5 technika, ami megállít, ha vesztesnek érzed magad!

2018. április 23. 07:30 - Life Advisor

headache-1910649_640.jpgA siker nem döntő, a kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít. Nem fogom azt mondani, hogy rendben van,ha egyik napról a másikra vesztesnek érzed magad. Miért? Mert nincs rendben. Felejtsd el, hogy másoknak (a családodat is beleértve) akarsz megfelelni. Előfordul, hogy kudarcot kell megélned az életedben, azonban minden esetben fel kell állnod. Íme 5 olyan technika,ami ebben segít és megállítja azt az érzést,hogy vesztes lennél!

 1. Önmagadba keresd a boldogságot!
  Ha mindig a külvilágtól vagy más személytől várod a boldogságot, akkor kialakul az életedben egy olyan függőség, amely valójában soha nem ad neked boldogságot és pozitív változást. A boldogságot önmagadban kell keresned.
 2. Lélegezz!
  Micsoda? Lélegezzek? Majd megüt a düh! Felrobbanok! Vesztes vagyok! Egyből gyártjuk a kifogásokat,hogy miért nem lélegzünk és itt most a megfelelő légzésről beszélek, amely az élet egyik legértékesebb ajándéka. A megfelelő légzés megváltoztatja a szíved,az elméd és a szellemed is. A legegyszerűbb légzéstechnika elsajátításához, csak saját magadra van szükség. Helyezkedj el kényelmesen. A jobb kezedet tedd a mellkasodra a bal kezedet pedig a hasadra. Lassan végy egy mély lélegzetet, tartsd bent 3 másodpercig, majd szintén nagyon lassan fújd ki. Akkor csinálod jól,ha a két kezed hullámszerű mozgást végez a ki-be légzés ideje alatt. Gyakorolj minden nap legalább 10-15 percet.
 3. Engedd meg magadnak,hogy legyenek érzéseid!
  Amikor vesztesnek érezzük magunkat, bizony az önbizalmunk is csökken. Ez természetes reakció.Ne feledd el azonban, hogy nem ez a helyzet az az életedben, amely meghatározza a boldogságod. Ez csupán a reakciód az adott helyzetben.Félelem,szomorúság,csalódottság,zavartság....bármit is kell érezned, érezd, de ne ítélkezz! Szeresd önmagad! Az önszeretethez itt találsz segítséget!
 4. Ismerd fel a kudarc előnyeit!
  Emlékszel a poszt elején lévő sorokra? A siker nem döntő, a kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít. Fontos tehát felismerned a kudarc előnyeit. Előnyei a kudarcnak? Igen, először is a kudarc elválaszthatatlan része az önfejlesztésnek és önmegvalósításnak.Másodszor a kudarc erősíti a személyiségünket és az akaraterőnket. Harmadszor a kudarc révén tudjuk meg,hogy holt tartunk és merre is kell mennünk valójában. A kudarc a személyiségünk legjobb tanára, mert lehetőséget ad, hogy felfedezzük a sötétségben rejlő erőt és motivációt.
 5. Nyisd ki az elméd!
  Ideje munkádhoz látni. Komolyan, nincs jobb lehetőség arra, hogy kigyere a kudarcból, minthogy elkezd használni a csodálatos elméd. Kezdj el dolgozni önmagadon. Ha úgy érzed viszont,hogy szünetre van szükséged, vegyél ki szünetet. Olvass el egy jó könyvet, keress egy új hobbit, napozz, csinálj bármit,amit élvezel. Nyisd ki és ismerd meg az elméd és sokkal kevésbé fogsz félni tőle.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon!

komment
süti beállítások módosítása