Hogyan szabadulhatsz meg a párkapcsolati monotonitástól?

2024. április 16. 07:30 - Life Advisor

kapcsolati_monotonitas.pngA monotónia akkor fordul elő, amikor egyikőtök abbahagyja az új tapasztalatok nyújtását és egy bizonyos ponton beletörődik a rutinba. Eleinte okosnak tűnik, ha van egy kis szabadságod, de előbb-utóbb ez elkezdi befolyásolni a kapcsolatodat. A rutin egy kapcsolatban nem valami szörny, hanem szórakoztató dolog, bár időnként változtatni kell rajta. Feltételezve, hogy látod, hogy a kapcsolatod unalmassá válik, íme néhány tipp, hogyan szabadulhatsz meg a monotonitástól. 

Kérd ki a barátaid véleményét! Néha jó hallani mások ötleteiről. Talán a barátaid már átmentek ezen és megoszthatják veled a saját ötleteiket, stratégiáikat.

Nem kell pontosan azt tenned, amit ők tettek, de egy új nézőpont megszerzéséhez tökéletes módszer lehet mindez.

Ha inkább önmagad fedeznéd fel, hogy mit is tehetnél, egyszerűen nézd meg, hogy mit tehetnél te magad a javulás érdekében. Lehet, hogy fogsz találni valamit, ami inspirál és ami cselekvésre ösztönöz.

Kiránduljatok! Abban a pillanatban, amikor kellemetlen rutin alakul ki, a környezetetek egy új hely, új táj felfedezése rendkívül különleges lehet. Mindez ugyanis arra készet, hogy jobb nézőpontból értsd meg a dolgokat és mivel újdonság lesz mindkettőtök számára, az unalom elűzésében is segítségetekre lesz.

Próbáljatok ki új dolgokat a hálószobában is! Nem árt, sőt rengeteget segíthet. A rutin ugyanis átveszi az irányítást a kapcsolat minden része felett, így ez olyasmi, amit mindenképpen érdemes megpróbálni. 

Tölts időt önmagaddal! Sokszor az együtt töltött idő folyamatos ismétlődése okozza a monotonitást, ami könnyen vitákhoz is vezethet a kapcsolatodban. Szánj időt arra, hogy egyedül legyél. Ilyenkor van időd gondolkodni, figyelni magadra, van időd, türelmed, nem frusztrál a rohanás gondolata, sőt az egyedül töltött idő lehetőséget ad arra is, hogy valami új dologba kezdj.

Maradj távol a vitáktól! Rendkívül könnyű belemenni a vitákba a monotonitás miatt, de ez soha nem jó megoldás. Próbáljatok meg kommunikáció révén közös nevezőre jutni és olyan dolgokat csinálni, ami mindkettőtöknek megfelelő.

Beszélj arról, hogy mi történik! Általában csak a pár egyik tagja érzi a monotonitást a kapcsolatban. Ideális tehát időt szánni arra, hogy átbeszéld a pároddal mi is zavar téged pontosan. Ha nem tud róla, nem lesz képes segíteni neked és nem fogjátok tudni közösen megoldani ezt a párkapcsolati helyzetet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása