Hogyan írjunk szerelmes levelet?

2024. február 08. 07:30 - Life Advisor

szerelmes_level.pngTudtad, hogy ha világosan kommunikálod, mennyit jelent számodra a párod, az nagyban erősítheti a kapcsolatotokat? Persze, hogy tudod, de csinálod is? Had tippeljek....Nem. Ha remek a beszélőkéd és mindenre emlékszel kívülről, akkor mindenképpen közöld a pároddal, hogy mennyit jelent számodra, ahelyett, hogy leírnád. Ha viszont olyan vagy, mint a maradék 99%, meg kell tanulnod szerelmes levelet írni. 

A szerelmes levelek ereje

Előfordult már, hogy azon kaptad magad, hogy arra gondolsz milyen csodálatos a párod, majd később elfelejtetted elmondani neki, hogy mit gondolsz?

Lehet, hogy vezettél, sétáltál vagy csak álmodoztál és úgy döntöttél, hogy el kell mondanod neki. Később amikor veled volt a párod, nem emlékeztél pontosan azokra a gyönyörű szavakra, amelyekre korábban gondoltál és éreztél.

Sokan jártunk már ebben a cipőben. Ezért olyan nagyszerűek a szerelmes levelek. Ott ülsz és mindent papírra öntesz. De ezt nem kell egyszerre megtenned.

Amikor szerelmes levelet írsz, nincs szükség arra, hogy mindent egyszerre kiírj magadból, sőt minden nap hozzáírhatsz valami újat. Így, amikor a párod majd olvassa, minden érzésed egyszerre megkapja. Sőt, mivel leírtad, a párodnak lehetősége lesz többször is elolvasni a szavaidat, érzéseidet.

Ez nagyon hasznos lehet a jövőben is. Valószínű, hogy emlékezni fog az egyik leveledre, előveszi és emlékezni fog a szerelmedre. Mindez lehetővé teszi számukra, hogy újra átéljék azt az élményt, amikor újra és újra kifejezed érzéseidet. Gyönyörű, erőteljes és időtlen.

Hogyan kezdj el szerelmes levelet írni?

Ha szerelmes levelet akarsz írni, mélyen a szívedbe kell merülnöd. Ezt nem kerülheted el.

1. lépés.: Szánj időt arra, hogy csendben leülj és elmerülj az érzéseidben

Lehet, hogy ez egy "nem tetszik" rész lesz, de hidd el, szükség van rá. 

Ülj le, csukd be a szemed! Képzeld el a párod, képzelj el mindent, amit szeretsz benne és engedd meg, hogy átérezd ezt a mély szeretetet. Ez segít, hogy szeretetteljes hangulatba kerülj a szerelmes levél írásához.

2. lépés.: Írj egy listát arról, amit szeretsz a párodban

Sorold fel mindazt, amit szeretsz a párodban. Ne rohanj, hagyj magadnak időt! Sőt, azt javaslom, hogy tarts szünetet, csinálj valami mást, majd mondjuk egy óra múlva térj vissza a listához. Valószínű, hogy ezután az egy óra vagy akár egy teljes nap után még egy tucatnyi dolog eszedbe jut.

3. lépés.: Írd le, hogy minden, amit szeretsz a párodban, milyen érzéseket vált ki belőled

Hogy érzed magad, amikor arra gondolsz, hogy milyen csodálatos a párod? Írd le!

Például szeretem, hogy a barátnőm kedves a családommal és a gyerekekkel, izgatottan várom azt a napot, amikor saját családot alapítunk. Szóval ezt olyasvalami, amit leírhatsz a szerelmes leveledben.

4. lépés.: Sorold fel azokat az emlékeket, amelyeket együtt építettetek és amelyek miatt erősnek érezted a kettőtök közötti kapcsolatot

A régi, szép emlékek felidézése fontos a szerelmes levelekben. A levélnek ugyanis el kell vinnie a párod egy körre a csodálatos közös életeteken. Ez az egyik ok, amiért az első lépés olyan fontos, mert enélkül, kimaradhatnak a legjobb emlékeitek.

5. lépés.: Mindent, amit eddig írtál, formáld levéllé

Meséld el a történetet, amit már címszavakban összeszedtél. Tényleg úgy írj, mintha egy levelet írnál. Kezd a megszólítással, mint drágám, vagy szerelmem, vagy drága XY stb.

Ezután írj le mindent úgy, mintha ott lenne veled és neki mondanád. Ne csalj és ne használd a ChatGPT-t. A párod ráfog jönni. 

Ha beleteszed a levélbe a szükséges erőfeszítést, hidd el, óriásit nyersz vele, hiszen garantáltan megerősíti és jobbá teszi a kapcsolatotokat.

A szerelmes levelek írásának megtanulása nemcsak az érzéseink kommunikálásában segít, hanem általánosságban abban is, hogy jobban tudjunk kommunikálni. 

A szerelmes leveleket örökre meg lehet őrözni és még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a szerelmes leveleket. (Az más kérdés, hogy sokan régimódinak tartják, pedig óriási, őszinte és egyedi.)

Próbáld ki és írd meg, hogy ment! 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása