Hogyan vess véget a kapcsolatod állandó ellenőrzésének?

2024. június 22. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_ellenorzes.pngVisszagondolsz és belefutsz azokba a pillanatokba, amikor egy kapcsolatod kisodródott és véget ért? Azon morfondírozol, hogy merre lehet az az út, amely elvezetne az egészséges kapcsolathoz, amit keresel? Lehet, hogy már kapcsolatban vagy és valami hiányzik, és azt kívánod, bárcsak tudnád a választ. Azt hisszük, hogy mindez olyan apró pillanatokon múlik, amikor van egy átfogó elemzés, amely mindent perspektívába helyezett volna a nehéz helyzetek bekövetkezése előtt. Ismerős helyzet számomra is. Több hiba után tudni akartam, mi segítene hozzá a legjobban a továbblépéshez. 

Sajnálom, de nem. Nem létezik egylépéses program, amelyet végrehajthatsz és ami után minden pikk-pakk jóra fordul. Vannak viszont olyan rendszerek, amelyek segítségével olyan alapot teremthetsz, amely segít a bejárni kívánt út elérésében.

Van egy visszatérő téma, amely akkor fordul elő, amikor ügyfelekkel beszélek. Hiperfókuszban vannak a személyre szabott pillanatok, amikor a megfelelő ellenőrzési rendszer megakadályozta volna a jövőbeli problémákat.

Nem, nem azért vagyok itt, hogy bárkit is megszégyenítsek. Értékes tanulságokat kell levonnunk a hibáinkból. Szeretnék egy értékes eszközt adni neked, amely a jövőben hasznodra válik és megváltoztatja a potenciális partnerekre és kapcsolatokra vonatkozó nézeteidet.

Ez az értékes készség segít abban, hogy világos képes kapj arról, hogyan kell ellenőrizned a leendő partnereid.

Ami kínálok

Oké, szóval elolvastad a bevezetőt és most azt akarod, hogy végre a lényegre térjek.

Egy gyors történetet viszont elmesélek.

Coaching üléseket kínálok, ahol személyes történeteket ismerek meg, legyen szó randiról és kapcsolatokról, kötődéselméletről vagy a férfiak/nők önfejlesztéséről.

Van egy visszatérő dolog, amit megfigyelek. Túl nagy súlyt adunk a másik személynek, aki részt vesz a potenciális dinamikánkban és túl sok történetet teszünk túlzottan személyessé.

A végső készség, amelyet végre fogsz hajtani, az, hogy abbahagyd a folyamat személyessé tételét és az ellenőrzési folyamatot tedd majd személyessé. 

Távolítsd el a reményt, hogy a dinamika egy adott személlyel fog működni. Valójában azt kell elérned, hogy a dinamika a viselkedésekkel működjön, függetlenül a másik személytől.

Ezt most vagy érted, vagy épp a fejedet vakarod. Akárhogy is, több információra lesz szükséged, hogy megértsd, miért fontos mindez a fejlődéshez.

Hajlamosak vagyunk személyessé tenni a dolgokat önmagunk számára. Történeteket hallok x személyről és y személyről a dinamikában. Vesd el ezt a logikát!

Nem azért, hogy lekicsinyeljük az emberek történeteit és tapasztalatait, de úgy gondoljuk, hogy a történeteink egyediek és specifikusak számunkra, miközben az igazság ennek éppen az ellenkezője.

Nem, nem minden helyzet egyforma, de a folyamat nem személyes számodra.

Játszd el

Helyezd magad egy olyan helyzetbe, ahol találkozol valakivel, akit vonzónak találsz, beszélgettek és különböző információkat tudtok meg egymásról.

Akár hiszed, akár nem, a legtöbb ember ebben a pillanatban veszít.

Általában az történik, hogy rossz sorrendben játsszák el a helyzetet. Reménykednek abban, hogy a viselkedés megfelel a másik félnek, nem pedig fordítva.

Legyen értelme.

Milyen gyakran hallod, hogy valaki azt mondja : "Bárcsak x személy megtenné a,b,c-t?

Azt remélik, hogy az a személy, akivel kapcsolatban állnak, igazodni fog értékeikhez és határaikhoz.

A továbblépés helyes módja az, ha eltávolítod a reményt és az értékeidet és a határaidat használod kiindulási alapként.

Az emberek azt hiszik, hogy ezzel a megközelítéssel mozognak, de nem így van.

Fogalmazd meg az általad értékelt első három értéket, jellemzőt és tulajdonságot és hozd létre az alapterved. 

Például : önzetlen, elszámoltatható, gondoskodó és kedves. Olyasvalakit szeretnék, aki társaságkedvelő és értékeli a minőségi időt. Eltávolítom a személy iránti vonzalmat.

Felteszem magamnak a kérdést : "Úgy érzem, értékelik az időmet és érzem-e, hogy törődnek velem?". Ebbe a forgatókönyvbe nem szerepel név.

Az egyenlet

A probléma az, hogy az érzelmi kötődésünk a személyhez kötődik, nem pedig a viselkedéséhez.

Rossz viselkedéssel foglalkozunk, remélve, hogy az a személy, akibe belebolondulunk, valóra váltja az álmainkat.

Milyen gyakran tekintesz vissza egy dinamikára, amelyben részt vettél és most már tudod, hogy ez nem volt megfelelő számodra az elejétől fogva?

Megrekedtél abban a reményben, hogy "az illető majd megváltozik, a kapcsolat működni fog". Ragaszkodsz valakinek az általad felállított elképzeléséhez, nem pedig ahhoz, akinek bemutatkozott.

Az szilárd alap létrehozásának pozitív része az, hogy eltávolítja a negatív érzést valakivel kapcsolatban, amikor a kapcsolat nem működik.

A kapcsolat ellenőrzése nem arról szól, hogy piedesztálra emeljük magunkat. Arról szól, hogy tudjuk, milyen viselkedés és erkölcs igazodik legjobban hozzánk és a személyiségünkhöz. 

Ha találkozunk valakivel, aki nem felel meg ezeknek az értékeknek, az eltávolítja a csalódottság és a harag rétegét.

Ez nem azt jelenti, hogy valami nincs rendben a másik személlyel. Ez azt jelenti, hogy nem igazodtál hozzá.

Az emberek úgy gondolják, hogy létezik egy alapvető definíciója az egészséges kapcsolatnak. Igen, bizonyos normák mindenhol igazak. Van viszont egy extra réteg és ez az egészséges kapcsolat a számodra.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása