A remény szörnyű terv

2024. február 25. 07:30 - Life Advisor

remeny_nem_ok.jpgA szerelem keresésében a remény, bár vigasztaló, gyakran kudarcot vall stratégiaként. Az igazság az, hogy a szerelem ritkán kopogtat váratlanul az ajtónkon. Ellenben rád találhat az élet nyüzsgésében, egy kávé mellett megosztott nevetésben, egy könyvesboltban történt váratlan találkozásban vagy egy társasági összejövetel közben. Ha szerelemről van szó, a remény nem lesz elég, itt az ideje, hogy a saját szerencsédet felépítsd.

Miért nem működik a várakozás és a reménykedés?

Sok ügyfél, akivel találkozom, azt mondja, hogy mindennél jobban vágynak egy romantikus partnerre az életükben. Azt állítják, hogy ez az elsődleges céljuk. 

Mégis, amikor megkérdezem tőlük, hogy mit tesznek azért, hogy proaktívan megtaláljanak egy ilyen partnert, a stratégiájukat úgy lehet összefoglalni, hogy "nyitott vagyok és várom, hogy megérkezzen". 

El tudod képzelni, mi lenne, ha ugyanezt a stratégiát alkalmaznánk életünk más területein is? 

  • Hé Tomi, mit teszel, hogy megváltoztasd a pénzügyi helyzetedet? 
  • Ó, csak nyitott vagyok arra, hogy egy idegen egymilliárd forintot dobjon az ölembe.

 

  • Hé Viki, mit csinálsz, hogy formába lendülj? 
  • Álmodom és remélem, hogy ez a plusz öt kiló leolvad rólam, amíg alszom.

Ez az elképzelés, hogy nyitottak vagyunk egy csodálatos, egészséges, kiváló minőségű partnerre, végső soron csak a saját egónk védelmét jelenti.

Megkapjuk azt a meleg, kényelmes identitást, hogy valaki teljesen nyitott és teljes mértékben hajlandó egészséges, összehangolt párkapcsolatban lenni.....miközben olyan helyzetben vagyunk, hogy teljesen elkerülhetjük a felelősséget, hogy bármit is tegyünk érte.

És igen, a nyitottság és a befogadás egy tényező. Igaz, hogy nem lehet öntözni egy hatalmas műanyag ponyvával borított kertet. De ha a kívánság, az álmodozás és az imádkozás nem a mindenre kiterjedő stratégia, mi lehet hatékonyabb, mint a remény magasra emelése?

Hogyan találkozhatsz egy partnerrel, aki szeret téged?

1. Szakíts mindazokkal a dolgokkal, amelyek jelenleg akadályoznak és amelyektől leláncolva érzed magad

Még mindig találkozgatsz valakivel, akit ismersz már, de végső soron nincs benne hosszú távú potenciál? Azonnal dobd ki őket.

Emberekkel töltöd az idődet, olyan hobbikban és környezetben, amelyek miatt kevésbé vagy önmagad? Ideje továbblépni. 

Végezz mélyreható, őszinte ellenőrzést arról, hogy jelenleg hogyan fekteted be az energiádat az egész életedben és bárhol találsz embereket, helyeket és dolgokat, amelyek folyamatosan elhomályosítják a fényedet, távolítsd el őket könyörtelenül.

2. Építs boldog, összehangolt, egyedülálló életet, amely táplál téged

A legjobb módja annak, hogy autentikus világítótornyod fényét kisugározd a világba, ha elvégzed a boldog szingli élet ápolásának munkáját.

Sok ember számára nagy szakadék lehet a jelenlegi életük és egy olyan élet között, amelyben valóban elégedettnek és teljesnek érzi magát. És itt jön be a képbe a munka. Nem lenne igazságos azt várni, hogy egy új, ígéretes partner lesz az, ami beindítja szívünk halott autóját. Nekünk magunknak kell elvégeznünk a munkát és saját erőfeszítéseink eredményeként kell eljutnunk oda.

