4 kérdés, amely segíthet megtalálni a szenvedélyed!

2018. május 25. 07:30 - Life Advisor

dancer-2015159_640.jpgHa egyszer megtalálod a szenvedélyed, akkor nem kell több 100 órát dolgoznod a sikerért. Normális keretek között fogsz dolgozni, sőt nem is munkának fogod felfogni az egészet, hiszen valami olyat csinálsz, amit 100%-ban élvezel. Ahhoz, hogy megtaláld a szenvedélyed nem szükséges semmilyen speciális képesség. Egy dolog kell hozzá: égő vágy a sikerre való hajlandóságra, amelyet koncentrált munkába invesztálsz.

 

Miért van az, hogy az emberek nem találják meg a szenvedélyüket az életeben?

Nos, vagy azért, mert túl keményen próbálják keresni, vagy pedig éppen azért, mert egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy megtalálják.

Ahhoz, hogy megtudd, hátra kell dőlnöd és meg kell figyelned önmagad. Meg kell figyelned minden egyes dolgot, amelyet végzel és kiemelni azokat, amelyek valódi örömöt és boldogságot jelentenek számodra.

Gondolj például arra, hogy mit csinálsz akkor, amikor mosolyt csalsz más emberek arcára? Mi érdekel? Mit szeretnél csinálni életed hátralévő részében?

A legnagyobb boldogság össze van kötve a szenvedéllyel.

Nézzük azt a 4 kérdést, amelyet érdemes feltenni magadnak, hogy megtaláld a szenvedélyed.

Régóta ismert mondás miszerint csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog. Ez így igaz, hiszen azok, akik tisztában vannak a szenvedélyükkel, azt csinálják, amit szeretnek és amit akartak sokkal sikeresebbek lesznek.

Információs piac igenis létezik, ez nem kérdés. Ezért van, hogy a marketing információs rendszerek olyan nagy hangsúlyt kapnak a mai világban.

Az internetnek köszönhetően pedig az információ szinte tárt karokkal vár mindenkit. A Google a leggyakrabban használt webhely az interneten. Önmagában a Google több milliárd kereséséi feladatot dolgoz fel. Több milliárdot! És mit keres a Google-ban az ember? Ami érdekli őt. A legtöbb embert pedig nem érdekli, hogy milyen módon szerzi meg az információt, ha meg tudja szerezni.

Ezért úgy gondolom, hogy a szenvedélyünk megtaláláshoz legtöbben az internetet veszik / fogják igénybe venni.

Mi fog veled történni, ha elkezdesz olyan munkát végezni, amit szenvedéllyel csinálsz?

  • Motivált leszel, mert szereted, amit csinálsz.
  • Az energiád és a lelkesedésed továbbra is magas lesz.
  • Nyitott és sikerorientált emberekkel találkozol és új ismeretségeket kötsz.
  • Pénzt fogsz csinálni a szenvedélyedből.

Szánj időt arra, hogy valóban elgondolkozz az alábbi 4 kérdésen és válaszolj a lehető legőszintébben.

1. Ha mindenre lenne annyi pénzed, amennyit szeretnél, mivel töltenéd a mindennapjaid?

Szánj időt a kérdés megválaszolására, hogy tényleg megtaláld azt a dolgot, amivel szívesen foglalkoznál.

2. Minek tulajdonítod a legnagyobb szenvedélyt az életben?

Csak írd le az első dolgot, amit eszedbe jut, ne pedig azt, amit a társadalom elvár. Gondolj arra, hogy mi csal mosolyt az arcodra. Ne szűrd meg a válaszod, csak írd le azt, ami a szívedből jön.

3. Mi érdekel téged a legjobban?

Ez kulcsfontosságú, hogy megtaláld a szenvedélyed. Van olyan téma, amely alapjáraton vonz? Vagy, amin megakad a szemed?  Van, akinek, a sport, van, akinek a főzés, festés, írás.

Vess egy pillantást az egyik legjobb beszélgetésedre a barátaiddal és találd meg azt a dolgot, amely téged a legjobban érdekel.

4. Van olyan terület, ahol alapos és mély ismeretekkel rendelkezel, még akkor is, ha egyébként ez nem a szenvedélyed?

A nagyszüleink a legjobb példák erre. Generációkért főztek, takarítottak, gyógyítottak, vezettek és imádkoztak. Rengeteg bölcsességgel és hatalmas információs tárházzal rendelkeznek, amelyekkel segítenek másoknak.

Az a képesség, hogy ezekre a kérdésekre választ adsz, már segít megtalálni a szenvedélyed és megváltoztathatja az életed. Képes leszel egy új életet létrehozni, ahelyett, hogy el kellene fogadnod egyet.

A szenvedély megtalálása megéri a fáradtságot és az erőfeszítéseket, hiszen a munkád játékká válik és mindig növelni tudod majd a bevételed.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

1 komment
süti beállítások módosítása