Az emberek boldogtalanságának 5 oka! Így lépj túl rajta!

2018. május 03. 07:30 - Life Advisor

smiley-2979107_640.jpgIdőről időre mindenki kicsit "kikapcsol" a boldogságtól. Úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég jók, illetve,hogy a cselekedeteink nem elég nemesek a többi emberhez képest. Folyamatosan keressük a boldogságot és aggódunk,ha nem kapjuk meg. Hogyan tudjuk mindezt megoldani? Hogyan töröljük ki a negatív gondolatainkat és aggodalmainkat, hogy végre élvezhessük az életet? Az alábbiakban bemutatom azt az 5 okot, amitől a legtöbb ember boldogtalannak érzi magát és azt is, hogy hogyan tudsz túllépni rajtuk.

 1. Panaszkodás
  Azt hiszem, ezt nem kell sokat magyarázni, hiszen nincs olyan ember, akinek ne lenne olyan ember a környezetében, aki nem szeret panaszkodni. Miről szoktunk panaszkodni? Gyakorlatilag bármiről : munka,időjárás,ház,barátok,család, a boltban lévő hosszú sor, az étteremben felszolgáló mogorva pincér, a közösségi közlekedés stb. A panaszkodás rendkívül könnyű és nagyon fontos,hogy ezt a szokásunkat mindannyiunknak be kell fejeznie. Panaszkodás során ugyanis a negatív energiáknak adunk hangsúlyt.
  Had meséljem el egy közeli ismerősöm történetét. Az ismerősöm iszonyúan összetörte magát autóval, tényleg mindene rommá ment. A baleset után kérdezgették tőle hogy hogy vagy, ő mindig azt válaszolta szarul. Ez így ment 2-3 hétig és semmit nem javult az állapota. Aztán rájött, hogy nem szabadna panaszkodnia, inkább hálásnak kellene lennie,hogy egyáltalán életben maradt és hogy ennyien érdeklődnek az állapota felől. Ezért tehát tett egy kísérletet, és a hogy vagy kérdésre azt válaszolta, hogy köszi, percről-percre jobban. Nem fogod elhinni, de olyan jelentős mértékben kezdett el pozitív irányba változni az élete, hogy rájött, hogy a panaszkodás óriási szégyen.

   Amikor legközelebb panaszkodáson kapod magad, írj le 5 olyan pozitív dolgot, amely kizárja a panaszkodás lehetőségét. Meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad. 

 2. Önutálat
  Nehéz szeretni magunkat, ha folyamatosan alulértékeljük a teljesítményünket. Fontos, hogy amíg nem szereted önmagad, addig ezt nem várhatod el másoktól. Az önszeretet rendkívül fontos, hiszen ha szeretjük önmagunkat új lehetőségek és új kapuk nyílnak meg az életünkben. Önmagad miatt legyél boldog és ne mások miatt. Az önszeretetet az alábbi tippek segítségével fejlesztheted.

   

 3. Túlzott aggódás
  Ez olyasvalami amivel mindannyian küzdünk időről-időre.Aggódunk a múltban,a jelenben és a jövőbe lévő dolgokkal kapcsolatban is. Az aggódásról nemrég egy külön cikkben is olvashattál, ahol megmutattam 20 olyan dolgot, ami miatt teljesen felesleges aggódnod. Ha legközelebb aggódáson kapod magad, írj fel 3 olyan dolgot, amire büszke vagy,hogy már elértél az életedben. Ez segít új perspektívát adni az életedben és elvágja az aggódás folyamatát.

 4. A veszteségtől való félelem
  Nem szabad idegeskedned amiatt,ha valamit elveszítesz, legyen szó tárgyról, emlékről vagy bármi másról, ami az életedben most még jelen van. Ha folyamatosan azon görcsölsz, hogy elveszítesz valamit, akkor elveszíted a fókuszt az igazán fontos dolgokról és a jelentől is elszakadsz, aminek számodra negatív következményei lesznek.

 5. Féltékenység
  Ahelyett, hogy azzal foglalkozol, hogy más ember élete mennyivel jobb,mint a tiéd, koncentrálj a saját céljaidra és a saját életedre. Nincs jobb módja a boldogságnak, mintha az elméd a saját boldogságod és a saját életed érdekében használod, nem pedig más ember életét szemléled és irigykedsz. A féltékenységgel csak saját magunkat degradáljuk, hiszen ha van okunk rá, akkor miért vagyunk féltékenyek, ha nincs, akkor meg pláne.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

süti beállítások módosítása