Amikor a leendő partnered eljön hozzád, pontosan tudnod kell, hogyan szeressen téged jól, mert már a saját napi cselekedeteiddel demonstrálod önmagad szeretetét.

3. Tudasd az embereket, hogy párkapcsolatot keresel

Ha elmondod a barátaidnak, a családodnak, a munkatársaidnak vagy bárkinek, aki a legjobban ismer téged, hogy aktívan keresed az egészséges kapcsolatot, két dolgot érsz el egyszerre.

Először is, ezek az emberek segíthetnek megismerkedni egy potenciális partnerrel. Másodszor, azzal, hogy beismered, hogy kapcsolatra vágysz és ezt elmondod másoknak (sebezhetővé válsz, mivel kimondod a vágyad) tudatod az élettel, hogy nem szórakozol, és hogy valóban komolyan gondolod, amikor azt mondod, hogy párkapcsolatot akarsz.

4. Foglald el magad azzal, hogy kimozdulj és kölcsönhatásba lépj a világgal

Üzleti értelemben egy csodálatos termék a munka egyik fele. De a másik fele a marketing. Lehet, hogy a bolygó legcsodálatosabb terméke vagy szolgáltatásának birtokában vagy, de ha nulla ember tud róla, akkor senki sem profitálhat belőle.

Így van ez a szerelmi életeddel is.

A csillogó, hiteles, boldog éned az egyenlet egyik része. De következetesen az expozícióra kell összpontosítanod.

Nem érdekel, mennyire vagy introvertált. Lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy gyakrabban kimozdulj otthonról és növeld a szerencséd a szerelemben. 

Szeretnél találkozni álmaid partnerével? Már tudod, hogyan.

Ha valaki fegyvert szegezne a fejedhez és azt mondaná, hogy hat hónapod van arra, hogy találkozz egy csodálatos emberrel, pontosan tudnád, mit kell tenned.

Elfoglalnád magad azzal, hogy boldog legyél, tudatnád a szándékaidat és sok emberrel találkoznál, miközben mindent megteszel annak érdekében, hogy nyitva tartsd a szívedet és elérhető legyél, valamint világos és közvetlen azzal kapcsolatban, hogy mit keresel és egyértelműen kifejezd vágyad és izgalmad, amikor olyan potenciális partnerrel találkoztál, aki magasabb lehetőségeket rejt magában. És ezt újra és újra megtennéd, amíg nem találsz valaki, aki elég izgalmas és összehangolt ahhoz, hogy valóban mélyen belefektesd az energiád.

Végső soron úgy gondolom, hogy az élet kulcsfontosságú területein már tudjuk, mit kell tennünk. 

Ha formába akarsz lendülni, valószínűleg egészségesen táplálkozol és rendszeres testmozgást végzel. 

Ahhoz, hogy pénzügyi helyzeted jobbra változtasd, értéket kell teremtened a világ számára, majd pénzzé tenned azt.

Ahhoz, hogy találkozz és bevonzd álmaid partnerét, olyan emberré kell válnod, aki méltó egy csodálatos partnerre, majd növelned kell a világnak való kitettséged, hogy egy ilyen személynek lehetősége legyen tudni arról, hogy létezel.

Olyan könnyű elbújni az identitás mögé, hogy "valaki annyira nyitott és elérhető". De aztán szinte semmit sem teszünk azért, hogy megváltoztassuk sorsunkat az életben.

Találkozhatunk-e valakivel varázslatos módon, véletlenszerűen, minimális erőfeszítéssel? Biztos. Természetesen. Ezek a dolgok mindig megtörténnek.

De ha valaki azt mondta, hogy csodálatos kapcsolatba akar kerülni és mégis továbbra is aktívan blokkolja magát azáltal, hogy olyan kapcsolatokban marad, amelyekről tudja, hogy nincs jövője, vagy szinte semmit sem tesz azért, hogy proaktív módon megjelenjen az életben, nos így már nehéz lesz. Tévedés lenne azt gondolni, hogy az életed gyökeresen át fog alakulni, amíg nem változtatod meg az alapértelmezett viselkedésedet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása