4 dolog, amit soha ne mondj egy férfinak

2024. február 23. 07:30 - Life Advisor

soha_ne_mondd_egy_ferfinak.pngA kommunikáció finom táncában néhány tévedés teljes megálláshoz vezethet. Vannak olyan szavak, amelyek, ha kimondják, gyorsan elpusztítják a kapcsolatot. Mik azok? Lehet, hogy egyet már kitalálsz. Esetleg többet, ha már komolyan tanulmányozod a férfiak bonyolultságát. Néhány nő azt gondolhatja, hogy reduktív, hogy minden férfira egyformán hatnak ugyanazok a szavak vagy kifejezések. És ez igaz! Mindig lesz egyéni eltérés, amikor bizonyos férfiakról van szó. De ahogy a legtöbb nőt is inkább sugárzónak, gyönyörűnek és magával ragadónak tartják, mint csúnyának, büdösnek vagy munkamániásnak érdemes tisztában lenni az átfogó témákkal, amikor a nemek közötti hasonlóságokról van szó. 

Egy dolog kimondani őket és más dolog hinni bennük

Ha valaha is mondta az alábbi dolgok bármelyikét egy férfinak olyan kontextusban, amikor nagyon egyértelműen vicceltél és teljesen nyilvánvaló, hogy nem gondolod ezeket a dolgokat komolyan, az rendben van. Talán van olyan kontextus, amikor ezek a szavak nem okoznak annyi kárt. De ez még mindig nem az a terület, amelyen csak úgy, könnyedén akarsz lépkedni.

Fontos megjegyezni, hogy még akkor is, ha soha nem mondod el az alábbi négy dolog egyikét sem egy férfinak, ha bármilyen bizonyossággal hiszel bennük és ő érzi ezeket a dolgokat tőled, anélkül, hogy kifejezetten kimondtad volna, az ugyanolyan károkat okozhat. 

Vágjunk bele!

4 dolog, amit soha nem szabad mondani egy férfinak

1. Gyenge

A férfi identitás nagy százaléka az erő fogalmán alapul - mind fizikai, mind érzelmi értelemben.

Tehát természetesen azt mondani, hogy úgy gondolod, hogy a férfi gyenge, az egyik módja annak, hogy rombold a kapcsolatod.

Ha azt mondod, hogy szerinted a férjed gyenge, ez az egyik leggyorsabb módja annak, hogy tiszteletlennek, férfiatlannak és szerethetetlennek érezze magát.

Ha stabil, egészséges, szeretetteljes kapcsolatot szeretnél, kerüld el annak a kijelentését, hogy úgy gondolod a párod gyenge.

2. Nem vonzó

Egy másik módja annak, hogy megtizedelj egy férfit, ha elmondod neki, hogy számodra nem vonzó. Névértéken ez nyilvánvalónak tűnhet, de miért is fontos annyira?

A nem vonzó valójában egy rövid módja annak, hogy azt mondjuk, hogy ennek a személynek a szexuális energiája nemkívánatos. 

Az egészséges, férfias, erős, magas státuszú, vadul vonzó férfi ellentéte, akivel a legtöbb nő feldobva érezné magát. Ehelyett a nem vonzó kijelentéssel azt mondod, hogy olyan férfiről van szó, akinek a szexuális energiáit a nők úgy elkerülik, mint a pestist.

Ha azt akarod, hogy a férjed úgy érezze, hogy aljas, undorító lénynek látod, aki az árnyékban ólálkodik, annak a legegyszerűbb módja, ha azt mondod, hogy nem vonzó.

3. Vesztes

Vannak rétegei annak, hogy mit tekintünk vonzónak. A férfiak és a nők számára ezek az alapvető szempontok meglehetősen következetesen változnak.

Az egyenlet "mi vonzza a nőket a férfiakhoz" oldalán a státusz az egyik legerősebb tényező. 

És mi az ellentéte egy célratörő, nagy tiszteletnek örvendő, erőforrásokkal rendelkező, magas státuszú férfinak? Így van - a vesztes férfi.

Ha azt mondod egy férfinak, hogy vesztes és ezt komolyan is gondolod, az az egyik hatékony módja annak, hogy összetörd a szellemét és még vesztesebbként viselkedjen.

4. Semmi

Néha egyáltalán nem mondani semmit, ugyanolyan káros lehet, mint egy mélyen megszégyenítő szó kimondása.

A "csend stratégia" alkalmazása egy módja annak, hogy egyesek hatalmi egyensúlyhiányt hozzanak létre egy kapcsolatban azáltal, hogy partnerünket minden kommunikáció ideiglenes leállításával büntetik. És azoknak a férfiaknak, akiknek gyermekkorukban az elhanyagolás vagy az elhagyatottság fő tapasztalatik voltak, ez a csend még károsabb lehet. 

Amikor egy nő bármilyen rendszerességgel a csendet alkalmazza a partnerével, gyorsan belép vele az érzelmi bántalmazás birodalmába. Ez azt jelenti, hogy nem lehetnek olyan pillanatok, amikor valakinek csak egy pillanatnyi csendre van szüksége, hogy összeszedje a gondolatait, vagy megnyugodjon egy érzelmileg telített beszélgetésből? Természetesen nem.

Az, hogy szükségünk van egy pillanatra, hogy összeszedjük magunkat, nagyon különbözik attól, amikor tudatosan kizárjuk a partnerünket és csenddel büntetjük. Mindez csak egy felnőtt formája az indulati hisztinek. Az a fél, aki ezt alkalmazza csak azt akarja, hogy a másik személy ugyanolyan zárkózottnak, tiszteletlennek, dühösnek vagy megbántottnak érezze magát, mint ő, de ezt a hatást bántalmazással éri el, ahelyett, hogy őszintén kommunikálna a partnerével.

Ha még soha nem tapasztaltál ilyet az életedben, tartsd magad nagyon szerencsésnek, ugyanis ilyet átélni nem éppen nevezhető szórakoztatónak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása