7 jel, amiből kiderül, hogy itt az ideje kilépni a kapcsolatból!

2018. május 30. 07:30 - Life Advisor

people-2561578_640.jpgVan valami ebben a világban, amitől olyan jól érzed magad, mint amikor egy barátoddal, a szerelmeddel vagy egy idegennel nevetsz? A pénz, a siker és a hatalom szinte semmit nem jelent, ha nincs akivel megoszthatnád őket. Mindannyiunknak lehetnek csodálatos kapcsolatai, ami a végső boldogságot jelentheti az életben. Minden más csak bónusz. Ha olyan emberek vesznek körül,akiket szeretsz és ők is viszont szeretnek, akkor képes vagy csak kenyéren és vízen élni, mégis boldog vagy. Másfelől, ha egy csodálatos villában élsz, tele pénzzel, de olyan emberekkel, akik nem törődnek veled, nem szeretnek, akkor elégedetlen vagy.

Gyűjtsd magad köré azokat az embereket, akik szeretnek és elfogadnak téged olyannak, amilyen vagy. Ez az első, legegyszerűbb és legfontosabb lépés egy boldog és teljes élet felé.

A pozitív kapcsolatok boldoggá tehetnek, a negatív emberek viszont ellophatják a szabadságod és a boldogságod. Íme 7 jel, ami megmutatja, ha ki kell lépned egy kapcsolatból.

1. Úgy érzed, hogy te vagy az egyetlen aki figyelmet, szeretetet és időt kölcsönzöl a kapcsolatnak.

Bármilyen kapcsolatról beszéljünk, kétirányú utcáról van szó. Adsz valamit, cserébe pedig kapsz is.

Ha te vagy az egyetlen aki ad,ad és ad, de cserébe semmit nem kap, akkor egyedül vagy a kapcsolatban. A figyelmed, a szereteted és az időd is potyára vesztegeted valamiért, ami nem létezik.

 

2. Ritkán hallatod a hangod, és nem számít a véleményed és a nézeteid

Az ember egy társas lény. Szeretünk részt venni, hasznosak lenni, megosztani, együttműködni. Nemcsak szeretjük ezeket a dolgokat, de szükségünk is van rá. Ezért ha úgy érzed, hogy nem vagy hasznos, nem tudsz érvényesülni, akkor ideje lépned.

 

3. Kimerült vagy, mert a kapcsolat olyan, mint egy háborús övezet, nem pedig a kényelem helyszíne.

Néhány kapcsolatot érdemes inkább elengedni. Ha megteszel mindent, hogy jobb legyen, de ez semmit nem ér, akkor talán itt az ideje, hogy továbblépj. Ne hibáztasd magad.

Lehet, hogy nem a te hibád, sőt lehet, hogy nem is a másik személy a hibás. Egyszerűen nem működik a kémia. Ne feledd, hogy két csodálatos egyén nem mindig tud egy csodás kapcsolatot alkotni. Mindazonáltal mindketten megérdemlitek, hogy békében és harmóniában éljetek. Te is megérdemled a stabilitást, kényelmet és biztonságot.

 

4. Nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

Arra törekszel, hogy tökéletes légy, mert nem érzed, hogy szeretnének.

Ha úgy érzed, hogy szeretnek, akkor el is fogadtak téged olyannak,amilyen vagy. A hibáid és a tökéletlenségeid tolerálva vannak. A szeretet ugyanis vakká tesz minket, jó okból kifolyólag : senki sem tökéletes.

Azért születtél, hogy szeresd és értékeld azt, aki vagy. Minden nap tudsz javítani magadon, nem igaz?

Már most fejlődni szeretnél és meg is teszel mindent ennek érdekében. Ezért fájdalmas lehet, hogyha a személy, akit szeretsz meg akar változtatni, ráadásul egy olyan emberré, aki nem te vagy. Az ilyen ember pedig mindig fog találni egy újabb majd egy újabb dolgot, amit megváltoztatna rajtad.

Ha valaki folyamatosan csak változtatni szeretne rajtad, anélkül, hogy dicsérne, akkor az illető valójában nem lát téged és nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

 

5. Az együttlétetek olyan, mintha kompromisszum lenne.

Sokan úgy gondolják, hogy jobb egy boldogtalan kapcsolatban élni, mint egyedül. Legszívesebben megráznám ezeket az embereket. Normális vagy???

Az önbecsülésed és az önbizalmad kell építened és fejlesztened. Jobbat érdemelsz annál, hogy kompromisszumot kelljen kötnöd a félelemmel és az egyedülléttel.

 

6. Belefulladsz abba, hogy kielégítsd a másik személy minden kívánságát.

Az altruizmus (önzetlen viselkedés) az élet egyik legmagasabb szintű élményét nyújtja egészen addig amíg nem őrülsz bele abba, hogy más emberek szükségleteit elégítsd ki, háttérbe helyezve a saját érdekeid és szükségleteid.

Ahogy már említettem, egy kapcsolat mindig kétirányú utca.

Ha ilyen helyzetben vagy érdemes lenne megváltoztatnod a hozzá állásod és magadat helyezni az első helyre. Ezután pedig figyelj, hogy ez mit vált ki a másik személyből.

 

7. A másik személy nem ért egyet az elégedetlenségeddel, mert ő nem érzi, hogy bármi rossz lenne kettőtök között.

Miért vagy boldogtalan? Én nagyon boldog vagyok, minden rendben van. Nem tudom, mit akarsz még ennél többet? Minden rendben van.

Ha egy kapcsolat nem megy jól, nem jelenti azt, hogy mindkét fél így is érzi. Az a személy, aki könnyebben lépni ki a kapcsolatból, azt mondja, hogy boldog és nincsenek problémák. Ellenállnak minden változásnak, mert akkor elvesztenék a stabilitásukat.

Legyél jó hallgatóság, teremtesd meg, hogy megértsenek és meghallgassanak. A te boldogságod és a te jó léted, ugyanolyan fontos, mint a társadé.

 

Szeretném ha tudnád, hogy ha egy kapcsolat véget ér - lényegtelen ki lépett ki belőle - úgy érezheted, hogy hibát követtél el és az életed kilátástalan. Ezért hagy időt a gyászra és az elengedésre. Függetlenül attól, hogy melyik oldalon vagy, veszítesz valamit. Ha mást nem, akkor az álmod veszíted el.

Benne vagy egy rossz kapcsolatban? Készen állsz,hogy kilépj belőle? Írd meg hozzászólásokba!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása