3 lecke, amely segíthet elérni az álmaid, ha nehéz helyzetben vagy!

2018. augusztus 21. 07:30 - Life Advisor

black-white-3581502_640.jpgMindannyiunk életében felmerülhetnek olyan helyzetek, amikor rengeteg kitartásra van szükségünk ahhoz, hogy egy-egy élethelyzeten átjussunk. Ez bizony egy nagyon nehéz lecke az élettől, hiszen egyszerre kell kitartónak és mentálisan rugalmasnak lennünk. Nem könnyű még egy kicsit kitartani. Nem számít milyen utat választottál az életben, bármikor megtapasztalhatsz egy padlóra küldést az élettől. Gyakran érezheted úgy, hogy az álmaid kudarcra vannak ítélve, te pedig azért élsz, hogy szenvedj. Ez persze nem így van. Ha az élet kihívásokat állít eléd és változásokkal,csalódással vagy tévedésekkel szembeszülsz, használd az alábbi 3 tippet, amely segíthet ebben a helyzetben is elérni az álmaid.

1. Tudd, hogy mikor kell újratervezned!

A célok kitűzése nagyon fontos az életünkben, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy rendszeresen megvizsgáljuk, milyen eredményeket értünk el és milyen ütemben haladunk a célunk felé. Nagyon fontos, hogy ha szükséges, akkor elvégezzük a szükséges módosításokat. Sokszor egyébként annyira csak és kizárólag a végcélra összpontosítunk, hogy nem látjuk a fától az erdőt. Ilyenkor érdemes egy lépést hátra lépni, azaz kívülről megvizsgálni a saját életünket. Vajon, ha kívülről szemlélném az életem, milyen tanácsot adnék magamnak?

2. Értékeld az utazást a célod felé!

Amikor kitartásra van szükségünk, gyakran felmerül bennünk, hogy talán könnyebb lenne feladni az egészet. Fontos, hogy miközben a célod felé haladsz értékeld az utazást és minden egyes lépést, amit ennek érdekében teszel. Még ha nem is érted még el a célod, ne feledd, hogy afelé haladsz és ez önmagában is már nagy eredmény.

Ünnepeld meg a kis mérföldköveket is, akkor is, ha senki más nem látja vagy éppen ismeri el őket.

3. Fogadd el a hibáid, vagy legalábbis legyél jóban velük!

Nem számít, mennyire utálsz hibázni, folytatni fogod. Néhány emberről úgy gondolhatod, hogy képesek egyszerűen csak lekoptatni magukról a hibákat, megrázni magukat, gyorsan felkelni, továbbmenni, van viszont akinek ez rendkívül nehezen megy. A félelem, hogy elkerüld a hibákat, korlátozni fog.

A félelem rengeteg akadályt gördíthet az életedbe, amelyek akadályozzák a sikereid elérését. Bizonyára te is ismered a mondást : csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

süti beállítások módosítása