5 testbeszéd trükk, amely növeli a vonzerőt

2024. január 25. 07:30 - Life Advisor

testbeszed_trukk.pngA testbeszéd a vonzalom egyik legfontosabb aspektusa, de gyakran elhanyagoljuk. Az emberek folyamatosan alábecsülik a nonverbális kommunikáció erejét azáltal, hogy szigorúan a felszíni szempontokra összpontosítanak. A nonverbális kommunikáció nemcsak arról szól, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy véletlenül sem mondjuk az embereknek, hogy menjenek el, vagy megpróbálunk olvasni az emberek gondolataiban. Nem, a testbeszéd és a nonverbális kommunikáció erőssége abban rejlik, hogy mennyire szabályozod, hogy az emberek vonzódnak-e hozzád vagy sem. A legtöbb ember egyáltalán nincs tisztában az általuk küldött üzenetekkel vagy azzal, hogy milyen hatással vannak másokra.

Ha viszont tisztában vagy azzal, hogy milyen üzeneteket küldesz, akkor képes vagy irányítani a beszélgetést és még azt is befolyásolhatod, hogy az emberek hogyan éreznek irántad. Vannak meglepően egyszerű testbeszéd trükkök, amelyek különbséget tehetnek a felejthetőség és a mágneses kapcsolat között. Annak ellenére, amit sokan gondolunk, az agyunk nagyon rosszul érti, miért érzünk úgy, ahogy. Gyakran előfordul, hogy agyunk csak érzi a testünk által adott érzéseket és racionalizálja az okokat, amelyek miatt így érez. Ha tudatában vagy ennek a folyamatnak, akkor valójában használhatod a testbeszédet a vonzalom és a kapcsolat növelésére. 

Tegyük fel, hogy már kedvelnek téged

Ez az első trükk az ősi és szent művészet része, amit szeretek úgy hívni, hogy a pokol eltávolítása a saját utunkból.

Az egyik hiba, amit az emberek állandóan elkövetnek, hogy úgy kezelik az új emberekkel való találkozást, mintha valami pokoli kihívás lenne, amelyet csak több karizmaellenőrzés elvégzésével és a Szent Grál megtalálásával lehet legyőzni.

Nos, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az emberek azért maradtak fenn, mert társas lények vagyunk. Makro- és mikroszinten társadalmi csoportokat alakítunk ki és prioritásként kezeljük "törzsünk" jólétét, mert tudjuk, hogy ez hosszútávon segít nekünk. Ennek eredményeként mindig óvatosak vagyunk a "törzsünkön" kívüli emberekkel szemben, mert keressük a potyautasokat, akik gyengítik a csoportunkat azzal, hogy elvesznek tőle anélkül, hogy viszonoznának bármit is. 

Ugyanakkor a legtöbb ember hajlandó esélyt adni az embereknek és a legjobbat feltételezi, feltéve, hogy a megfelelő jelet küldik. Azok az emberek, akik védekezően lépnek fel, vagy úgy viselkednek, mintha fel kellene küzdeniük magukat az "előre elutasított" helyzetből, természetüknél fogva bezárkóznak. 

Ha viszont feltételezzük, hogy már barátok vagyunk, akkor kvázi pihenünk. Természetesen másképp viselkedünk olyan emberek körül, akikkel jól érezzük magunkat. Nem vagyunk olyan feszültek, a testbeszédünk nyitottabb, a beszédmódunk melegebb és barátságosabb. Az emberek pedig ösztönösen reagálnak erre. Hidd el, hogy szeretnek téged és tetszeni fognak neked.

Az emberek tükrözése növeli a karizmát

A vonzalom egyik legfontosabb része - amivel gyakran nem foglalkozunk - az, hogy úgy érezzük, a másik személy mély és jelentőségteljes szinten megért téged. Van valami hihetetlenül erős dolog, amikor találkozol valakivel, aki csak megfog, akivel egy hullámhosszon vagytok. Ez az egyik oka annak, hogy miért fontos hangsúlyozni a közös vonásokat azokkal, akik érdekelnek. Minél inkább úgy érezzük, hogy a másik személy "megfog" minket, annál inkább érezzük a kapcsolatot vele. Megmutatják, hogy hasonlóak hozzánk, ahelyett, hogy furcsa kifogásokat fogalmaznának meg és azt várnák, hogy vágyjunk a jóváhagyásukra.

De bár jó megtalálni az "én is!" pillanatokat a beszélgetésben, a beszélgetés valójában egy durva és nem hatékony módja annak, hogy kommunikáljuk azt az érzést, hogy "egyformák vagyunk". A testbeszédünk az, ami a legtöbb melót elvégzi. Az intim ismeretség érzés megteremtésének egyik leggyorsabb és legfinomabb módja a testbeszéd tükrözése.

Két ember, akik vonzódnak egymáshoz, szinkronba kerülnek egymással. Felveszik egymás modorát - talán hasonló beszédmintákat vagy fordulatokat vesznek fel, vagy hasonló tevékenységeket végeznek, például egyszerre isznak. Ez általában egy tudattalan folyamat, de valójában szándékosan is kiválhatod, ha tükrözöd a másik személy testbeszédét és helyzetét. Tehát, amikor valakivel beszélgetsz, aki érdekel, vagy akivel első randin vagy, finoman össze akarod hangolni a mozdulataitokat.

