Hogyan lehet túllépni valakin, akivel soha nem voltál együtt?

2024. január 15. 07:30 - Life Advisor

tullepes_kapcsolat_nelkul.pngA továbblépés soha sem könnyű, még akkor sem, ha megpróbálsz túljutni egy "majdnem kapcsolaton". Ismered ezt a bizonyos "majdnem kapcsolatot"? Azt a személyt, akit szerettél majd elvesztettél, de aki valójában soha nem volt a tiéd. Annak ellenére, hogy szerelmes voltál belé, tényleges elkötelezettséget soha nem tettél. Soha nem volt igazán a tiéd, de hihetetlen űrt érzel most, hogy eltűnt. Lehet, hogy ez életed legnagyobb szívfájdalma. 

Számos dolog miatt kerülhetünk ilyen helyzetbe. Talán soha nem állt készen arra, hogy kapcsolatot alakítson ki. Talán az első naptól kezdve elmondta már neked, hogy semmi komoly nem lesz kettőtök között. Vagy talán csak a tudatalattid teremtette meg a kettőtök kapcsolatát. Lehet azt gondoltad, hogy idővel majd minden megváltozik, de soha nem történt meg.

Nem számít milyenek voltak a körülmények, íme, hogyan lehet túljutni valakin, akivel valójában soha sem voltál együtt.

Ne vessz el a "mi lenne, ha?" kérdésben

Amikor arról a kapcsolatról van szó, amely majdnem volt, könnyű elveszni a "mi lenne, ha?"-ban. Lehet, hogy azon kapod magad, hogy különböző forgatókönyvekről fantáziálsz, hogy minek kellett volna történnie, vagy mi történhetett volna még. 

A legveszélyesebb "mi lenne, ha" kérdések a következők : 

  • Mi lenne, ha rájönne, hogy hiányzom neki?
  • Mi lenne, ha rájönne, hogy mégis azt akarja, hogy a dolgok működjenek?

Ez a gondolat arra késztethet, hogy várj, remélve, hogy megváltozik az elméje.

A lehetséges jövőre vonatkozó gondolatok elengedése, vagy hogy mi történhetett vagy minek kellett volna történnie a múltban, az egyik első lépés ahhoz, hogy túljussunk valakin.

Tudd, hogy jogos, amit érzel

Zavaró lehet továbblépni, ha valójában soha nem randiztál az illetővel. Lehet, hogy hülyének érzed magad, vagy mintha nem lenne jogod szomorúnak lenni a majdnem-kapcsolat vége miatt. Fontos, hogy tudd, jogos, amit érzel.

Csak azért, mert nem voltál hivatalosan együtt vele, nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretted őt, mintha mással lettél volna. Nyilvánvalóan volt valami közted és a másik személy között, ami ezekhez az erős érzésekhez vezetett. Annak ellenére, hogy nem nevezted ezt párkapcsolatnak, sokat jelentett neked.

Ne keresd őt!

Nem fogsz tudni továbblépni attól, amin túl akarsz lépni, ha kapcsolatban maradsz vele. Sok ember számára ez azt jelenti, hogy szinte örökre elvágják egymás között a kapcsolatot.

Ne keresd őt! Ne hívd fel, ne írj neki! Ha kapcsolatba lép veled, tedd egyértelművé, hogy tovább akarsz lépni, így már nem akarsz vele beszélni többé. Ha továbbra is megpróbál kapcsolatba lépni veled, egyszerűen ne válaszolj.

Ha az a személy, akin próbálod túltenni magad, egy munkatársad, szigorúan tartsátok magatokat munkakapcsolat szinten. Törekedj tehát arra, hogy ne beszéljetek meg semmilyen munkán kívüli időtöltést.

Ne feledd, hogy jobbat érdemelsz

Megérdemelsz valakit, aki ugyanúgy veled akar lenni, mint te vele. Lehet, hogy ez a személy szeretett téged, de valamilyen oknál fogva nem volt képes valódi elkötelezettséget vállalni. 

Könnyű lehet áldozatul esni a kifogásaiknak, hogy miért nem tudták hivatalossá tenni a dolgokat, de a nap végén emlékeztetned kell magad egy dologra : 

Ha akarná, megtenné!

Ha ez a személy azt akarta volna, hogy a dolgok működjenek veled, akkor megtehette volna. Ha meg akarta volna adni neked azt a szeretetet és ragaszkodást, amit megérdemelsz, megtette volna.

Van valaki más odakint, aki képes lesz megadni neked mindazt, amire szükséged van és amire vágysz. Minden pillanat, amit arra pazarolsz, aki nem adna neked valódi kapcsolatot, elvesztegetett pillanat arra, hogy megtaláld azt a személyt, aki megérdemli a szeretetedet. 

A továbblépés soha sem könnyű, még akkor sem, ha valójában sosem voltatok együtt. Fontos, hogy időt adj magadnak és engedd meg magadnak, hogy megéld az érzéseid, hogy elengedhesd ezt a személyt és továbbléphess valakihez, aki megérdemli mindazt a szeretetet, amit kínálsz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása