra és újra megállnál gondolkodni és ezzel a legtöbbször elbizonytalanodni. Külföldi tartózkodásod során azonban olyan mértékben megbízhatsz a saját megérzéseidben, amely remek hajtóerő lesz a karrieredben (is).

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása