Tönkretenni vagy odébbállni?

2018. március 29. 07:30 - Life Advisor

i-beg-your-pardon-3164883_640.jpgSok emberrel kapcsolatban találkoztam már azzal az élethelyzettel, amikor egy kapcsolat - legyen az baráti,párkapcsolat,munkahelyi - nehéz időszakon megy keresztül és a konfliktusok rendezése helyett inkább felvesszük a kesztyűt, remélve, hogy ha két szamár van a szituációban, akkor pozitív eredmény fog kisülni. Mi a jó megoldás? Tönkretenni vagy odébbállni?

Minden ember életében vannak konfliktusok, jó és rossz kapcsolatok. Fontos már az elején leszögeznem, hogy ezeket a szituációkat nem minden esetben választhatjuk meg, azt viszont, hogy milyen módon reagálsz ezekre , minden esetben a te döntésed.

Az első és legfontosabb szabály és technika,amit meg kell tanulnod és amit például a sikeres emberek is alkalmaznak, hogy felkészítik az elméjüket, hogy nyugodt maradjon minden helyzetben. Alapvetően fontos dolog ezt elsajátítani. Biztosan te is találkoztál már azzal az elsőnek pitiánernek tűnő technikával, hogy mielőtt bármit mondasz számolj el magadban 20-ig.
Szintén ilyen technika - bár személy szerint ezt olyan helyzetekre javaslom,amikor úgy érzed kezd elszakadni a cérna - hogy a elkezdesz számolni 10-ig és közben finoman ütögeted a csecsemőmirigyed. (A mellkasban helyezkedik el, közvetlenül a szegycsont mögött.) Ez szintén egyfajta nyugodj meg, fogd vissza magad állapotot kölcsönöz neked.

Természetes dolog,hogy vannak olyan élethelyzetek (és tapasztalatim szerint leginkább párkapcsolatokban fordul elő) amikor nem vagyunk urai a cselekedeteinknek és egymásnak dobálunk olyan kijelentéseket és szavakat, amelyeket kulturált, emberi módon is meglehetett volna beszélni, de az érzelmek eluralkodtak rajtunk. A sokkal rosszabb helyzet,ha ez bármely fél részéről tettlegességig fajul.

Nagyon fontosnak tartom a problémák megbeszélését és mielőbbi rendezését, mindkét fél érdekében. Az ilyen "nagy" beszélgetéseknél az alábbi tippeket szoktam mindenképpen javasolni :

  1. Beszéld meg a másik személlyel, hogy mikor lenne mindkettőtöknek alkalmas időpont megbeszélni a dolgaitokat.
  2. Válasszatok egy mindkettőtök számára semleges helyszínt. (Kávézó,étterem,kocsma stb) Így egyikőtök sem érezheti "otthonosan" magát.
  3. Előző nap este készülj fel lelkiekbe is a beszélgetésre. Gondold át,hogy mit szeretnél mondani, mi az álláspontod és mi az,ami a bolha-elefánt szindrómának köszönhetően duplájára vagy triplájára lett nagyítva. Ha szeretnéd hallgasd meg a Ho'oponoponot is, amely egy ősi hawai technika és a megbocsájtás, megbékélés művészete. Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm! Szeretlek!
  4. Érkezz időben a megbeszélt találkozóra és egész végig légy professzionális és a te érdeked is az legyen, hogy a pont kerüljön a dolgaitok végére.

Amikor viszont a megbeszélés helyett a struccpolitikát folytatjuk, soha nem kapunk pozitív végeredményt. Sőt inkább arra vesszük rá magunkat,hogy nemcsak az élet, de az a személy is kibánt velünk,aki miatt ramatyul érezzük magunkat. Ezért mindenképpen javaslom a problémák megbeszélését. Ha ez valami miatt nem jött létre, akkor a magad részéről kell elengedned és lezárnod ezt a nehéz időszakot, de nem azzal, hogy a másik felet átkozod vagy rosszat kívánsz neki, had szenvedjen.

Írd össze magadnak egy papírra, hogy mi volt a jó és a rossz a kapcsolatotokban. A rossz lista aljára írd oda,hogy köszönöm a segítséget az életemhez, minden jót kívánok, jó utat. Égesd el ezt a papírt, azután pedig végy egy mély levegőt és hagyd, hogy az élet szépen rendezze a többit. Te pedig tudd, hogy a te életedbe valami jó fog következni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása