Mi motiválja a világ leggazdagabb emberét, Jeff Bezost?

2018. július 10. 07:30 - Life Advisor

jeff_bezon.jpegJeff Bezos, az Amazon.com, a Blue Origin rakétagyártó cég alapítója és jelenleg a leggazdagabb ember a világon. De vajon milyen gondolatok forognak egy ilyen ember elméjében? Hogyan gondolkozik? Mi motiválja őt? Az alábbi 8 gondolat, mindezekre a kérdésekre választ fog adni.


1. A nagy dolgok kicsiben kezdődnek! A legnagyobb tölgy is makkból fejlődött.

Még a leggazdagabb birodalmak is csak egyfajta suttogásként indulnak az ember fejében. Az Amazon.com elindítása előtt egy magasan fizető munkakör kényelmét hagyta el, hogy elindítson egy online vállalkozást, amely eredetileg könyvek árusítására tervezett. Ő azonban nagyban gondolkodott, hatalmas víziói voltak.

2. Tegyél valamit, amit szenvedéllyel csinálsz és ne próbáld meg üldözni a trendeket.

Hallgass a benned rejlő szenvedélyre! Legyen ez az irányító erőd! A trendek folyamatosan a szemünk elé kerülnek, de a mélyről jövő szenvedély a tartós. Ebből a tartós szenvedélyből épül fel a saját álomvilágod. Ha mindig másokat üldözöl a trendeknek megfelelően, akkor csak imitátor leszel. Kövesd a benned rejlő szenvedély.

3. Lehet munkád, karriered vagy hivatásod. A legjobb, ha hivatásod van. Ha megtalálod a szenvedélyed, akkor a munkád nem fogod többet munkának hívni.

Mi az, ami motivációt és inspirációt ad neked? Találd meg azokat a dolgokat, amelyek pozitív érzéseket keltenek benned. Soha nem fogod megbánni, ha megragadod a nagy lehetőségeket az életedben.

4. Az Amazon.com küldetése és jövőképe: A víziónk, hogy a Föld legismertebb vállalatává váljunk, hogy építsünk egy olyan helyet, ahova az emberek azért jönnek, hogy megtalálják és felfedezzék azokat a dolgokat, amelyeket online akarnak vásárolni.

Jeff Bezos az egész Amazon birodalmat egy egyszerű küldetés köré építette. A világos tervei, céltudatos magatartása lehetővé tette, hogy szilárd alapot kapjon az álmod.

5. Több milliárd dollárt veszítettem az Amazon.com hibái miatt. Szó szerint milliárdokat...de ez nem számít. Néhány nagy siker kompenzálja a több tucat olyan dolgot, amely nem működött.

Fontos, hogy akkor is jól célozz, ha az első lövés nem is sikerül tökéletesen. Nem hagyhatod, hogy a kudarcok nagyobbak legyenek. Ünnepeld meg a sikereidet és ezek legyenek a terveid hajtóerői.

6. Ha egyáltalán nem bírod a kritikát, akkor soha ne csinálj semmi újat vagy érdekeset. Majd gondold át, milyen csodálatos életed lehetne.

Kritikusan jegyzi meg Jeff, hogy egyáltalán nem foglalkozik a rosszalló emberekkel. Amikor mások véleményéhez mérten kezdesz dolgozni, sebezhetővé válsz. Ne törődj mások véleményével, menj a saját terveid után az általad bebiztosított szenvedéllyel.

7. Építs magadnak egy jó sztorit!

Az a történet, amelyet megálmodunk és megtervezünk inspirálni és motiválni fog minket az álmaink felé vezető úton. A folyamatosan újra és újra felelevenített történet, megerősít bennünket. Írd le tehát most a sajátodat.

8. Amikor boldog vagyok a munkában, energikusabb vagyok otthon. Jobb férj és apa vagyok. És amikor otthon boldog vagyok, jobb főnök és kolléga vagyok a munkában.

A boldogság légfontosságú összetevő az életünkben. A boldogság egyértelműséget, türelmet, rugalmasságot és vitalitást teremt. Az élet valódi gyümölcse a boldogság, amelyet a siker felé vezető úton találunk.

Akárhogy is gondolod, nincs különbség közted és egy sikeres ember között. Néhány apró változás ma, hosszútávon jelentős eredményeket hozhat. Te vagy saját magad legnagyobb befektetése. Ezt soha ne felejtsd el!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

Kép forrása: @JeffBezos - Twitter

komment
süti beállítások módosítása