Hol meditálj?

2018. április 17. 07:30 - Life Advisor

med.JPGA szomszéd is akkor fúrja a falat, amikor épp elhelyezkedtél. A kutyaugatás úgy szűrődik be az ablakon, mintha muszáj lenne neki. A telefonodat pedig nem raktad némára és mindenki ilyenkor talál meg. De akkor, hol meditálj?

Nyugi ismerős a helyzet számomra is. Rengetegszer estem már bele ezekbe a hibákba, pedig én csak 10 perc nyugit szerettem volna. Olyan nagy kérés?!
Sajnos a külvilág nem fog lelassítani és megállni azért mert Te, elővetted a jóga szőnyegedet, kényelmes ruhába öltöztél és 3-2-1 már a lélegzetedet számolod. 

Éppen ezért kell, Neked kizárni Őket. Mind azokat a dolgokat, ami a fent említett "felszerelésben" nem szerepel. A meditáláshoz nem kell sok minden. Sőt! Ez a legjobb benne. Ingyen van, bárhol és bármikor végezhető. Vagy még sem?

Oké. Szóval ennek is mint minden szokásnak a beiktatásához idő kell. Nem sok, de legalább annyi, hogy a környezeted is megszokja, hogy Neked igen is kell egy kis idő amit, teljesen magaddal és magadban tölthetsz.
Kérd meg a Veled együtt élőt/élőket, hogy ne zavarjanak addig a kis ideig, amíg Te félre vonulsz. Hidd el ahelyett, hogy egy spontán pillanatban elkezdenéd jobb az, ha jelzel nekik és pár nap elteltével csak azt látják, hogy vonulsz a kis szőnyegeddel vagy a kedvenc meditálós ruhád van rajtad, szó nélkül tudni fogják majd, hogy most TE JÖSSZ!

Olyan is van, hogy egyedül laksz és senki nem lenne ott, hogy megzavarjon akkor pedig jönnek a szomszédok. Igen, ez is előfordulhat. De nyugalom!

Ilyenkor nekem a vezetett meditáció jön be. Amit egy kis füles segítségével tudok kihasználni teljes mértékben. (Telefonos applikációk, YouTube..)
Mint jó meditáló pontosan tudom, hogy a bennem felmerülő feszültség vagy ingerlékenység rám ártalmas, senki másra. Mivel a falak másik oldalán fogalmuk sincs, hogy mire készülök. Szóval jobb a békesség és alkalmazkodom.

Minden csak hozzá állás kérdése. A legjobb pedig, hogy hamarosan jönnek a meleg napsugarak is. Így egy buszra felülve már kis utazás után is, találhatunk magunknak egy kis tisztást, patak melletti mezőt vagy parkokat!

Légy kreatív! Tölts időt magaddal!

Jó pihenést!

Szerző : Christine

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása