4 egyezség,amire szükséged lesz a boldog élethez!

2018. június 19. 07:30 - Life Advisor

entrepreneur-593372_640.jpgVan valami amiben mindannyian egyetértünk : az élet nehéz! És ha ez nem lenne elég, azzal, hogy egyfolytában más emberek véleményére figyelünk csak nehezebbé teszi. Van egy remek munkád, de nem mersz vállalkozni, mert félsz, hogy belebuksz. Van egy remek párkapcsolatod, de nem mersz megházasodni. Érdekes életet élsz, de nem akarod a nyilvánosság elé tárni.Más szóval a félelem veszi át az életed.

A probléma ott kezdődik, hogy a szemléletváltás nem egyszerű feladat. De van itt egy nagy titok. Megszabadulhatsz a korábbi hiedelmeidtől és beépíthetsz újakat az életedbe, amelyek már segíteni fogják az álmaid elérését. Nem lesz egyszerű, de ha szeretnél pozitív változásokat elérni, akkor íme 4 egyezség, amire szükséged lesz a boldog élethez.

1. Tedd tökéletessé a szavaidat!

Ismered a kimondott szavaidnak az erejét? A legtöbb ember egyáltalán nem, sőt nem is tulajdonít semmilyen jelentőséget neki. A probléma ott kezdődik, amikor valaki egyfolytában csak negatívitásra használja a szavait vagy még rosszabb szándékosan fenyegetnek másokat. Ne beszélj negatívan se magadról, se másokról. Mérd fel a szavaidban rejlő erőt és inkább pozitív szavakat és megerősítéseket használj.

 

2. Semmit ne végy személyeskedésnek!

Sokszor megtörténik, hogy más emberek véleménye és szavai megbélyegeznek minket. Mi történik ilyenkor? Elhiszed a barátodnak, hogy csúnya agy, amikor éppen nem áll jól a frizurád. Elhiszed a főnöködnek, hogy rossz munkaerő vagy, és hiszel a családodnak, amikor azt mondják, hogy neked nem való a vállalkozás, mert belebuksz.

A lista folytatódhat természetesen és nem is csoda, hogy személyessé veszed más emberek kritikáját. Amit viszont meg kell értened, hogy más emberek véleménye nem rólad szól, ezek őket minősítik.

Ne figyelj ezekre a gondolatokra, ne vegyél semmit személyeskedésnek! Írd fel magadnak a pozitív tulajdonságaidat és ezeket olvasd fel magadnak minden egyes nap.

 

3. Ne feltételezz semmit!

Légy merész és merj kérdéseket feltenni. A következő alkalommal, amikor valaki megmagyaráz neked valamit, ismételd vissza és kérdezd meg, hogy jól értetted-e, egészen addig amíg nem vagy benne 100%-osan biztos. Természetesen ez nem lesz könnyű, mert lehet, hogy félsz kérdéseket feltenni vagy félsz attól, hogy a másik személy haragudni fog, de nem hagyhatod, hogy a félelem megállítson.

Íme két kérdés, amit kérdezz meg magadtól,ha nehéz időszakban vagy :

  • Ha ma lenne az utolsó napom, számítana ez a probléma?
  • Hogyan szeretnék élni?

 

4. Mindig tedd meg, ami tőled telik!

Ne arra törekedj, hogy tökéletes légy, hanem arra, hogy mindent megtegyél, ami tőled telik. A legtöbb ember bünteti magát ha valami hibát követ el, pedig ha képesek vagyunk tanulni ezekből a hibákból, akkor az csak a javunkra válhat és pozitív élethez segíthet minket hozzá. Fontos, hogy mindig tedd meg azt, ami tőled telik.

Gondolok itt például arra, hogy reggelente az az általános tevékenységed, hogy visszahúz az ágy és benyomod a szundit. Amit most kellene tenned, az az,hogy felkelsz, lemész edzeni vagy éppen elolvasol egy motivációs könyvet, jógázol, meditálsz stb. Ne várd ki azokat a ritka napokat, amikor önmagadtól érzed azt,hogy na most lemegyek edzeni. Ébredj fel minden reggel azzal a szándékkal, hogy mindent megteszel,ami tőled telik.

 

Kezdj boldog életet!

Képzeld el, hogy reggel 5 óra van és elkezded a reggeli szertartásod. A végén pedig készen állsz egy csodálatos napra. De ez nem minden. Megtaláltad a bátorságot, hogy elhagyd a munkád és vállalkozó légy. Megtaláltad a bátorságot, hogy összeházasodj a pároddal és magasabb szintre emeld a kapcsolatotokat.

Az élet szép. A legtöbb ember ilyen napot kíván magának, de te nem tartozol közéjük. Azonnal, ahogy elfogadod a fenti 4 egyezséget, az életed jobbá vált. Nem vagy többé annak az áldozata, hogy mi történik az életedben.

Csodálatos nem? Mindössze a fenti 4 egyezséget kell elfogadnod! Csak egy életed van! Tényleg hagynád, hogy a félelem visszatartson a boldogságtól?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása