5 dolog, ami elengedhetetlen az újrakezdéshez!

2018. április 29. 08:15 - Life Advisor

girl-3141766_640.jpgVan aki arra vár, hogy egy új év kezdődjön, van aki a következő hónapot, évszakot várja, van akinek pedig csak ihletre van szüksége az újrakezdéshez. Azonban mindannyian rosszul teszik, hiszen valószínűleg senki sem tud egyik napról a másikra megváltozni. Mindig lehetünk jobbak,figyelmesebbek,aktívabbak, ha lépésről lépésre,kitartással a hibáinkból tanulva haladunk. Nézzük meg mi az az 5 dolog, amely elengedhetetlen az újrakezdéshez!

 1. Apró lépésekkel haladjunk előre!
  Amikor elhatározzuk, hogy új életet akarunk kezdeni, mert a jelenlegivel elégedetlenek vagyunk, sokszor mindent ugyanúgy csinálunk, azaz minden marad a régiben. Legtöbbször éppen azért,mert nem akarunk drasztikusan változtatni. Azonban ez a szemlélet rögtön kudarcra ítél minket. Ismered a mondást?
  "Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett,hanem szokás!"

   Ha szeretnénk változást eszközölni az életünkben, akkor kis lépésekben,türelemmel és fókuszáltan érdemes haladnunk. Kezdjük egyszerre egy vágyott szokás felvételével, vagy egy rossz szokásunk elhagyásával és illesszük be a napirendünkbe. Legyünk elnézőek magunkkal és ünnepeljük meg a sikereinket. Saját tapasztalatból én nem tekintem mítosznak, hogy 21 nap után válik valami szokássá az életünkbe. Bizonyos kutatások szerint viszont ez az időszak 18-254 napig terjedhet. Ennek következtében nagyon is fontos,hogy apró lépésekkel is, de előre haladjunk.

 2. Váltsunk szemléletet!
  A szemléletmódunk komoly befolyással van egész életünkre : aki abban hisz, hogy az egyéni képességek az élet során bármikor fejleszthetők, azaz fejlődési szemléletű, az mindent területen sikeresebb, mint az, aki a készségek eleve adott mivoltát vallja, azaz rögzült szemléletmóddal él. A fejlődést elősegítő pozitív szemléletmód azonban szerencsére tanulható.

 3. Váljunk motiválttá!
  Ha csak azt szajkózzuk magunknak, hogy így nem mehet tovább, de nem teszünk semmit, az sajnos kevés ahhoz, hogy jussunk is valamire. A céljainkhoz vezető úton először is képesnek kell lennünk arra, hogy élénken, a lehető legrészletesebben elképzeljük jövőbeli énünket. Ha arra koncentrálunk amire vágyunk,akkor könnyebben rátalálunk a megvalósítás legjobb stratégiáira. Elkeseredettségből dönteni a változás mellett kevéssé célravezető, a jó hangulatban tett fogadalmaink mellett állhatatosabban kitartunk.
  "Az emberek gyakran mondják, hogy a motiváció nem tart sokáig. Nos, a fürdés sem... Ezért kell naponta megmártózni benne."

   Ne feledd, hogy a folyamatos motivációt és inspirációt a blogom és a facebook oldalam rendszeres olvasásával könnyedén megszerezheted.

 4. Dolgozzunk keményen!
  Sokan remélik,hogy ha megálmodták, mit is szeretnének a jövőtől, akkor előbb-utóbb megérkezik az ihlet is a nagy dobáshoz. Ennek ellenére Thomas Edison mondása jobban tükrözi a valóságot :
                                  "A lángész egy százalék ihlet és 99 százalék verejték."
  A legkiemelkedőbb adottságaink is csak akkor jutnak érvényre,ha hiszünk abban, hogy erőfeszítéseinknek köszönhetően juthatunk előrébb.

 5. Ne kerüljük a kudarcot!
  "Valahányszor új tervhez fogok, úgy szenvedek, mintha nulláról kezdeném az életem. Rengeteg egészséges bizonytalanság táplálja ezt az érzést."

   A legtöbben azonban éppen a kudarctól és a bukástól rettegve nem mernek belevágni álmaik megvalósításába. Pedig mára már mindenki tudja,hogy a hibák hasznosak, hiszen belőlük tanulunk és csak ez nem hibázik, aki nem dolgozik. Az emberek elhibázott cselekedeteinknél jobban bánják a kihagyott lehetőségeket. A tévedés az emberi kíváncsiság és fejlődésvágy természetes velejárója, a kreativitást tápláló szenvedély mellékterméke, hozzátartozik az útkereséshez.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

komment
süti beállítások módosítása