7 kérdés,amit meg kell kérdezned magadtól,ha nehéz döntéssel nézel szembe!

2018. április 08. 08:00 - Life Advisor

forking-road-839830_640.jpgAmikor nehéz döntéssel kerülünk szembe úgy érezzük elvesztünk és megbénulunk, hiszen nem tudjuk,hogy mi a legjobb.Ilyen helyzetben megkérdőjelezzük a saját elképzeléseinket és rettegünk attól,hogy rossz döntést hozunk. Vannak bizonyos kérdések, amelyeket feltehetsz magadnak, hogy megtudd jó-e az érvelésed és vajon bölcs megoldást találtál-e az adott helyzetben. Íme a 7 legjobb kérdés,amely neked is segít,ha nehéz döntéssel nézel szembe.

 1. Ha most nem teszem meg, bánni fogom?
  Érdemes megfontolni a döntéseink hosszútávú következményeit is. Nyilván senki sem szeretne olyan dolgot tenni, amit a jövőben megbán,de azzal is nehéz szembenézni,hogy mi történik akkor, ha most nem tesszük meg. Kérdezd meg magadtól,hogy hosszútávon milyen előnyökkel járhat, ha meghozod a döntésed.

 2. Mitől félek?
  Az emberek sokszor azért nem tudnak döntést hozni, mert félnek a következményektől.Vannak akik a kudarctól,de olyanok is, akik a sikertől félnek. Vedd számba, hogy téged mi bizonytalanít el?

 3. Mit mond a szívem?
  Bármilyen döntést is hozunk, fontos, hogy átgondoljuk és a szívünk legmélyéből hozzuk meg azt. Érdemes a szívünkre hallgatni és megkérdezni,hogy mit mond az adott helyzetben.

 4. Mi miatt csinálom ezt?
  A legbölcsebb döntések azok, amelyekre végig összpontosítani tudunk. Ha a végső célod a stabilitás és a családi élet, akkor egy ház vásárlása nyilván hozzásegít majd a távolabbi célokhoz és úgy kell döntened,hogy megveszed a kiszemelt házat. A nagy döntések meghozatala előtt tehát tartsd szem előtt a céljaid.

 5. Ki miatt csinálom ezt?
  Ne hagyd,hogy mások tanácsai vagy cselekedetei befolyásolják a döntésed.Vizsgáld meg,hogy a döntésed milyen következményekkel jár saját magad szemszögéből nézve.

 6. Szeretni fogom magam a döntés meghozatala után?
  Gondold át, hogy hogy fogod érezni magad, ha kemény döntést kell hoznod az életben. Ha egyáltalán nem támogatod a saját magad döntését, akkor ha ellene mész a dolgoknak, valószínűleg csökken az önbecsülésed.

 7. Megtudok birkózni a bukással?
  Egy kemény döntés meghozatalának sok egyéb következménye is lehet. Bizonyos döntések befolyásolhatják a pénzügyeid,kapcsolataid,barátságaid,karriered. Gondold át a dolgokat és döntsd el,hogy megtudsz-e majd birkózni a döntéseid következményével és hogyan tudod feldolgozni,ha esetleg elbuksz vagy felmerül egy nehéz helyzet.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása