Talán a jövőben rám talál a boldogság?

2018. február 13. 07:30 - Life Advisor

active-1331931_640.jpgGyakran találkozol azzal az érzéssel, hogy hiányzik valami. Szorító érzés a gyomrodban, csendes elégedetlenség ott legbelül. Belső nyugtalanság, a múlton és a jövőn való rágódás újra és újra. Sokan remélik,hogy az elégedettség egyszer csak beköszönt az életükbe. A szerencse, a siker és a boldogság egyszer csak megérkezik. Ismerős?

Az, hogy reméljük és hiszünk a boldogság érkezésében teljesen normális dolog, mégis egy kicsi paradoxon van benne. Ugyanis,ha mindig majd a jövőben jön a boldogság, akkor az valójában soha nem fog működni. Ez ugyanolyan mint az a kis tábla, amit egyszer egy német kocsmában láttam : "Holnap ingyen sör!"  A tábla minden nap kint lógott, a csapos pedig mindig a következő napra értette eme ajánlatot,ami aztán soha nem jött el.

A gyerekek és az állatok békében vannak önmagukkal. Teljesen elégedettek, boldogok, gondok és problémák nélkül.

Mi befolyásolja a te gondolataidat egy kisgyerek gondolataitól?

A gyerekeknek és az állatoknak nincs fogalmuk a múltról és a jövőről. Ők képesek kizárólag a mostban élni, míg egy felnőtt gondolkodása folyamatosan a múlt és a jövő közötti feszültségből áll, addig a gyerekek élvezik a jelent. Mialatt a felnőttek megküzdenek sok irreális problémával és feladattal, addig a gyerekek teljesen a jelenben vannak és élvezik azt.

Hogyan befolyásolja a múlt és a jelen a gondolkodásunkat?

Az egyetlen valós idő az életünkben a most. Nincs más. A múlt örökké eltűnik és egy teljesen szubjektív emléket teremt számunkra, amely egyre többet veszít majd az évek során. Ami továbbra is marad a látszólagos vereségek, veszteségek, félelmek.

A jövő kiszámíthatatlan. Emiatt sokan félnek és kétségeik vannak a jövőjüket illetően. Aggódnak,félnek és nem tudják mire is számíthatnak a saját életükkel kapcsolatban.

Meg kell tanulnod a jelenben élni és élvezni azt, hiszen nincs más választásod. Szánj időt magadra, tisztítsd meg az elméd és kezdj mondjuk egy jó kis mindfulnessel. Megfogod tapasztalni, hogy mekkora ereje van a gondolatainknak ezen a világon. Ehhez folyamatos motivációt,tanácsokat találsz itt a blogon és a Facebookon is.

A felhők felett mindig kék az ég!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Kövess minket a Facebookon! >>>

 

komment
süti beállítások módosítása