Énidő : Szabadság. Tőled. Magadnak. Érted.

2018. március 18. 08:00 - Life Advisor

still-life-3097682_640.jpgTe miként tervezed el, használod és mennyit azt a bizonyos "Énidő"-t? És vajon jól csinálod-e? Húúúú! Végre eljutottam idáig! -Ismerős ez a mondat? Vagy mégsem?
Amikor minden, de tényleg minden kipipálva. Leülsz egy picit kimondod ezt a mondatot és hopp, rögtön eszedbe jut azért még egy kis apróság, amit még, meg lehetne csinálni, még valami, ami hozzá tenne a naphoz, vagy csak, ami kiment a fejedből épp eszedbe jut. Ilyenkor persze az a fránya lelkiismeret győz és az a tudat, hogy: -"Hát de így, nem tudok lefeküdni!" Ez is ismerős, igaz?


Olyankor kezdődik minden előröl. Vagyis folytatódik. És olyan, mintha soha, de soha nem érne véget. A maximalizmusnak is van viszont egy határa. Egy olyan határ, ami viszont valaminek a kezdete. Annak, hogy elkezd magad megismerni!

Ez az egyre ismertebb kifejezés, erről szól. Rólad. Ezt szögezzük le. 

Mert sokan nem is úgy és nem is arra használják, amire való. Ha a barátaiddal, pároddal vagy a családoddal töltődsz fel az is egy minőségi és csodás időtöltés, de akkor nem saját magaddal vagy. Ennek pedig pont ez a lényege. ÉN-IDŐ.

Tehát, azt már tudjuk, hogy elengedhetetlen egyik fő kelléke: Te, saját magad vagy. Következő összetevő, pedig minimum 30 perc legyen. Ha pedig, ebben a felszabadult vagy felszabadított idődben alszol, telefont csekkolsz vagy éppen tévézel, az sem a magadra fordított idődet fogja növelni. De ha már tudjuk, mi az amit esetleg helytelenül tettél eddig, lássuk mi az, ami ténylegesen a célt szolgálja:

  1. Lassíts!

Méghozzá, tudatosan. Nem kell egyből zárdába vonulni, de lépésről-lépésre, percről-percre és óráról-órára érdemes, megállni. Találni egy helyet, ahol egyedül lehetsz a gondolataiddal (nem összekeverendő a problémáiddal!). Tudom, hogy mindenkinek ezer és ezer dolga van és nehéz onnan kiszakadni, de megvár. Ahogyan a barátok is és a közösségi média is. Tarts ilyenkor Digitális-Detoxot, lépj ki a való életbe és nézd meg ki vagy, olyankor! Menj egyet sétálni, vagy relaxálj, meditálj.

  1. Fedezd fel, magad!

Nem tudhatod, hogy mi is az, ami igazán feltölt, amíg ki nem próbálsz új dolgokat. Mi az, amiben igazán eltudsz mélyülni. Ez mindenkinél más! Érdemes először olvasni olyan könyveket, amik, gyakorlatokat és feladatokat adnak, Önmagad feloldásához. Rengeteg olyan rövid kis kérdéseket tesznek fel egy-egy oldalon, amin akár órákat is képes gondolkozni az ember. Közben persze el is éri a célt. Rájössz, hogyan is vélekedsz a világról, emberekről, helyzetekről. Hajrá!

  1. Térj vissza!

Fontos, hogy kialakítsd azt a szokást, hogy mikor előveszed a naptáradat vagy akár a Bullet Journal-odat, kell, hogy lásd magad a napok között. Akard és szeresd bele írni magad. Hidd el, ha jól csinálod idővel Te leszel az első, akit bejegyzel a naptáradba. És jól fog esni. Minden attól függ, milyen gyakran és hogyan teszed azt. És a szépen szokássá alakul.

Mindenképpen megéri a ráfordítást és az erőfeszítést. Egy olyan kaland előtt állsz, aminek soha nincs vége de mindig ad valami pozitívat, amiért nem is akarod!

Sok sikert!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása