5 hiba, amit az emberek 90% elkövet, miközben motivációt keres!

2018. június 12. 07:30 - Life Advisor

hiking-1031628_640.jpgA képesség azt jelenti, hogy miben vagy tehetséges. A motiváció dönti el, hogy mit teszel. A hozzáállás pedig meghatározza, hogy milyen jól fogod csinálni. Lou Holtz szavai a mai napig igazak. Amikor nem vagyunk motiváltak, egyszerűen nehezebben indulnak a reggelek, egyszerűen nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt szeretnénk. Ilyenkor egyre többen nyúlunk motivációs videókhoz, beszédekhez, cikkekhez, zenékhez fordulunk, hogy megszerezzük a napi dózist. Ugyanúgy számít a motiváció, mint a reggeli kávé. Elengedhetetlen.

Minden alkalommal amikor keressük a motivációt, van egy olyan dolog, amit nem vizsgálunk meg. Minden alkalommal, amikor felébredünk és megpróbáljuk elindítani a motivációt az életünkbe elfelejtjük, hogy mit is jelent valójában "motiválni".

Megmutatom, hogy mi az az 5 hiba, amit az emberek 90% elkövet, miközben keresi a motivációt.

1. Elfelejtjük, hogy a szerelem és szenvedély irányítja a motivációt!

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a motiváció legnagyobb mozgató rugója a szerelem és a szenvedély. Az a szenvedély, amit az életben teszel, a legnagyobb motivációs forrás.

Ez az, ami lehetővé teszi az embereknek, hogy ébresztő óra nélkül kelljenek fel. Ez teszi lehetővé, hogy korábban kezdjék a munkát és később fejezzék be. Szeretik, amit csinálnak!

Mindig lesz olyan nap, amikor ezt nem érezzük, de ha a heti 7 napból 6 reggel nem kelsz fel izgatottsággal, akkor a szenvedély hiánya lesz a probléma.

Tehát nem számít, hogy mennyi motivációs videót nézel végig, a szenvedély marad továbbra is a motiváció legnagyobb forrása.

Te mindennap azt csinálod, amit szeretsz?

 

2. Nem figyelünk a jövőnkre és a céljainkra!

Ha nincsenek céljaid a jövőre nézve, akkor valószínűleg semmi nem motivál, hogy elérd őket.

Olyan jövőbeli célokra van szükséged, amelyek cselekvésre ösztönöznek téged, amelynek hatására képes vagy felemelni a segged és menni a céljaid felé.

A jövőbeli céljaid megtervezéséhez ezek a kérdések segíthetnek :

  • Írd fel a céljaid részletekre bontva. Hogyan képzeled az életed 6 hónap, 12 hónap, 3 év és 5 év múlva?
  • Milyen lesz ha eléred őket? Hol leszel? Mit fogsz csinálni? Ki lesz az életedben?

A pontos célok meghatározása nemcsak abban segít, hogy tisztán lásd a jövődet, de remek motivációt is kínál.

 

3. Nem mersz belekóstolni az álom életedbe!

A vizualizáció erőteljes motiváció. Lehetővé teszi, hogy az elméd olyan képeket jelenítsen meg, amely az álom életedet mutatja és ezáltal érzéseket generál számodra.

Nagyon fontos, hogy lehetőséget teremts, hogy minél előbb megtapasztald az álom életed és ha lehetőséged van rá belekóstolj, mielőtt eléred azokat.

 

4. Eláraszt a múlt!

A múlt nem béníthat meg. Sokunknak szerencsétlen múltjuk van és a tapasztalatink különböznek, de ne hagyd hogy a múltbéli dolgaid megbénítsanak és befolyásolják a jelened és a jövődet.

Meg kell értened, hogy mennyire messzire jutottál attól az embertől aki voltál.

Neked is motiváltnak kell lenned arra, hogy folyamatosan fejleszd önmagad. Engedd meg magadnak, hogy motivált legyél és felejtsd el a múltad.

 

5. Figyelmen kívül hagyják az egészséges életmódot!

Azok, akik erős tudattal rendelkeznek, egészséges életmódot folytatnak. Tudják, hogy az általuk elfogyasztott táplálék és a rendszeres testmozgás nemcsak a testük működésében de az agyműködéssel is kapcsolatban áll.

Tehát,ha motiváltnak érzed magad, akkor fontos, hogy az egészséges életmódra is figyelj és szakítsd időt a rendszeres testmozgásra is.

Ahogy Brendan Meyers is mondja : ha egészségeset eszel, jól érzed magad. Ha jól érzed magad, jól nézel ki. És ha jól nézel ki, akkor jól vagy.

 

Összességében meghallgathatod az összes motivációs videót, elolvashatod az összes cikket, könyvet,ha nem oldod meg a fenti 5 dolgot az életedben, akkor a motiváció nem lesz örök.

Sok ember azt gondolja, hogy a napi motivációt külső forrásból kapják meg, miközben teljesen megfeledkeznek a szenvedélyről, a vizualizációról és a célok meghatározásáról.

Te azok közé a kevés ember közé tartozol, akik nem követik el ezeket a hibákat? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon!

komment
süti beállítások módosítása