A hangsúly a "finoman" szón van. Nem csinálsz mindent, amit ők csinálnak, egyszerűen csak megfelelsz azoknak a kis dolgoknak, amiket csinálnak. Ha elmozdította a súlypontját, hogy a falnak támaszkodjon, akkor támaszkodj neki te is. Ha beszéd közben a kezével gesztikulál, tegyél hasonló gesztusokat, amikor beszélsz. Ha előrehajol és a könyökét az asztalra teszi, miközben beszélsz, te is előre hajolhatsz. Ha keresztezi a lábát, tedd te is ugyanezt. Még egyszer : ne teljes utánzást csinálj! Csak tudatosan nagyon apró kiigazításokat hajts végre, amelyek kettőtöket szinkronba hoznak oly módon, ahogyan az emberek tudattalanul állandóan teszik. 

Ha jól csinálod, akkor a végén úgy érezheted magad valakivel, mintha már ezer éve ismernéd, annak ellenére, hogy öt perccel ezelőtt találkoztatok.

Az alaphang megadása

A következő lépés az, hogy ne csak szinkronba kerülj velük, hanem vezess is. Ahogy a gyakorlott beszélgetőpartnerek irányítani tudják, hogy merre haladjon a beszélgetés, amikor tudatosan szinkronban vagy valakivel, akkor a tükrözéstől eljuthatsz odáig, hogy arra ösztönzöd, ő is tükrözzön téged. Először tehát szinkronba kerülsz, majd ahogy kapcsolatot építesz ki az illetővel, elkezded megváltoztatni a testbeszédedet és ő tükröz téged.

Amikor beszélgetsz valakivel és néhány percig építed ezt a kapcsolatot - és vonzalmat - ügyelve arra, hogy finoman tükrözd őt - szándékosan változtass kicsit. Kereszted (vagy épp ne) a lábad, döntsd meg a fejed, változtass a hangszíneden és figyeld, hogyan reagál. Ha követi a változásokat, akkor szinkronban vagytok. Ezen a ponton olyan helyzetben vagy, hogy apró változtatásokat hajthatsz végre, amelyek teljesen megváltoztathatják az interakció hangnemét.

Például ennek segítségével feloldhatsz egy feszült helyzetet. Ha tükrözöl valakit, aki zaklatott vagy védekezőnek érzi magát, majd lassan nyugodtabb és nyitottabb testbeszédet kezdesz alkalmazni vele szemben, arra fogod ösztönözni, hogy lazítson és nyugodjon meg. Hasonlóképpen izgalmat is teremthetsz, ha izgatottabb viselkedést alkalmazol - magasabb hangmagasságot, pattogóbb testbeszédet stb. 

Hasonlóképpen növelheted a kapcsolat és a vonzalom érzését is. Számos testbeszédjel van, amelyek érdeklődésre számot tartó mutatók : például a térdre vagy lábra mutatva, vagy a nyak, comb megérintése. Azáltal, hogy a másik személy e mutatók némelyikének elfogadására késztet és vezet, növelheti a vonzerő érzését. Végül is az agy reagál a testi viselkedésre. Ahogy a mosoly boldoggá tehet és egy hatalmi póz felvétele magabiztossá, úgy is képes vagy viselkedni, hogy az növelje a vonzerőt. Ez az egyik oka annak, hogy a színészek olyan gyakran szeretne egymásba a filmforgatásokon : annyi időt töltenek azzal, hogy úgy tesznek, mintha vonzódnának egymáshoz, hogy ezt valóban érezni kezdik.

Adj (és kapj) sebezhetőséget

Az egyik dolog, amire ritkán gondolunk, hogy mennyi bizalom szükséges a vonzalom létrejöttéhez. Szexelni valakivel - még ha csak azért is, hogy kijöjjünk vele - azt jelenti, hogy hihetetlenül sebezhetővé válunk vele szemben és fordítva. De ez a sebezhetőség is része annak, ami élvezetessé teszi a szexet. Az emberi test számos erogén zónája olyan helyen van, ahol a bőr a legvékonyabb és az erek közelebb vannak a felszínhez. 

Ez az egyik oka annak, hogy az érdeklődésre számot tartó mutató a sebezhetőség jele is. A csukló belsejének megmutatása, vagy a nyakra való figyelemfelhívás egyaránt a bizalom jele. Jól érzi magát az illető, ha simogatják vagy megcsókolják, de ha ezt ki is mutatja, akkor megnyitja magát a potenciális veszélyeknek is. Ez az egyik oka, hogy a vámpírokat gyakran erotikusan jelennek meg fikcióban. A nyakra (és a csuklóra és a combra) való összpontosítás nemcsak a fő ereknek, hanem az erogén zónáknak is megfelel. Tehát, hogyan használjuk ezt a tudást a vonzerő és a kapcsolat növelésére? Úgy, hogy megmutatjuk, hogy hajlandóak vagyunk sebezhetővé válni, amely másokban ösztönzi ezt a kölcsönösséget.

