6 félelem, amely megakadályoz a saját vállalkozásod elindításában!

2018. augusztus 13. 07:30 - Life Advisor

youtuber-2838945_640.jpgAz mondják, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy bármit is megbánjunk és ez mindenkire igaz. Sajnos azonban csak kevés ember tud ezzel a filozófiával azonosulni. Ha pedig rákérdezel a miértekre, akkor mindig a félelemnél lyukadunk ki. Az emberek az évek során eltemették az ambíciójukat, mert túlságosan félnek az álmaik megvalósításától. Nem csoda, hogy a mai világban a legtöbb ember nem szereti a munkáját. Sokan gondolkoznak is vállalkozás indításán, de a kezdő lépés előtt mindig meghátrálnak. Ez nem egy egyedi eset, sajnos szerte a világban félnek az emberek a vállalkozás indítástól.

1. Nem tudod, hol kezd

A legtöbb emberrel az a probléma, hogy nem tudják, hogy is kellene belekezdeni. Ez az egyik ok, amely megakadályozza őket abban, hogy belevágjanak a saját üzletükbe, holott örömmel és bátorsággal vállalnák a kockázatokat és a kihívásokat.

Javaslom, hogy konzultálj egy vállalkozóval, aki már régóta (minimum 8-10 éve) benne van egy vállalkozásban, így ismeri minden csínját-bínját és akitől motivációt, inspirációt és nem utolsó sorban kiváló ötleteket kaphatsz, hogy hogyan csináld, hol kezd, mire figyelj a siker felé vezető úton.

2. Félsz a kritikusoktól

Sok ember azért nem hajlandó életre kelteni az ötleteit, mert attól tart, hogy más emberek mit fognak erről gondolni. A kritika miatti félelem teljesen valóságos és az évek során több ezer embert beszélt már le a céljairól, álmairól és arról, hogy valami rendkívüli dolgot vigyenek véghez. Csak azért, mert más emberek kritizálják az ötleted, nem jelenti azt, hogy az egy rossz ötlet.

Mielőtt vállalkozásba kezdesz, meg kell tanulnod, hogyan tudod szűrni az emberek véleményét. Rengeteg olyan ember létezik ugyanis, aki bármit is csinálj, de kritizálni fog téged. Neked azonban minden esetben a munkádra kell fókuszálnod.

" Ha mindig más emberek jóváhagyására vársz, örökké fogoly leszel."

3. Félsz a kudarctól

A kudarctól való félelem talán az egyik legnehezebb dolog, amit le kell küzdeniük azoknak, akik a mai világban vállalkozni szeretnének. Nem számít ugyanis, hogy mennyit tervezel, mennyi előkészületet csinálsz, nem hagyhatod figyelmen kívül azt a tényt, hogy az induló vállalkozások több, mint 50%-a a vállalkozás első 4 évében már csődbe is megy.

Amíg a legtöbb ember kihívásként tekint a kudarcokra, addig sokaknak lehetőséget teremt arra, hogy fejlődjenek és jobb emberré váljanak. Nincs nagyobb motiváció, mint a kudarctól való félelem. Ha pedig képes vagy mindezt pozitív erőfeszítésekre irányítani, akkor a vállalkozás indítása nem lesz kérdés a továbbiakban.

4. Nincs meg a pénzügyi alapod

Egy vállalkozás fenntartásához három dologra mindenképpen szükséged van :

  1. Egy ötlet, amivel elindulsz
  2. Munkaerő, az ötlet megvalósításához
  3. Pénz, hogy minden a megfelelő ütemben és mértékben haladjon

Sajnos a 3. pont a legnehezebb, ugyanis sok ember éppen a pénzhiány miatt nem indít vállalkozást. Rendben van,ha kicsit szkeptikus vagy, de ha egyáltalán nincs meg a pénzügyi alapod, viszont van egy zseniális és egyedülálló ötleted, akkor merj nyugodtan befektetőkhöz fordulni. Nyilván kezdetben elutasítanak, de ha valaki felismeri az ötleteidben rejlő értéket, akkor nyert ügyed lesz.

5. Nem látsz lehetőséget az iparágadban

Ha olyan üzleti területen akarsz vállalkozást indítani, ami már kicsit zsúfolt, akkor sok esély van arra, hogy egy csomó negatív dolgot hallasz majd ezzel kapcsolatban. Ha a befektetésnek nincs lehetősége a megtérülésre, akkor nagyon nehéz lesz befektetőket találni. Azonban,ha te biztos vagy a sikeredben, hiszen alapos piackutatást végeztél és látod, hogy működni fog, amit szeretnél, akkor a befektetők is ráfognak bólintani.

6. Félsz kockáztatni

A jó ötletek bárkitől származhatnak. Nincs se diplomához, se technikai jártassághoz kötve, hogy éppen kinek a fejéből pattan ki egy milliárdos ötlet. Még egy "átlagember" is belekezdhet egy vállalkozásba és viheti sikerre azt, ahogy az korábban már jó párszor meg is történt.  Sajnos azonban, nem mindenkinek van bátorsága kilépni a komfortzónából.

Egy egyszerű dolgot kell megértened : ha folytatod a jelenlegi szokásaid, akkor ugyanolyan eredményeket fogsz kapni, mint most. Biztonsági játékosként még senki nem vált sikeressé. Így tehát, ha sikeres üzletet szeretnénk kiépíteni akkor be kell vállalni a kockázatokat és ki kell lépnünk a komfortzónánkból.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

1 komment
süti beállítások módosítása