7 negatív tulajdonság, amivel az emberek rendelkeznek a siker felé vezető úton

2018. július 05. 07:30 - Life Advisor

mens-3404568_640.jpgA siker a hozzáállásunktól függ ez vitathatatlan. A magatartástól, a hozzáállásodtól, a küzdelmeidtől, amelyek a siker felé vezetnek. Így az életed tele van boldogsággal és sikerrel. Ezért nem meglepő, hogy a siker felé vezető úton negatív magatartást is tapasztalhatsz. Neked pozitív, a sikerhez való hozzáállásod?

Ezek a rossz és negatív magatartási formák, amelyekről hamarosan beszélek, a siker számos különböző aspektusán belül fejlődnek. Vannak, akik rossz időben, rossz hozzáállással rendelkeznek és gátolják magukat a sikerben. Léteznek olyanok is, akik sikeresek lettek és a jó magatartásuk egyszer csak rossz irányba sodródik.1. Túlzott magabiztosság!

Első a listán, de nem a legrosszabb, a túlzott magabiztosság. Ne gondolj rosszra, a magabiztosság fontos, legyen szó bármiről, amit csinálsz. Az önbizalom lehet a siker kulcsa, de a túlzott magabiztosság hátrányos lehet.

A túlzott magabiztosság hatására ugyanis, nem ismered fel a gyenge pontjaidat,vagy ha fel is ismered, nem leszel hajlandó változtatni rajtuk és fejleszteni magad. Fontos, hogy továbbra is felismerd azokat a területeket, ahol fejlődnöd kell és megtedd a szükséges lépéseket.

2. Kapzsiság!

A kapzsiság az egyik olyan dolog, amellyel általában rendelkezel a siker felé vezető úton. A pénz és a hatalom elveszi az eszüket és arra készteti őket, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják eredeti céljaikat.

Természetesen sok kapzsi ember létezik, akik csak a pénz miatt kezdenek üzleti vállalkozásba. Ők azok, akik csak a pénzre hajtanak és nem éreznek szenvedélyt a munkájuk iránt.

Az emberek két legfőbb célja a pénz és a hatalom. Mi a harmadik? Elfelejteni az első kettőt és csak erre koncentrálni.

3. Türelmetlenség!

Meg kellett volna említenem a bevezetőben, hogy van olyan hozzáállás is, amely akár pozitív is lehet. Ha természetednél fogva türelmetlen vagy, akkor hajlamos vagy arra,hogy gyorsabban végezd el a dolgokat.

Ennek az a hátulütője, hogy kontroll nélkül hatalmas hátrányba hozhatjuk magunkat, mivel arra törekszünk, hogy megcsináljunk valamit, a minőséget pedig teljesen elengedjük.

A másik hátránya a türelmetlenségnek, hogy aki rendelkezik vele, tipikusan olyan ember, aki az első két hónapban megunja a munkáját, a harmadikban pedig feladja az egészet.

Ezért a türelmetlenségre is figyelnünk kell.

4. Makacsság!

Az előbb azt mondtam, hogy a türelmetlenség lehet pozitív és negatív is. Valamilyen szinten a makacsság is hasonlít ehhez.

A pozitív oldalát tekintve, ha makacs ember vagy, akkor ha elhatározod,hogy valamit megteszel, akkor az úgyis lesz, mondjon bárki bármit is.  Nem számít hányan mondják, hogy lehetetlen, te akkor is megcsinálod.

A hátránya,hogy ezek az emberek kevésbé nyitottabbak arra, hogy tanácsokat fogadjanak el másoktól. A látókörük beszűkül, így kevesebb lehetőséget és megoldást látnak meg az életben.

 5. Lustaság!

A lustaság lehetővé teszi, hogy az ötletek ötletek maradjanak és soha ne tegyél meg lépéseket a siker felé. A lusta ember nem tesz erőfeszítést, csak kényelmesen elvan.

A sikeres emberek azonban keményen dolgoznak, így a lustaság rendkívül negatív hatással lehet az életedre.

6. Hitetlenség!

Az eddigi negatív hatások nem igazán voltak szellemi szinten akadályok. Most viszont bejön a hitetlenség. A sikeres emberek ugyanis rendületlenül és a végsőkig hisznek magukban. A legsikeresebb emberek olyan háttérrel rendelkeztek, ahol egyfolytában azt szajkózták, hogy ez vagy az nem lehetséges.

Azonban a sikeres emberek hisznek önmagukban, nem hisznek abban, akik azt mondják, hogy nem képesek rá.

7. Tudatlanság!

A tudatlanság, a lustaság és a makacsság mind negatív magatartás formák, amelyek összekapcsolódnak egymással. A tudatlan emberek nagy árat fizetnek a sikerért. Fontos, hogy valamennyi lehetőséget figyelembe vegyünk és minden folyamatot meg kell valósítani.

Ezek a negatív tulajdonságok befolyásolhatják a sikerhez felé vezető  út eredményeit. Fontos, hogy felismerd,ha ezek jelen vannak a te életedben is, és minél előbb megszabadulj tőlük.

Egyetértesz a fenti listával? Szerinted van még valami, amit fel kellene sorolnunk? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

süti beállítások módosítása