5 tipp, amit munkaidőn kívül csinálhatsz a sikerért!

2018. június 04. 07:30 - Life Advisor

building-1080592_640.jpgA munkahelyünkön tapasztalható nyüzsgés jobb esetben nem áll meg az iroda falain belül. Függetlenül attól, hogy tetszik-e a munkád vagy sem, érdemes figyelmet szentelned arra is, hogy mit csinálsz a munkaidődön kívül. Bemutatok 5 dolgot, amire figyelned kell, a munkaidőn kívüli életstílus megteremtéséhez, ha a siker számodra sem elhanyagolható.

Kimerült vagy. Egész nap egy falatot sem ettél, ráadásul úgy kellett eljönnöd, hogy bent maradt egy csomó megválaszolatlan e-mailed. Mégis 5 órát ütött az óra, haza estél és semmi másra nem vágysz, minthogy leborulj a kanapéra, rendelj egy pizzát és élvezd a Trónok harca legújabb részét.

Egy nehéz nap után valóban könnyű bedobni a törülközőt, azonban, ha a sikerre kötelezted el magad, akkor valójában a munkaidő után kezdődik az az életstílus, amelynek szintén nagy szerepe van a boldog,sikeres élet elérésében.

 

1. Létrehozás vs. Fogyasztás

Mindannyian böngésszük a Facebookot és az Instagramot is szórakozás, kapcsolattartás stb. céljából. Érdemes azonban szelektíven bánni ezekkel a tartalmakkal. Ahelyett, hogy a hírfolyamot görgeted, elolvashatsz egy E-bookot is akár, amellyel fejlesztheted saját magad.

Ingázás közben, a liftben, a mozgólépcsőn stb. képzem magam, inspirációt szerzek, ötleteket gyártok. Nincs semmi baj a hírfolyam görgetéssel, de találd meg a megfelelő egyensúlyt. Hozz létre többet, mint amennyit fogyasztasz.

 

2. Tanulj új készségeket!

Amikor arról beszélsz, hogy a munka mellett képes vagy extra készségeket elsajátítani, sokakat lenyűgözhetsz a környezetedben. A legjobb dolog,amit tehetsz, hogy önmagadba invesztálsz.

Ráadásul, ha új készségeket szerzel, képes leszel a megszerzett tudást hasznosítani. A legtöbb esetben pedig ez azt mutatja rólad, hogy igazán elkötelezett vagy a sikerrel kapcsolatban.

 

3. Fedezd fel a hobbidat!

Ezek azok a dolgok, amelyek valójában érdekelnek és felpezsdítenek téged.

Én például szeretek sétálni, miközben zenét vagy éppen TED előadásokat hallgatok. Ezek után könnyű visszatérni a valóságba. Az elmém kikapcsol, kitisztul és feltöltődik és én is megkapom azt az energiát, amely segít, hogy tovább dolgozzam a saját sikereimért.

 

4. Figyeld az embereket!

Nem mindegy, hogy milyen emberekkel veszed körül magad, pláne ha a sikerről és előrelépésről van szó. Lehet, hogy nagyon jóban vagy a barátaiddal, de ha ők éppenséggel lefelé húznak, akkor sajnos redukálnod kell a velük lévő kapcsolatot.

Szerezz olyan embereket magad köré, akik hasonlóan gondolkoznak, mint te, akikkel eszmecseréket tudtok folytatni és akikkel támogatjátok, inspiráljátok egymást.

 

5. Figyelj ez egészségedre!

Elme, test, lélek és kapcsolatok. Mit csinálsz, hogy fejleszd az elméd? Egészséges étrendet tartasz? Rendszeresen sportolsz? Szoktál meditálni? Elegendő időt töltesz a családoddal?

Végtére is a legfontosabb dolog, hogy gondoskodj magadról. Ebben segíthet a sport, a meditáció és természetesen az Én-idő is.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 

 

komment
süti beállítások módosítása