10 dolog, amire emlékezz, ha problémád van!

2018. március 09. 07:30 - Life Advisor

woman-face-2254765_640.jpgAz életben felmerülő problémák és fájdalmak elkerülhetetlenek. Van azonban néhány dolog, amelyre emlékezned kell, ha nehézségekkel kerülsz szembe. Ezek segítenek ugyanis túljutni a holtponton. Szóval, ha úgy tűnik, hogy minden szörnyű az életedben, akkor jusson eszedbe az alábbi 10 dolog.

 

 1. Ennek is vége lesz!
  Néha az élet olyan durván fojtogat minket, hogy úgy érezzük, sosem szabadulunk meg a problémáktól. Legyen szó munkahelyi, családi, párkapcsolati vagy bármilyen problémáról, jusson eszedbe, hogy ezek nem tartanak örökké.
 2. Néhány dolog jó irányba halad!
  Amikor problémával szembesülünk, hamar elveszítjük a fókuszt életünk azon részeiről, ahol a dolgok pozitívan alakulnak. Emlékezted magad erre. Keresd meg mindenben a pozitív dolgot.
 3. Te irányítasz!
  Az egyik legfontosabb dolog, ami eszedbe kell, hogy jusson, hogy te irányítasz. Még akkor is, ha nem az egész szituációt tudod kézbe venni, a hozzá állásod és a reakciód minden esetben a te irányításod alatt állnak.
 4. Segítséget is kérhetsz!
  Sokaknak ez bizony nehezen megy, pedig az egyik legjobb módja a nehézségek leküzdésének. Ne féld megbeszélni a problémád a legjobb barátoddal, családoddal függetlenül attól, hogy érzelmi, pénzügyi vagy gyakorlati segítségre van szükséged.
 5. A legtöbb probléma néhány év múlva már nem számít!
  A legtöbb dolog, amiért ma aggódunk, 5 év múlva már egyáltalán nem fog semmilyen jelentőséggel bírni. Mindig kérdezd meg magadtól, hogy ez fog számítani 5 év múlva? Lehet, hogy most rosszul haladnak a dolgok, de ez csak kis százalékát teszik ki a teljes életednek.
 6. Megtudod oldani!
  A nehéz időkben ránk rakódott bizonytalanság növelheti a stresszt az életünkben. Emlékezz tehát arra, hogy ezeket a helyzeteket megtudod oldani. Lehet, hogy dühös, csalódott, szomorú vagy, de tudnod kell, hogy ami nem öl meg, az megerősít.
 7. Valami jó kifog sülni belőle!
  Tudod: minden rosszban van valami jó! Akár hiszed, akár nem, ez tényleg így van. Lehet, hogy azt fogod megtanulni, hogy hogyan ne kövess el egy ilyen hibát még egyszer. Vagy lehet, hogy azt kell megtanulnod, hogy kiszabadulj egy rossz helyzetből és tovább haladj? Mindig keresd meg azt az - legalább egy - okot, ami jó a kialakult nehéz helyzetben.
 8. Fogadd el, amit nem tudsz befolyásolni!
  Sok dolog van az életünkben, amit nem tudunk irányítani. Nem változtathatod meg a múltad, egy másik ember viselkedését, vagy a szeretett jóbarát egészségügyi állapotát. El kell fogadnod, hogy nem tudsz mindent befolyásolni, máskülönben az energiáid teljesen kimerülnek.
 9. Küzdöttél már le korábban is nehézségeket!
  Arra is érdemes emlékeztetned magad, hogy korábban is küzdöttél már le nehézségeket. Ne hagyd figyelmen kívül az akkori sikereidet, hiszen túljutottál rajtuk, tanultál, fejlődtél. Ezeket átgondolva a jelenlegi helyzethez is meríthetsz motivációt és energiát.
 10. Vigyázz magadra!
  Amikor nehézséggel küzdesz, igenis szükséged lesz magadra. Törődnöd kell magaddal, pihenj, mozogj, étkezz egészségesen és szentelj magadnak kellő szabadidőt. Ha jobban figyelsz magadra, a jövőbeli nehézségeknél sokkal felkészültebb leszel.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása