Kemény munka boldoggá válni?

2018. február 11. 08:00 - Life Advisor

holzfigur-980784_640.jpgSokszor hallom a tanácsadások során, hogy valami hiányzik a boldogsághoz. Vannak akiknek a pénz, vannak akik kevesebbet szeretnének dolgozni, vagy munkahelyet váltani. Vannak akik pedig azt mondják : "Nem tudom, mi hiányzik az igazi boldogságomhoz, hiszen valójában megvan mindenem. A problémám az, hogy egy-egy boldog pillanat után ismét elkap a félelem, a kétségbeesés, a bizonytalanság és a feszültség. Szeretnék végre boldog lenni. Teljesen." Tényleg kemény munka boldoggá válni?

Sok ember élete kívülről teljesen rendben van : van munkájuk, párkapcsolatuk, talán már gyerek(ek) is. A házuk gyönyörű, a pihenések egész évre betervezve, és mindig vannak célok, amelyekért dolgoznak.

Ennek ellenére sokak éreznek ürességet az életükben. Gyakran mesélik úgy, mintha ez valami borzasztó dolog lenne és emiatt aggódva tekintenek a jövőjükre.

Vannak olyanok is, akik pedig állandó feszültséget éreznek. Mintha valami rossz dolog lenne az életükbe. Ez a feszültség csak néha bukkan fel. Megjelenik, emésztjük miatta magunkat, aztán egyszer csak puff eltűnik. Amikor pedig megnyugodnánk, az egész kezdődik előröl. Mintha valami bűnös lelkiismeret lenne, ami újra és újra felbukkan, hiába próbáljuk elfelejteni.

Sokan keresik a boldogságukat olyan tevékenységekben mint a sport vagy a tánc. Próbálnak elmenekülni ezen negatív érzések elől. Sajnos láthatunk olyan embereket is,akik ilyenkor kábítószerekhez nyúlnak. Találkozunk persze olyanokkal is,akik szerint egy bizonyos személyre van szükségük ahhoz,hogy boldogok legyenek.

A következő csoport pedig,azok az emberek, akik wellnessben, pihenésben, túrázásban, meditációban keresik a nyugalmukat. Mennyi ideig tart a stresszmentes élet? Hétfőig?

Az, hogy a boldogságot külső dolgoktól reméljük normális és emberi dolog. Viszont ugyanígy képesek vagyunk azt hinni, hogy a külső dolgok boldogtalanná tesznek minket.

Ránézünk a bankszámlánkra és eltölt minket az aggodalom. Veszekszünk a párunkkal,barátainkkal,szüleinkkel. Sokszor érezzük a gyomrunkban a görcsöt külső dolgok miatt.

Számos weboldal ajánlatában találkozhatunk boldogságot ígérő kurzusokkal, hírlevelekkel, szemináriumokkal, könyvekkel. Pozitívnak kell lenned, egyszerűsítened kell az életed, megmondják mit csinálj és mi a jó neked. Te pedig kétségbeesve kapkodsz és próbálsz megcsinálni mindent. És azután? Becsukod az ajtót és ugyanott vagy, mint azelőtt.

Had mutassam meg, hogy hogyan alakulnak ki a gondolatok benned és honnan származnak. Nézzük meg,hogy a kisgyerekek és az állatok miért nem ismerik ezeket az aggodalmakat. Nem lenne jó egy szorongás mentes életet élni?

Amikor a gondolatok felmerülnek bennünk, óhatatlanul jönnek érzések is. Látod az érzéseidet? Képes vagy őket befolyásolni vagy az érzések befolyásolnak téged? Ki a főnök a gondolataidban?

Ha a boldogság elérése valóban kemény munka, akkor miért lehet az,hogy a kisgyermek egyből eltudja sajátítani? Miért tudnak félelem és aggodalom nélkül pihenni és a jelennek élni?

Ezt a blogot is többek között azért hoztam létre, hogy a siker mellett boldogságot is tudjak számodra nyújtani. Ez pedig azért lehetséges, mert a siker és a boldogság kéz a kézben jár.

Ha úgy érzed,hogy készen állsz, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon! >>>

süti beállítások módosítása