Ha beszélgetés közben figyeled az embereket, gyakran elmondhatod, hogy ki szeret kit, a fej egyszerű megdöntésével. Azzal, hogy egyenesen tartod a fejed és vízszintesen az állad, vagy akár csak kissé felemeled, azt a benyomást kelted, hogy távolságtartó vagy. A fej enyhe megdöntése azonban azt jelzi, hogy odafigyelsz és bízol a másikban, ha kiszolgáltatott helyzetbe hozod magad. Hasonlóképpen az állad kissé lefelé hajlítva barátságosabb gesztust közölsz, ellenben ha felhúzod az állad az olyan, mintha az orroddal néznél valakire. 

Hasonlóképpen, a tenyered felfelé és kifelé billentő kézmozdulatok is a bizalom és a nyitottság jelei. Valójában sok politikus kezet fog felfelé billentett tenyérrel. Ez ugyanis egy finom érintés, amely növeli a szerethetőséget és a kapcsolatot.

Egy másik kulcs - és ez visszatér ahhoz, hogy a testünk hogyan irányítja az érzelmeinket - az, hogy figyelembe vesszük saját lényünket. A mellkasunk, a hasunk és a derekunk az, ahol a legsebezhetőbbek vagyunk. A nyílt testbeszéddel való kitettség a bizalom jele. 

Legyen megnyerő arcod

Amikor a testbeszédről és a vonzerőről beszélünk, hajlamosak vagyunk a törzsre, a karokra, a testtartásra, a hol kell és hol nem kell megérinteni valakit dolgokra összpontosítani. A vonzó testbeszéd egyik leginkább alábecsült aspektusa - furcsa módon - az arc. A legtöbb ember hajlamos alábecsülni, hogy az arckifejezések és a szemkontaktus milyen erősek lehetnek, amikor a vonzerő építéséről van szó.

Az arc helyes használatának egyik első kulcsa a mosoly értékének megértése. Az összes főemlős közül az ember az egyetlen faj, amely mosolyog az általuk kedvelt emberekre. Szinte minden más fajnál a mosoly fenyegetést jelent. A mosoly megdöbbentően sokoldalú kifejezés - jelezheti az örömöt, a boldogságot, az ironikus távolságtartást, a megbékélést vagy a felsőbbrendűség érzését.

Hihetetlenül fontos, hogy mosolyogj, amikor valakivel beszélgetsz. A mosolygás módja azonban különbséget tehet a kellemes és a szexi között. Mosolyogni valakivel való találkozás után azonnal kellemes, de nem feltétlenül izgalmas. Ez az a fajta kifejezés, amelyet bárkinek adhatsz, akivel találkozol. Ehelyett, amikor legközelebb találkozol valakivel, akihez vonzódsz, tartsd vissza az automatikus mosolyt. Ehelyett várj csak egy-két másodpercet, amikor találkozol a tekintetükkel, majd hagyd, hogy a mosoly felépüljön és elérje a szemedet. Ez egy nagyon apró különbség, de fokozott örömérzetet és intimitást teremt - azt az érzést, hogy ez a mosoly csak nekik szól.

A szemkontaktus is hihetetlenül fontos. Végtére is, ha nem találkozunk valakinek a szemével, az gyakran a becstelenség vagy érdektelenség jele. A stratégiai szemkontaktus azonban hihetetlenül erős tud lenni. Amikor valakinek az intenzív tekintetéről hallasz, ő tudja, hogyan kell használni a szemkontaktust a vonzerő növelésére. Az egyik legegyszerűbb módszer az, ha a szokásosnál valamivel hosszabb ideig tartja velünk a szemkontaktust. Nem olyan sokáig, hogy bámul, hanem tovább, mint ameddig egy barátoddal fenntartanál egy szemkontaktust. 

Egy másik trükk - amelynek hatékony használata gyakorlást igényel - a háromszög tekintet. Nézz a személy szemébe (jobbra vagy balra nem számít) a szokásosnál hosszabb ütemre, majd hagyd, hogy a szemed lepillantson az ajkára, mielőtt visszamennél a másik szemére és mosolyogj. Ez egy hatékony technika, amelyet valakinél használhatsz, akivel flörtöltél és amely gyakran meglepően zavarba ejti az embereket....jó értelemben. Ez egy apró, szinte tudatalatti sugallat, hogy érdekel a csókjuk és még sok más, mindenféle érdekes gondolatot vált ki. 

Ne feledd : ezen testbeszéd technikák egyike sem agykontroll. Nem "hipnotizálsz" senkit, és nem manipulálsz valakit, hogy érezzen valamit, ami valójában nincs ott. Tudatosan építesz arra, ami már ott van. A legtöbb ember nincs tisztában azokkal az üzenetekkel, amelyeket testbeszéde másoknak küld. De a megfelelő testbeszéd megértésével és felhasználásával növelheted a vonzalmat és a kapcsolatot. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása