4 szabály a nagyszerű munkahelyi kapcsolatokhoz

2024. január 20. 07:30 - Life Advisor

munkahelyi_kapcsolatok_sikerei.pngAz ellenségek nem segítenek egymásnak. Az emberek a legjobbat nyújtják azoknak, akiket ismernek, szeretnek és akikben megbíznak. Az emberek a legjobbat hozzák ki magukból, amikor egymásért cselekszenek. Milyenek a nagyszerű munkahelyi kapcsolatok, honnan ismerheted fel őket és milyen szabályokat kell betartanod, hogy megszerezd? Lássuk!

4 módszer a nagyszerű kapcsolatok felismerésére a munkahelyen 

1. Nevetés

A nevetés felfedi a kapcsolatok minőségét. Valószínűleg egy negatív kapcsolatban és környezetben nem sok okod van nevetésre, de egy nagyszerű kapcsolat során a nevetés szinte magától jön.

2. Beszéltek a gyengeségeitekről

Sőt, akár heccelitek is egymást vele. Mered azt mondani egy barátodnak, hogy "Hmm, ez bizony nem a te erősséged!" Ez nem lehúzó, negatív kritika. Ez az elfogadás.

Azok az emberek, akik küzdenek a gyengeségeik megvitatásával, gyenge kapcsolatokat fognak kialakítani. Lehet, hogy nem szívesen említed meg a barátod gyengeségeit, de a problémák felett szemet hunyni, nem csak sekélyes kapcsolatot épít, de bizalomhiányt is eredményez.

3. Kérkedés

Csodálatot keresel a barátaidtól. Elmondod nekik az eredményeket, hogy elégedettek legyenek veled. A barátaid ujjonganak, amikor egy eredményed megosztod velünk. Nem veszik kérkedésnek, büszkék rád, veled együtt örülnek.

4. Tisztelitek egymást, nem pedig szabályok szerint éltek

A szabályok azoknak szólnak, akik nem bíznak egymásban. A megfelelőség nem kapcsolat. Ezenkívül a tisztelethez kapcsolódnak a határok is. Minden sikeres kapcsolatnak vannak határai. 

4. szabály a nagyszerű munkahelyi kapcsolatokhoz 

1. Mutass őszinte érdeklődést az emberek iránt

Ismerd meg az érdeklődési körüket. Oszd meg az velük az örömeid, bánatod. Figyeld meg a szenvedélyeiket.

2. Kerüld el a vitákat

Találjátok meg a közös nevezőt. 

3. Hagyd, hogy más is szóhoz jusson

4. Ne felejtsd el, miről beszéltetek korábban

Hozd fel azokat a témákat, amelyekről korábban beszéltetek. Nem elég törődnöd velük, ki is kell fejezned a törődésed. A ki nem fejezett gondoskodás ugyanaz, mint a nem törődés.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása