Így lépj ki a mókuskerékből és adj új irányt a karrierednek!

2018. augusztus 04. 07:30 - Life Advisor

businessman-598033_640.jpgReggel felébredsz, ránézel az órádra és elfog a rettegés, hogy munkába kell menned. Hiába építesz kapcsolatokat, túlórázol nem tudsz előre lépni. 10-ből csak 3 munkavállaló gondolja úgy, hogy a véleményét értékelik a munkahelyén. A szomorú valóság tehát, hogy a legtöbben úgy gondolják, hogy nincs lehetőség előrelépésre és a munkájukat tényleg mókuskerékként definiálják. Íme egy-két tipp, amely neked is segíthet változtatni.

 

Tudd, hogy mit akarsz!

Egy ember tervek nélkül, halálra van ítélve. Vagy legalábbis arra, hogy középszerű életet éljen. Fontos, hogy elkészítsd a saját karrier terved az alábbiak figyelembe vételével :

  • Mennyit akarsz keresni?
  • Milyen cégnél szeretnél dolgozni?
  • Milyen feladatokat szeretnél ellátni?
  • Milyen munkavállalói pluszokat vársz el a munkahelyedtől?

Most pedig itt az ideje, hogy ezeket leírd egy papírra és kitedd az éjjeli szekrényedre vagy a hűtőre, hogy minden nap rápillanthass és motivációt kapj tőle.

Foglald össze az eredményeid, amelyet egyik HR-s sem fog ignorálni!

Időre van szükség, hogy ezeket összeszedd. A CV-nek (önéletrajz) mindenképpen tartalmaznia kell, az eddigi eredményeid, sikereid. Gyűjts össze őket az alábbi szempontok szerint :

  • Elért eredmények
  • Delegált feladatok és elért eredmények
  • Szervezett feladatok és eredmények
  • Saját magad általi feladatok és eredmények

Változtasd meg a gondolkodásod!

Az elme hatalma tényleg létezik, ha elhiszed akkor remek, ha nem, akkor kicsit nehezebb lesz. A félelmeink alacsony szinten tartanak minket és gátolnak a fejlődésben. Gondolj bele. Lehet,hogy zsákutcában vagy, de ami tegnap történt nem határozza meg azt az embert, aki ma vagy.

Miután elhitted, hogy igenis lehetőséged van egy jobb karrier lehetőségre, akkor motivált leszel és cselekedni fogsz.

Emeled magasabb szintre a munkád!

Ez például azt jelenti, hogy kiszállsz abból a körből, amikor a kollégáid éppen a menedzsmentről kezdenek el pletykálni vagy panaszkodni. Arra is gondolok, hogyha túlnőtt rajtad a munka, akkor mersz segítséget kérni. Vagy ha éppen egy kollégád beteg, akkor önként ajánlod fel a főnöködnek, hogy átveszed a munkáját, amíg vissza nem tér.

Öltözz úgy, mint egy főnök!

Nem kell hatalmas költségeke verned magad, hiszen rengeteg jó leárazás létezik, ahol betudsz szerezni remek darabokat. Nem csak a kommunikációdnak, hanem az öltözködésednek is tükröznie kell, hogy készen állsz a karrierváltásra. Emellett pedig a pozitív és magabiztos megjelenés az életed minden területére pozitív hatással lesz.

A tanult elme biztos győzelemhez vezet!

A választás, hogy visszatérj az egyetemre drága dolog lehet. Azonban ma már rengeteg olyan online kurzus vagy tanfolyam létezik, amelyek rövid idő alatt elvégezhető és plusz készségeket biztosít számodra. Ezekkel a képesítésekkel bővítheted az önéletrajzodat is.

Legyél motivált!

A pozitív tartalom az életünkben nagyon is fontos dolog. Olvass ilyen jellegű könyveket, hallgass podcastokat és természetesen ne felejtsd el a LifeAdvisor blog és közösségi oldalait sem.

Szeretnéd megvalósítani az álmaid?

Kattints ide és töltsd le az ingyenes E-bookod még ma! >>>

Tudd, hogy mennyit érsz!

Léteznek online fizetés kalkulátorok, amelyek egy adott szakmában elvárható fizetéseket adják meg. Fontos, hogy bármilyen interjúra is mész, de a fizetési igényedre rá fognak kérdezni, neked pedig határozott és érvekkel alátámasztott választ kell adnod.

Légy őszinte magadhoz!

Nézzünk szembe a tényekkel. Mindannyian várunk fizetésemelésre, de kevesen tudjuk, hogy ehhez nekünk is cselekednünk kell. Légy őszinte magadhoz és gondold át, hogy milyen lépéseket tettél vagy teszel annak érdekében, hogy változtass a jelenlegi helyzeteden.

Az olyan munka, ahol magasabb fizetést kapsz, azzal jár, hogy fejleszted önmagad és kilépsz a komfortzónádból. Ha változtatnod kell a karrieredben, akkor tedd meg most, mert az idő az egyetlen, amit nem kapunk vissza. Sok sikert!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

Kövess az Instagramon is! >>>

 

süti beállítások módosítása