5 biztos tipp, hogy beindítsd az inspirációd!

2018. március 19. 07:30 - Life Advisor

thought-3216768_640.jpgMindannyian saját magunk próbálunk inspirációt találni a mindennapokhoz és a céljaink megvalósításához. Mindenki azonban másra esküszik : van, aki a magazinokban talál inspirációt, van aki a tóparton sétálva, van aki pedig a barátaiban talál inspirációt. Inspirációt találni időigényes feladat, de megéri és fontos hogy megtaláld azt,ami előre visz és folyamatosan motivál és inspirál is téged. De mi van,ha úgy tűnik,hogy elvesztetted az inspirációd? Hogyan szerezheted vissza? Íme 5 biztos tipp,ami beindítja az inspirációd!

 1. Iratkozz be könyvtárba!
  Rengeteg olyan embert ismerek, akik gyerekkoruk óta nem léptek be a könyvtárba, pedig sok ihletet kaphatunk a mai könyvtáraktól. Nem csak számtalan jó könyvet találhatsz, ami megfelel az érdeklődésednek, de böngészheted a magazinokat, dvd-ket és zenéket is találhatsz,azaz fejlesztheted önmagad. A legtöbb könyvtárban pedig már hangoskönyvet is kölcsönözhetsz így menet közben is meríthetsz inspirációt a kedvenc könyvedből.

 2. Menj közösségbe!
  Az emberi kapcsolatok mindenki számára fontosak, hiszen mindannyiunknak szükségük van emberi kapcsolatra. Az ilyen közösségek ugyanis a hasonló érdeklődésű embereket remekül összekovácsolhatják és nagyon hasznos tud lenni, ha több irányból is kapsz inspirációt és több helyről hallgathatsz meg véleményeket, tanácsokat,ötleteket, amelyeket felhasználhatsz te is a saját életedben, vállalkozásodban, hobbidban stb.

 3. Légy kreatív!
  Julia Cameron - A Művész útja című könyve a legnagyobb segítség ezzel kapcsolatban, amit csak javasolni tudok. A könyv szerte a világon már több, mint 2 millió embernek segített felfedezni a kreativitását. Olyan megfizethetetlen jó tanácsokról ír, amelyek segítségünkre lehetnek mindennapjainkban a kreativitásunkat blokkoló tényezők feloldásában. Ami külön tetszik, hogy mindezt csak úgy érheted el,ha cselekszel, így már rögtön az első oldaltól kezdve megkapod a várt inspirációt.

 4. Mozogj!
  A testmozgás ideális módja annak, hogy mindent felpezsdíts az életedben. A mozgás és a tudatos életmód kb. 6-8 hónapja van jelen az életemben. Tavaly még csak bele-bele kóstoltam a mozgás jótékony hatásaiba, idén azonban (a még most is életben lévő) újévi fogadalmam része,hogy még jobban az életem részévé teszem. Van, hogy a természetben lévő sétát,futást választom, van hogy a kemény konditermi edzést, de minden alkalommal érzem, hogy az elmém felfrissül és a következő szintre lép, amely csodás érzés. Aki sportol, tudja miről beszélek, aki pedig még nem ,csak annyit mondhatok, hogyha egyszer megtapasztalod ezt az érzést, akkor nem fogsz megállni. És ha már inspiráció és motiváció a sporthoz például egy barátom adja meg a minden napi energiát és inspirációt. :)

 5. Önkénteskedj!
  Ha valaha végeztél már önkéntes feladatot, akkor ismerős az a lelket emelő érzés, amelyet egy önkéntes munka során kap az ember. Nem tagadhatod, hogy jó érzés másoknak adni az idődből. De számtalan tanulmány kimutatta, hogy az önkéntes munka nemcsak lelkileg de fizikailag is emeli az emberi szervezetet. Segít ugyanis a vérnyomás, a stressz és a szorongás csökkentésében is.

A saját pszichés állapotunk megfelelő szinten tartása fontos dolog, az álmaink felé vezető utazás során. Az inspiráció pedig kulcseleme annak, hogy sikeresek maradjunk és megtartsuk az energiáinkat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeoljatok minket a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása