10+1 reggeli rituálé, ha sikeres napot szeretnél!

2018. február 04. 07:45 - Life Advisor

coffee-2446645_640.jpgTudod,hogy mi segíti hozzá a sikeres embereket minden egyes nap a pozitív dolgokhoz? Az,hogy már ébredéstől kezdve tudják, hogy felelősek az életükért, ezért gondosan ügyelnek arra, hogy a reggeli rituáléjukat is véghez tudják vinni minden egyes nap. Összeszedtem én is a saját 10+1 reggeli rituálémat.

 

 

 1. Kelj fel korán!
  Állítsd az ébresztőt 15 perccel korábbi időpontra, mint általában. Miért jó korábban kelni? Meglátod, sokkal produktívabb leszel a nap folyamán. Én is félve próbáltam ki ezt a rituálét, mert megvoltam róla győződve,hogy ha 15 perccel korábban kelek én 12:00-re már teljesen hulla leszek. Pont az ellenkezője történt. Sokkal több energiát kaptam ami egész nap elkísért.
 2. Kezd a napod mozgással!
  Annak idején ebbe se hittem. Méghogy én, a hajnali ébredés után elmenjek futni? Az kizárt. De ha változást szeretnél olyan dolgot kell tenned,amit eddig nem. Így tehát rávettem magam a reggeli mozgásra, ami teljesen beindította a napom. Mellesleg tudod milyen jó érzés volt, hogy energiával telve utazol a BKV-n a sok reggeli zombi között? :)
 3. Gondold át miért vagy hálás!
  Köszönöm,köszönöm,köszönöm az újabb sikerekkel teli napot! Nagyon jó ezzel a mondattal felkelni. Ezenkívül pedig ne feledj el reggel leírni 10 olyan dolgot,amiért hálás vagy az életedben.
 4. Nézz meg motivációs videót, vagy hallgass/olvass könyvet!
  Remek motiváció források, ráadásul hatalmas lendületet adnak az előtted álló naphoz.
 5. Tervezd meg a napi teendőid!
  Írd le magadnak,melyek azok a feladatokat,amelyeket ma mindenképpen el kell végezned és készíts hozzá tervet.
 6. Győzd le a napi mumust!
  Ha már összeírtad a terveid, kezd azzal a feladattal,amihez a legkevésbé van kedved. Itt még kevésbé táncolsz vissza, megvan a plusz energia, ráadásul a nap hátrelévő részében sem fog frusztrálni,hogy ez még hátra van.
 7. Meditálj és tisztítsd meg az elméd!
  Akár már 15 perc is elég, hogy friss elmével vágj bele a napba.Ne félj attól, hogy nem tudsz meditálni. Ülj le, és figyeld a légzésed, ez egy egyszerű, de hatásos meditációs technika.
 8. Tegyél fel magadnak egy fontos kérdést!
  Ez pedig nem más mint : Ha a mai nap lenne életed utolsó napja, akkor is ugyanazt tennéd, mint eddig?
  Ha a válaszod a héten többször is NEM, akkor cselekedned és változtatnod kell.
 9. Tartsd be a digitális detoxot!
  Ahelyett,hogy ébredés után egyből az e-maileidet nézegetnéd, a telefonodat nyomkodnád vagy éppen a facebook ismerőseid történeteit fürkésznéd, szánj időt már reggel csak magadra, és egyenlőre (ébredés utáni 1 óra) legyél digitális detox alatt.
 10. Reggelizz!
  Szerintem már mindenki hallotta,hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, ennek ellenére nagyon kevesen szentelnek neki időt.

    +1. Figyelj az elalvásra!
          Bár reggeli rituálékról beszéltünk, viszont az elalvás és a pihentető alvás elősegíti a fenti pontok sikerét.
          Ezért tehát érdemes időben lefeküdni,hogy könnyebb legyen a másnap reggeli felkelés.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

süti beállítások módosítása