5 módszer, hogy golyóállóvá válj a gyűlölködőkkel szemben!

2018. június 11. 07:30 - Life Advisor

sadness-2581083_640.jpgEllenségek, gyűlölködők! Minden formában és méretben érkeznek, mindenféle szókészlettel, cselekedettel, amely gúnyolódással, irigységgel és gyűlölettel jár. Függetlenül attól, hogy a te életedben hogy vannak jelen az ilyen emberek, zavaró, bosszantó és nagymértékben negatív hatással lehetnek rád. Nem számít mit csinálsz, hol vagy, az emberi irigység és rosszindulat sajnos határtalan.

Nos, mivel nem lehet elkerülni őket, a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy felkészülsz az ilyen emberek kezelésére. Szerencsére sok dolog van, ami segíthet neked vagy bármiknek, aki ezzel a problémával küzd. Könnyű elengedni a gyűlölködőket.

Itt van 5 tipp, amivel teljes mértékben golyóállóvá válhatsz a gyűlölködőkkel szemben.

1. Határozd meg, hogy az illető tényleg gyűlöl-e téged!

Ismételd utánam : nem mindenki gyűlöl, aki nem ért veled egyet. Nagyon fontos, hogy ne titulálj mindenkit ellenségnek csak azért, mert nem ért veled egyet, vagy más véleményt fogalmazott meg. Ha túlságosan érzékeny vagy a visszajelzésekre, hozzászólásokra, mások véleményére, akkor saját magadat akadályozhatod a fejlődés útján.

Azok az emberek ugyanis, akik kihívást jelentenek, gondolkodásra késztetnek,javaslatot tesznek valaminek a javítására, vagy akik ellentétes nézőpontot mutatnak meg számunkra, valójában álcázott barátok. Segíthetnek az ötleteid megvalósításában, jobbá tételében.

A gyűlölködők azonban nem kínálnak semmilyen értéket. Nem adnak javaslatot, nem fejtik ki a véleményüket semmilyen módon. Nem érdekli őket a beszélgetés sem. Ez a legfontosabb különbség a kritikusok és a gyűlölködők között.

A gyűlölködőktől olyan megjegyzéseket kaphatsz, mint :

  • Teljesen szar ez az egész.
  • Milyen aranyos, hogy úgy teszel, mintha mondanál valamit.
  • Vagy saját példaként : divat coach, észosztó, bullshit gyáros, fasza gyerek.

Mi a céljuk? Csak annyi, hogy rosszul érezd magad. Miért csinálják? Mert most és mindörökké mögötted fognak kullogni és igen, ezt nehéz megemészteni.

 

2. Emlékeztesd magad arra, hogy nem ők a célközönséged!

Amikor valamit nyilvánossá teszel, a célközönséged, a nagyközönség és azok az emberek is, akik egyáltalán nem követnek téged látni fognak.

A munkád azonban nem az, hogy mindenkinek megfelelj. Azoknak kell megfelelned, akik érdeklődnek (vagy lehet,hogy érdekli őket) aziránt amit csinálsz. Ők a közönséged.

A gyűlölködő ember soha nem volt és nem is lesz része a célközönségednek, mert nem érdekli őket sem a munkád, sem az ötleteid. Ők azok, akik csak haszontalan és értelmetlen csapásokat dobálnak neked. Ne próbálj harcolni velük, mert nem érdemes.

 

3. Mentálisan is engedd el a gyűlölködőket!

Nem tehetsz úgy, mintha a gyűlölködők és a negatív kommentek nem léteznének. Nem csinálhatsz úgy, hogy becsukod a füled és próbálsz la-la-la-ni mintha nem is hallanád.

Merd érezni, amit érzel, ha éppen felbosszantott akkor 5 percet adj magadnak, hogy ez leküzd. Vagy töröld ki a hozzászólást, vagy csak így a távolból nyújtsd ki a középső ujjad, vagy a hozzászólását, levelét stb. nézve jelentsd ki a számítógéped előtt, hogy egy igazi fasszal van dolgod és adj hálát, hogy több vagy, mint ő valaha is lesz.

Nagyon fontos, hogy mint azt fentebb írtam, ne vitatkozz velük és 5 percnél többet ne szánj rájuk illetve a jelen pontban leírtakra.

 

4. Lépj tovább!

A pozitív dolgokra vagy a produktivitásra helyezett fókusz, segít elkerülni a saját haragod vagy nyomorúságod.

Fontos, hogy minél hamarabb tovább lépj a negatív szituációból, az agyunk ugyanis hajlamosabb a negatív dolgokra jobban figyelni.

De csak próbálkozni, hogy tovább lépj még nem elég. Valóban cselekedned kell, hogy pozitív élethelyzetbe és pozitív fókuszba tedd át magad. Csinálj olyan dolgot, amely számodra boldogságot és pozitív energiákat hoz.

 

5. Menj tovább és tovább és tovább!

Nem szabad feladnod, amit csinálsz, csak azért mert vannak gyűlölőid. Fentebb én is írtam olyan hozzászólásokat, amelyeket én kaptam, de soha nem fordult meg a fejembe, hogy ne írjak újra és ne folytassam a blogolást és azt a szenvedélyes munkát, amelyet nap mint nap beleteszek ebbe.

Sőt ezennel fejezem ki a hálám nekik, hiszen nekik köszönhetem ezeket a sorokat és az egész cikket. :)

Neked is tehát csak azt tanácsolom, hogy ne hagy, hogy az ilyen emberek elbizonytalanítsanak és emiatt te neked kelljen lemondanod bármiről. Sőt, inkább kovácsolj belőlük tőkét és előnyt. Képes vagy rá!

 

A fenti lépések leginkább együtt működnek igazán jól. Nem tart sokáig, és rendszeresen gyakorolva képes leszel golyóálló lenni a gyűlölködőkkel szemben.

Te hogy küzdesz meg velük? Írd meg a hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása