10 sikertipp Gordon Ramsaytől

2018. május 24. 07:30 - Life Advisor

gordon_ramsay.jpgGordon Ramsayről ismeretes, hogy nem vesz fel semmilyen szarságot, ha éttermi vállalkozásról van szó. Ha valaki nem úgy teljesít, mint ahogy kellene, akkor kegyetlenül kimondja a véleményét. Van egy jelentős oka annak, hogy Gordon Ramsay sikeres a munkájában. Nem fogad el nemleges választ és pontosan tudja, mit akar az emberektől. Nyilvánvaló, hogy a legtöbbjük a főzéssel és a vendéglátással kapcsolatos, de egyszerűen nem lehet kihagyni ezt a 10 leckét Ramsaytől.

1. Ne légy túl okos!

Ok, tudjuk, hogy okos vagy és rengeteg mindenre képes is, de túl okoskodni valamit egyszerűen csak rossz dolgokhoz vezet. Gordon Ramsay ezt az ételekkel kapcsolatban magyarázza. Ha megpróbálsz túl sokat beleadni, azaz túlcsicsázni a végén még az edényt is tönkreteszed.

Fogalmazzunk másképp, ha mondjuk blogger vagy nyilván mindent elkövetsz, hogy tetszetős kiegészítőket (widgetek) helyezz el az oldaladon. Ez viszont inkább a visszájára sül el. Tartsd be a standard szabályokat és segíts az embereknek a tartalomra összpontosítani.

2. Ismerd meg a piacod!

Gondolom ez senkinek nem új keletű. Gordon Ramsay is úgy tartja, hogy meg kell ismerned a piacot, ahol érvényesülni akarsz. Ismerd meg mi az amit az ügyfelek szeretnek, mire lenne igény, sőt mi az amit akarnak. Ezt a stratégiát alkalmazta például az Apple is az iPodnál és gyönyörűen működik.

3.Kérj segítséget, ha szükség van rá!

Nincs semmi értelme azért kihagyni a segítségkérést, mert túl makacs vagy vagy félénk ahhoz, hogy segítséget kérj. Ha azt is próbálod beadni magadnak, hogy te mindenre tudod a megoldást, hidd el, hogy ez nem igaz.

Az üzleti világban érdemes csapatként dolgozni, hogy segítsétek egymást és növeljétek a termelékenységet. Ha nem mersz segítséget kérni, készen kell állnod arra, hogy sokáig bent ragadsz egy helyzetben.

4. Higgy abban, amit csinálsz!

Erről nagyon gyakran szó esik és örök igazság, hogy hinned kell magadban. Nem számíthatsz sikerre, ha nincs meg benned a bátorság ahhoz, hogy valóban elhidd, hogy sikeres leszel és ténylegesen megtedd, ami ehhez szükséges.

5.Ne félj beszélgetni az emberekkel!

Ez a tanács kicsit része a 3-as pontban leírtaknak. Viszont ne korlátozd le kizárólag a munkatársaidra. A hálózatépítés fontos dolog, hisz

en így mások is észre vesznek és végülis ez is kell a sikerhez, nem?

6. Minőségben soha nem kötünk kompromisszumot!

Soha ne siettess semmit csak azért, hogy előbb túl legyél rajta, ha tudod, hogy ez így nem elég jó. Nem nyersz semmilyen érmet csak azért mert gyors vagy. Sokakat nem aggaszt a minőség kérdése, pedig éppen ott történnek azok a hibák, amelyektől az emberek elégedetlenné vállnak. Szánj időt arra, hogy megfelelő minőségű munkát adj ki a kezeid közül.

7. Mindig legyél jobb!

Ha nem fejlődsz, akkor mi a fenét csinálsz?

Csak arra vársz, hogy majd a dolgok maguktól jobbak lesznek? Mindig próbáld meg javítani és fejleszteni önmagad és azt amit csinálsz. Így fejlődhet a vállalkozásod és ez azt is megmutatja, hogy képes vagy lépést tartani a változásokkal.

8. Mindig kommunikálj!

Mit ér az üzlet kommunikáció nélkül?

Különösen akkor, ha egy csapatról van szó. Ha nem működik jól köztetek a kommunikáció, akkor gyorsan jéghegynek megy a hajótok. A kommunikáció fenntartása segít mindig tudatában maradni annak, hogy mi történik körülötted.

9. Ne légy túl ambiciózus!

Még egyszer, csinálj mindent szépen és egyszerűen. Ha túl sok felé szakadsz, elveszted a fókuszt. Vegyük például a közösségi oldalakat. Kezdetben Facebookon, Twitteren, Pinteresten is kommunikálni akarsz a közönségeddel. Túl sokat akarsz egyszerre.

Ha csak az elsővel kezdesz és ott építesz ki stabil közösséget maximális időbefektetéssel, akkor nagyobb és elkötelezettebb közönséget tudsz építeni.

Ha azonban megpróbálod megosztani az idődet a három között, akkor elveszíted az elkötelezettségedet a közönségeddel és azt senki nem akarja.

10. Adj össze kivonással!

Gordon Ramsay szerint, ha van olyan alkalmazottad, aki nem tud elég munkát kapni és végül csak csökkenti a vállalkozásod termelékenységét, szabadulj meg tőlük, csökkentve a költségeid és növelve a nyereségeid.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása