10+1 reggeli rituálé, ha sikeres napot szeretnél!

2018. február 04. 07:45 - Life Advisor

coffee-2446645_640.jpgTudod, hogy mi segíti hozzá a sikeres embereket minden egyes nap a pozitív dolgokhoz? Az, hogy már ébredéstől kezdve tudják, hogy felelősek az életükért, ezért gondosan ügyelnek arra, hogy a reggeli rituáléjukat is véghez tudják vinni minden egyes nap. Összeszedtem én is a saját 10+1 reggeli rituálémat.

 

 

 1. Kelj fel korán!
  Állítsd az ébresztőt 15 perccel korábbi időpontra, mint általában. Miért jó korábban kelni? Meglátod, sokkal produktívabb leszel a nap folyamán. Én is félve próbáltam ki ezt a rituálét, mert megvoltam róla győződve, hogy ha 15 perccel korábban kelek én 12:00-re már teljesen hulla leszek. Pont az ellenkezője történt. Sokkal több energiát kaptam, ami egész nap elkísért.

 2. Kezd a napod mozgással!
  Annak idején ebbe se hittem. Méghogy én, a hajnali ébredés után elmenjek futni? Az kizárt. De ha változást szeretnél olyan dolgot kell tenned, amit eddig nem. Így tehát rávettem magam a reggeli mozgásra, ami teljesen beindította a napom. Mellesleg tudod milyen jó érzés volt, hogy energiával telve utazol a BKV-n a sok reggeli zombi között? :)

 3. Gondold át miért vagy hálás!
  Köszönöm, köszönöm, köszönöm az újabb sikerekkel teli napot! Nagyon jó ezzel a mondattal felkelni. Ezenkívül pedig ne feledj el reggel leírni 10 olyan dolgot, amiért hálás vagy az életedben.

 4. Nézz meg motivációs videót, vagy hallgass/olvass könyvet!
  Remek motiváció források, ráadásul hatalmas lendületet adnak az előtted álló naphoz.

 5. Tervezd meg a napi teendőid!
  Írd le magadnak, melyek azok a feladatokat, amelyeket ma mindenképpen el kell végezned és készíts hozzá tervet.

 6. Győzd le a napi mumust!
  Ha már összeírtad a terveid, kezd azzal a feladattal, amihez a legkevésbé van kedved. Itt még kevésbé táncolsz vissza, megvan a plusz energia, ráadásul a nap hátrelévő részében sem fog frusztrálni, hogy ez még hátra van.
 7. Meditálj és tisztítsd meg az elméd!
  Akár már 15 perc is elég, hogy friss elmével vágj bele a napba. Ne félj attól, hogy nem tudsz meditálni. Ülj le, és figyeld a légzésed, ez egy egyszerű, de hatásos meditációs technika.

 8. Tegyél fel magadnak egy fontos kérdést!
  Ez pedig nem más mint: Ha a mai nap lenne életed utolsó napja, akkor is ugyanazt tennéd, mint eddig?
  Ha a válaszod a héten többször is NEM, akkor cselekedned és változtatnod kell.

 9. Tartsd be a digitális detoxot!
  Ahelyett, hogy ébredés után egyből az e-maileidet nézegetnéd, a telefonodat nyomkodnád vagy éppen a facebook ismerőseid történeteit fürkésznéd, szánj időt már reggel csak magadra, és egyelőre (ébredés utáni 1 óra) legyél digitális detox alatt.

 10. Reggelizz!
  Szerintem már mindenki hallotta, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, ennek ellenére nagyon kevesen szentelnek neki időt.

    +1. Figyelj az elalvásra!
          Bár reggeli rituálékról beszéltünk, viszont az elalvás és a pihentető alvás elősegíti a fenti pontok sikerét.
          Ezért tehát érdemes időben lefeküdni, hogy könnyebb legyen a másnap reggeli felkelés.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása