7 módszer, ahogy a sikeres emberek megbirkóznak a gyengeségeikkel!

2018. július 06. 07:30 - Life Advisor

business-2879460_640.jpgSenki sem tökéletes, még a legbölcsebb embereknek is vannak gyengeségeik. Ahogy ma szemlélünk egy sikeres embert, eszünkbe sem jut, hogy mennyi mindenen ment keresztül, amíg elérte a sikert. Ami megkülönbözteti őket nem a pénz és a jobb esélyek, hanem az, hogyan látják az életet és hogyan csinálják másképp a dolgokat. Tudatában vannak a gyengeségeiknek, de inkább az erősségekre fókuszálnak és javítják őket. Nem hiszed el ugye? Nos, nézd meg a legsikeresebb embert, aki ismersz. Csak a tehetségét és a legjobb képességeit ismered, a gyengeségeit nem. Éppen ez a gondolkodásmód az, amit mindannyiunknak el kell sajátítani.

1. Koncentrálj arra, ami érdekel!

Ha olyan valamit csinálsz, amit nem érdekel, csak azért végzed el, mert más azt mondta, akkor maximum egy középszerű eredményt fogsz tudni elérni. Mindez csak a gyengeséged tükrözi, mivel az elméd nem tudja jól teljesíteni a feladatot. Ehelyett arra fókuszálj, ami igazán érdekel téged. Ha keményen, szenvedélyesen dolgozol azon, ami igazán fontos számodra, akkor a siker útját fogod követni.

Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.


2. Időbeosztás!

Gyakran próbálunk egyszerre sok mindent csinálni, vagy éppen semmit. Egyik sem jó. Meg kell vizsgálnod, hogy mennyi időre van szükséged és mennyi időt tudsz ráfordítani.  Ha képesek vagyunk jól kezelni az időnket, akkor képesek leszünk arra is, hogy több munkát végezzünk el kevesebb idő alatt, így hatékonyabbak lehetünk.

3. A kulcsképességeid fejlesztése a fontos!

Mindannyian rendelkezünk valami olyan képességgel,amely átlagon felüli. Ennek megfelelően van, ami számunkra sokkal egyszerűbb, mint másoknak. Amint feljebb olvashattad, a sikeres emberek az erősségeiket fejlesztik. Ilyenkor ugyanis senki nem fogja észrevenni a gyengeségeinket.

4. Egy cél, egy terv!

Egy konkrét cél és az ahhoz vezető konkrét terv készítése rengeteget segíthet. Fókuszálás és tervek nélkül ugyanis hajlamosak vagyunk elveszíteni ami igazán fontos és így, lassabban érjük el a céljainkat. Találd ki mi az, amit igazán szeretnél. Hidd el, a ma sikeres emberek is így kezdték.

5. Vállalj kockázatot!

Bármi ami kihívást jelent, kockázatot is igényel. A bizonytalanság a siker része. Az egyik legnagyobb félelem, amellyel mindannyian szembesülünk, a veszteségtől való félelem. Ez megakadályozza a siker elérését. A sikeres emberek képesek kockázatot vállalni.

6. Ne hagyd, hogy a hiba megállítson!

Vannak kisebb kudarcok, amelyek a siker felé vezető úton várnak rád. Ez így normális, nem kell meglepődni. Még a sikeres emberek is szembesültek kudarcokkal, de soha nem hátráltak meg. Ne hagyd, hogy egyetlen kudarc az egész életedre rányomja a bélyegét. Mindannyian elbukunk, de ha nem vagyunk képesek felállni, az negatív hatással lesz az életünkre.

A lehetőségek nem történnek meg. Mi teremtjük meg őket!


7. Vedd körül magad pozitivitással!

A legrosszabb ellenség az elme számára a negativitás.  A sikeres emberek is sok negatív energiát kapnak, de képesek védekezni ellenük. Valójában nem sok különbség van sikeres és sikertelen ember között - csak az élethez való hozzáállás. Lehet,hogy ugyanolyan dolgokat csinálnak, mint te, de ezt nagyobb összpontosítással és szenvedéllyel teszik. Hagyd, hogy mások történetei téged is inspiráljanak arra, hogy elfelejtsd a gyengeségeid és a sikerre összpontosíthass.

Te hogy birkózol meg a gyengeségeiddel? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása